Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Listové kapsy s broskví

Listové kapsy s broskví

Obtížnost Čas přípravy
4h 0min
Čas vaření Celkový čas Porce
20min 4h 20min
Nutriční hodnoty
3156 kalorií 6.0g cukrů 228.0g tuků 53.0g bílkovin

Příprava

Listové těsto spojujeme ze dvou odlišných hmot.
1) tuhé máslo s prosátou moukou (100 g) rychle vypracujeme v těsto, které dáme minimálně na 2 hodiny odpočinout do chladu
2) Smícháme vlažnou vodu s octem, solí a žloutky. Postupně tekutou směs přiléváme do zbytku prosáté mouky a vypracujeme v těsto. To pořádně rukama vypracujeme, hněteme dokud se nezačnou dělat ,,puchýřky“. V případě, že je těsto příliš tuhé, přidáme trochu vlažné vody. Také toto těsto necháme ve fólii odpočinout v chladu nejméně 2 hodiny.

První tukové těsto rozválíme na plát asi 2 cm vysoký. Položíme je na druhé těsto, které jsme vyváleli na plát asi půl centimetru silný. Srolujeme do rolády, tu rozválíme jednonásobně do délky, dvojnásobně do šířky. Z kratších stran poskládáme obdélník dovnitř a opakujeme alespoň 3krát. Na těsto netlačíme, nataháme, nesmí se porušit jednotlivé vrstvy. Nakonec těsto necháme ve fólii opět v chladu odpočinout, nejlépe přes noc, minimálně 5 hodin.

Z těsta vyválíme plát, nakrájíme čtverce, poklademe půlkou broskví, spojíme dle libosti (trojúhelníky či čtverhránky s jen ohnutými rohy), potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě.

Bulb Tip k receptu

Samozřejmě můžeme použít těsto listové koupené a jakékoli jiné ovoce či náplň.


Zuzana Mellenová

27. 04. 2009, Recept navštíven: 3188x


Přidat recenzi
dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobrý recept

12. 10. 2016, 19:48

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
odrádza ma trocha dlhšia príprava, ale može byť vyborný

17. 03. 2017, 19:37

Přidat komentář

Facebook komentáře