Luxusní jahodové knedlíky bez lepku a mléka!
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Drcený kokos, kokosový jogurt, vejce a Jizerku (tedy bezlepkovou mouku) smícháme dohromady a umícháme tuhé parádní těsto. Těsto jsem si pak nechala chvíli odležet v lednici (ale to hlavně proto, že jsem si chtěla nachystat ten zbytek), takže nevím, jestli je to nutné.
Jahody očistíme a nakrájíme na menší kousky. Půlku si necháme na plnění knedlíků a z půlky množství jahod můžeme udělat jahodovou omáčku (jahody, plechovka kokosového oleje a lžíce javorového sirupu - rozmixovat) na přelití knedlíků.
Připravíme si do hrnce vodu (hodně vody) a přivedeme k varu. Těsto si zase rozpracujeme, nakrájíme na menší kousky a plníme jahodami. Mělo by to jít bez větších problémů, těsto se netrhá a jde hezky zapracovat zpět do kuličky.
Závěrem klasicky vaříme knedlíky ve vařící vodě, když vyplavou, tak je chvíli nechám plavat a pak vytáhnu ven. Servíruju s jahodovým přelivem a zdobením z jahod a kokosu a ideálně ještě trochou ghí (tedy přepuštěného másla).
Samozřejmě s klasickými knedlíky prostě nemůže ani nechce tento recept soutěžit, je to holt zdravější varianta :)
Z tohoto množství připravíme 12 středně velkých knedlíků.
Tip k receptu
Recept se jako bonus trochu vyhýbá cukru, takže pokud se mu nevyhýbáte, tak si klidně pěkně všechno přicukrujte :)
Lucie04. 06. 2019