Luxusní jahodové knedlíky bez lepku a mléka!
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Takže. Tenhle recept byl opravdu překvapení pro všechny zainteresované, protože nikdo nevěřil, že si splním sen o jahodových knedlíkách a zároveň nešlápnu mimo pravidla své alergické diety.
K věci:
Z tohoto množství připravíme 12 středně velkých knedlíků.
Drcený kokos, kokosový jogurt, vejce a Jizerku (tedy bezlepkovou mouku) smícháme dohromady a umícháme tuhé parádní těsto. Šla jsem opačně, tedy smíchala jsem všechno a mouku přidávala až na konec, abych zjistila, kolik jí vlastně bude potřeba přidat :) Z toho vzniklo 200g.
Těsto jsem si pak nechala chvíli odležet v lednici (ale to hlavně proto, že jsem si chtěla nachystat ten zbytek), takže nevím, jestli je to nutné.
Jahody očistíme a nakrájíme na menší kousky.
Půlku si necháme na plnění knedlíků a z půlky množství jahod můžem udělat jahodovou omáčku (jahody, plechovka kokosového oleje a lžíce javorového sirupu - rozmixovat) na přelití knedlíků.
Připravíme si do hrnce vodu (hodně vody) a přivedeme k varu.
Těsto si zase rozpracujeme, nakrájíme na menší kousky a plníme jahodama. Mělo by to jít bez větších problémů, těsto se netrhá a jde hezky zapracovat zpět do kuličky.
Závěrem klasicky vaříme knedlíky ve vařící vodě, když vyplavou, tak je chvíli nechám plavat a pak vytáhnu ven.
Servíruju s jahodovým přelivem a zdobením z jahod a kokosu a ideálně ještě trochou ghí (tedy přepuštěného másla).
Tadá! Dobrou chuť :)
PS: Samozřejmě s klasickýma knedlíkama prostě nemůže ani nechce tehle recept soutěžit, je to hold varianta :)
Tip k receptu
Tenhle recept se jako bonus trochu vyhýbá cukru, takže pokud se mu nevyhýbáte, tak si klidně pěkně všechno přicukrujte :)
Lucie04. 06. 2019