Meruňkový koláč

Obtížnost

Čas přípravy

10min
Čas vaření
30min

Celkový čas

40min

Porce


Nutriční hodnoty

5660 kalorií
0.0g cukrů
258.0g tuků
77.0g bílkovin


Příprava

Vejce, olej a cukr utřeme. Přilijeme mléko, zamícháme a osolíme. Přidáme mouku, do které jsme zamíchali prášek do pečiva. Vylijeme na vymazaný, vysypaný plech a poklademe nakrájenými meruňkami. Posypeme posypkou, kterou si můžeme připravit zvlášť dlesouvisejících receptů. Pečeme v rozehřáté troubě na 180°C cca 25 - 30 minut.

Tip k receptu

Meruňky lze nahradit jiným ovocem. Ovoce může být čerstvé, kompotované, nebo mražené.

přidejte na:
Chybí obrázek

06. 10. 2009

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
vyborný osviežujuci koláč

15. 06. 2016, 12:13

Chybí obrázek
dobrý osviežujúci šťavnatý koláč

26. 03. 2018, 20:43

Chybí obrázek
vcera upecena, vynikajici

Monika 29. 07. 2018, 07:26

Přidat komentář
Chybí obrázek
ty meruňky by se asi měly nejdříve rozmrazit, pokud se pracuje se zmrazenymi, ne? Nekteri by to mohli spatne pochopit a dat je na testo zmrzlé. Taky si myslim, ze by bylo fajn dopisovat do receptu drobenku, protože nekdo nemusi vedet, jak se takova drobenka dela a chtel by mit recept po kupe bez toho, aby musel klikat na souvisejici recepty.

Tatiana 07. 10. 2009, 21:59

Chybí obrázek
:)

admin 07. 10. 2009, 23:59

labe
Meruňky,pokud jsou mražené,nechávám jen mírně povolit,aby šly krájet na kousky.

labe 12. 10. 2009, 14:43

Roxana
Tatiano a víš, že já zmrazené jahody běžně do těsta dávám? Je fakt, že ti klesnou doprostřed, ale když to člověku nevadí. Zase když je nechám rozmrznout, jsou rozblemtané, fuj.

Roxana 18. 12. 2009, 15:53

Chybí obrázek
Protože ovoce dávám jak čerstvé, tak mražené úplně stejně, nenapdlo mě , že bych to měla rozepisovat... a drobenku určitě nejdete v dalších receptech...

heleen1 18. 12. 2009, 15:55

Roxana
Drobenka je v každé kuchařce, to se nedá pokazit, já myslím, že ji každý umí, anebo dnes se dá tak snadno vše nalézt na netu.

Roxana 18. 12. 2009, 20:08

veerac
Drobenka se nedá pokazit, ale dělá se z různý mouky a zkusili jste do ni přidat trochu skořice. Je to vynikající pro toho kdo má rád skořici.

veerac 24. 01. 2010, 19:35

Chybí obrázek
Také nechávám zmražené ovoce trochu povolit, koláč vypadá suprově!

Kantarina 20. 02. 2010, 03:32

veerac
Obalujete to ovoce v mouce, aby nekleslo na dno?

veerac 20. 02. 2010, 19:29

Chybí obrázek
Já ovoce neobaluju, není třeba..

heleen1 20. 02. 2010, 20:22

Chybí obrázek
Já také zbytečně neobaluji v mouce

Kantarina 20. 02. 2010, 21:28

Roxana
Ono té mouky není zase tolik, v buchtě ji máte stejně. Já to někdy dělám, někdy ne, je fakt, že není tak mokré a nespadne dolů.

Roxana 21. 02. 2010, 12:52

veerac
Mně to obalování moc nebaví, ale dost lidí řiká, že je to lepší.

veerac 21. 02. 2010, 16:11

Roxana
No, je, jinak by se to nedělalo, ono jak to mokré a těžké, tak to spadá do těsta dolů, obalené tolik ne, já jak kdy, co to je, jak mi to vadí, jak se mi chce, to je důvodů, co??

Roxana 21. 02. 2010, 16:20

Chybí obrázek
Když se podíváte nahoře na moji fotku a moje vyjádření, že meruňky nebalím v mouce, uvidíte, že ani tak ke dnu nejdou !!

heleen1 21. 02. 2010, 18:19

Roxana
Myslím, že je to postačující důkaz pro naši sáhodlouhou diskuzi, to je fakt.

Roxana 21. 02. 2010, 18:53

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.