Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Meruňkový koláč

Obtížnost Čas přípravy
10min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 40min
Nutriční hodnoty
5660 kalorií 0.0g cukrů 258.0g tuků 77.0g bílkovin

Příprava

Vejce, olej a cukr utřeme. Přilijeme mléko, zamícháme a osolíme. Přidáme mouku, do které jsme zamíchali prášek do pečiva. Vylijeme na vymazaný, vysypaný plech a poklademe nakrájenými meruňkami. Posypeme posypkou, kterou si můžeme připravit zvlášť dlesouvisejících receptů. Pečeme v rozehřáté troubě na 180°C cca 25 - 30 minut.

Bulb Tip k receptu

Meruňky lze nahradit jiným ovocem. Ovoce může být čerstvé, kompotované, nebo mražené.


Přidat na Pinterest
heleen1

06. 10. 2009, Recept navštíven: 8465x


Přidat recenzi
majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborný osviežujuci koláč

15. 06. 2016, 12:13

Přidat komentář
Tatiana
ty meruňky by se asi měly nejdříve rozmrazit, pokud se pracuje se zmrazenymi, ne? Nekteri by to mohli spatne pochopit a dat je na testo zmrzlé. Taky si myslim, ze by bylo fajn dopisovat do receptu drobenku, protože nekdo nemusi vedet, jak se takova drobenka dela a chtel by mit recept po kupe bez toho, aby musel klikat na souvisejici recepty.

Tatiana 07. 10. 2009, 21:59

admin
:)

admin 07. 10. 2009, 23:59

labe
Meruňky,pokud jsou mražené,nechávám jen mírně povolit,aby šly krájet na kousky.

labe 12. 10. 2009, 14:43

Roxana
Tatiano a víš, že já zmrazené jahody běžně do těsta dávám? Je fakt, že ti klesnou doprostřed, ale když to člověku nevadí. Zase když je nechám rozmrznout, jsou rozblemtané, fuj.

Roxana 18. 12. 2009, 15:53

heleen1
Protože ovoce dávám jak čerstvé, tak mražené úplně stejně, nenapdlo mě , že bych to měla rozepisovat... a drobenku určitě nejdete v dalších receptech...

heleen1 18. 12. 2009, 15:55

Roxana
Drobenka je v každé kuchařce, to se nedá pokazit, já myslím, že ji každý umí, anebo dnes se dá tak snadno vše nalézt na netu.

Roxana 18. 12. 2009, 20:08

veerac
Drobenka se nedá pokazit, ale dělá se z různý mouky a zkusili jste do ni přidat trochu skořice. Je to vynikající pro toho kdo má rád skořici.

veerac 24. 01. 2010, 19:35

Kantarina
Také nechávám zmražené ovoce trochu povolit, koláč vypadá suprově!

Kantarina 20. 02. 2010, 03:32

veerac
Obalujete to ovoce v mouce, aby nekleslo na dno?

veerac 20. 02. 2010, 19:29

heleen1
Já ovoce neobaluju, není třeba..

heleen1 20. 02. 2010, 20:22

Kantarina
Já také zbytečně neobaluji v mouce

Kantarina 20. 02. 2010, 21:28

Roxana
Ono té mouky není zase tolik, v buchtě ji máte stejně. Já to někdy dělám, někdy ne, je fakt, že není tak mokré a nespadne dolů.

Roxana 21. 02. 2010, 12:52

veerac
Mně to obalování moc nebaví, ale dost lidí řiká, že je to lepší.

veerac 21. 02. 2010, 16:11

Roxana
No, je, jinak by se to nedělalo, ono jak to mokré a těžké, tak to spadá do těsta dolů, obalené tolik ne, já jak kdy, co to je, jak mi to vadí, jak se mi chce, to je důvodů, co??

Roxana 21. 02. 2010, 16:20

heleen1
Když se podíváte nahoře na moji fotku a moje vyjádření, že meruňky nebalím v mouce, uvidíte, že ani tak ke dnu nejdou !!

heleen1 21. 02. 2010, 18:19

Roxana
Myslím, že je to postačující důkaz pro naši sáhodlouhou diskuzi, to je fakt.

Roxana 21. 02. 2010, 18:53

Facebook komentáře