Chybějící obrázek

Mokré rizoto z jater

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

10min
Čas vaření
30min

Celkový čas

40min

Porce


Nutriční hodnoty

2388 kalorií
0.0g cukrů
89.0g tuků
120.0g bílkovin


Příprava

Játra propereme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Rýži propereme a dáme vařit. Rozpálíme olej v hrnci, dáme nasekanou cibuli, necháme zesklovatět a přidáme játra, majoránku, bazalku a dusíme. Až jsou játra měkká, osolíme a vydusíme na šťávu. Přidáme uvařenou rýži, promícháme a nalijeme šlehačku a dáme na 5 minut dojít do trouby.
Tento recept mám od sousedky a říká mu mokré rizoto a je skutečně moc dobré.

přidejte na:

03. 03. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Přidat komentář
Chybějící obrázek
Vaša susedka mala dobrý nápad.Ale Vám ďakujem za zverejnenie receptu.Určite vyskúšam.Ďakujem.Jozef.

Jozef 03. 03. 2011, 08:31

Chybějící obrázek
Zrovna dnes jsem jej dělala a zkusila jsem ještě nastrouhat kousek nivy pro chuť do šlehačky a bylo to fakt ještě lepší. Jinak raději do takovýchto jídel používám 10%smetanu na vaření, třeba v Lidlu mají 500ml značku Pilos. Jídlo je přeci jen trochu lehčí.

03. 03. 2011, 10:54