Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Moučník Šalamoun

Obtížnost: Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 30min , Čas vaření: 50min
Celkový čas: 1h 20min , porce

2160 kalorií, 1.0g cukrů, 37.0g tuků, 76.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

1 hrneček studené vody, 1 hera - nakrájená na kousky, 2 hrnečky cukru krupice a 3 lžíce kakaa na mírném plameni za stálého míchání nahřejeme a mícháme do úplného rozpuštění. NESMÍ SE VAŘIT! 1 hrneček této směsi si dáme stranou.
Ve druhé nádobě lehce smícháme 4 vejce, mouku s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem a rozmícháme s větším zbytkem rozehřáté směsi. Vznikne řidší těsto, které nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme v troubě na cca 175°C asi 35-40 min.
Horké těsto vytáhneme z trouby a polijeme oddělenou částí směsi v hrníčku. Na závěr posypeme kokosem.

Bulb Tip k receptu

Můžeme rovněž použít kandované ovoce nebo mleté oříšky, které rozmícháme do těsta.

labe

12. 10. 2009, Recept navštíven: 4533x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Moučník Šalamoun

Moučník Šalamoun

1 hrneček studené vody, 1 hera - nakrájená na kousky, 2 hrnečky cukru krupice a 3 lžíce kakaa na mírném pla...

Zobrazit všechny podobné recepty k Moučník Šalamoun Link-arrow

Přidat recenzi
Přidat komentář
Tatiana
Mám takový pocit, že tahleta buchta se tady vyskytuje i pod jiným názvem :-D

Tatiana 12. 10. 2009, 20:16

labe
Tento recept znám tž dlouho a dělám ho dost často.Je docela možné,že ho sem někdo vložil pod jiným názvem.Já ho znám pod názvem ŠALAMOUN.

labe 14. 10. 2009, 14:02

Šéfredaktor
Ano, podobný moučník se tady už vkládal, a to pod názvem "Vařená buchta".

Šéfredaktor 14. 10. 2009, 14:44

veerac
Také ji znám pod názvem Šalamoun a dávám do ní ještě rozinky. U nás by se mohli dávat pomalu do všeho.

veerac 01. 11. 2009, 16:33

Facebook komentáře