Moučník Šalamoun

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

30min
Čas vaření
50min

Celkový čas

1h 20min

Porce


Nutriční hodnoty

2160 kalorií
1.0g cukrů
37.0g tuků
76.0g bílkovin


Příprava

1 hrneček studené vody, 1 hera - nakrájená na kousky, 2 hrnečky cukru krupice a 3 lžíce kakaa na mírném plameni za stálého míchání nahřejeme a mícháme do úplného rozpuštění. NESMÍ SE VAŘIT! 1 hrneček této směsi si dáme stranou.
Ve druhé nádobě lehce smícháme 4 vejce, mouku s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem a rozmícháme s větším zbytkem rozehřáté směsi. Vznikne řidší těsto, které nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme v troubě na cca 175°C asi 35-40 min.
Horké těsto vytáhneme z trouby a polijeme oddělenou částí směsi v hrníčku. Na závěr posypeme kokosem.

Tip k receptu

Můžeme rovněž použít kandované ovoce nebo mleté oříšky, které rozmícháme do těsta.

přidejte na:
labe

12. 10. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
jednoduchý ale chutný koláč

Svetlana 26. 07. 2017, 20:24

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
jednoduchý hrnčekový dobrý múčnik

katka16031 26. 10. 2018, 19:27

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dobrý koláčik

palino 23. 01. 2019, 21:53

Přidat komentář
Chybějící obrázek
Mám takový pocit, že tahleta buchta se tady vyskytuje i pod jiným názvem :-D

Tatiana 12. 10. 2009, 20:16

labe
Tento recept znám tž dlouho a dělám ho dost často.Je docela možné,že ho sem někdo vložil pod jiným názvem.Já ho znám pod názvem ŠALAMOUN.

labe 14. 10. 2009, 14:02

Chybějící obrázek
Ano, podobný moučník se tady už vkládal, a to pod názvem "Vařená buchta".

Šéfredaktor 14. 10. 2009, 14:44

veerac
Také ji znám pod názvem Šalamoun a dávám do ní ještě rozinky. U nás by se mohli dávat pomalu do všeho.

veerac 01. 11. 2009, 16:33