Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Moučník Šalamoun

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
50min 1h 20min
Nutriční hodnoty
2160 kalorií 1.0g cukrů 37.0g tuků 76.0g bílkovin

Příprava

1 hrneček studené vody, 1 hera - nakrájená na kousky, 2 hrnečky cukru krupice a 3 lžíce kakaa na mírném plameni za stálého míchání nahřejeme a mícháme do úplného rozpuštění. NESMÍ SE VAŘIT! 1 hrneček této směsi si dáme stranou.
Ve druhé nádobě lehce smícháme 4 vejce, mouku s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem a rozmícháme s větším zbytkem rozehřáté směsi. Vznikne řidší těsto, které nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme v troubě na cca 175°C asi 35-40 min.
Horké těsto vytáhneme z trouby a polijeme oddělenou částí směsi v hrníčku. Na závěr posypeme kokosem.

Bulb Tip k receptu

Můžeme rovněž použít kandované ovoce nebo mleté oříšky, které rozmícháme do těsta.


Přidat na Pinterest
labe

12. 10. 2009, Recept navštíven: 5305x


Přidat recenzi
Přidat komentář
Tatiana
Mám takový pocit, že tahleta buchta se tady vyskytuje i pod jiným názvem :-D

Tatiana 12. 10. 2009, 20:16

labe
Tento recept znám tž dlouho a dělám ho dost často.Je docela možné,že ho sem někdo vložil pod jiným názvem.Já ho znám pod názvem ŠALAMOUN.

labe 14. 10. 2009, 14:02

Šéfredaktor
Ano, podobný moučník se tady už vkládal, a to pod názvem "Vařená buchta".

Šéfredaktor 14. 10. 2009, 14:44

veerac
Také ji znám pod názvem Šalamoun a dávám do ní ještě rozinky. U nás by se mohli dávat pomalu do všeho.

veerac 01. 11. 2009, 16:33

Facebook komentáře