Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Nadýchaný domácí knedlík

Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 45min , Čas vaření: 20min
Celkový čas: 1h 5min , porce

1688 kalorií, 0.0g cukrů, 10.0g tuků, 50.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Mouku a sůl prosejeme, do vlažného mléka přisypeme cukr, droždí a necháme vykynout. Kvásek přilijeme k mouce, přidáme vejce, zbylé mléko a vypracujeme vláčné těsto. Přikryté dáme na teplé místo a necháme vykynout. Těsto na pomoučeném válu prohněteme, rozdělíme na 2 poloviny, vytvarujeme do tvaru knedlíku a necháme chvíli kynout. Knedle paříme přesně 20 minut. Když jsou hotové, popícháme je špejlí, vyndáme je, můžeme je potřít i rozpuštěným sádlem a necháme vychladnout.

uschi3

04. 03. 2011, Recept navštíven: 5289x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Nadýchaný domácí knedlík

Nadýchaný domácí knedlík

Mouku a sůl prosejeme, do vlažného mléka přisypeme cukr, droždí a necháme vykynout. Kvásek přilijeme k mouc...

Nadýchaný dort z ořechů

Nadýchaný dort z ořechů

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky, vodu a menší část cukru šleháme do pěny. Bílky se z...

Zobrazit všechny podobné recepty k Nadýchaný domácí knedlík Link-arrow

Přidat recenzi
Přidat komentář
hanka
dobrý recept na knedlík

hanka 18. 08. 2016, 19:46

Facebook komentáře