Nadýchaný domácí knedlík
Obtížnost
Čas přípravy
45min
Čas vaření
20min
Celkový čas
1h 5min
Porce
Nutriční hodnoty
1688
kalorií
0.0g
cukrů
10.0g
tuků
50.0g
bílkovin
Příprava
Mouku a sůl prosejeme, do vlažného mléka přisypeme cukr, droždí a necháme vykynout. Kvásek přilijeme k mouce, přidáme vejce, zbylé mléko a vypracujeme vláčné těsto. Přikryté dáme na teplé místo a necháme vykynout. Těsto na pomoučeném válu prohněteme, rozdělíme na 2 poloviny, vytvarujeme do tvaru knedlíku a necháme chvíli kynout. Knedle paříme přesně 20 minut. Když jsou hotové, popícháme je špejlí, vyndáme je, můžeme je potřít i rozpuštěným sádlem a necháme vychladnout.
uschi304. 03. 2011
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.