Obrácený jablečný koláč
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
20min
Celkový čas
35min
Porce
Nutriční hodnoty
560
kalorií
0.0g
cukrů
41.0g
tuků
0.0g
bílkovin
Příprava
V menším kastrůlku si rozpustíme máslo, které zasypeme cukrem moučka. Jablka oloupeme a zbavíme jadřince, nakrájíme na osminky a přihodíme k rozpuštěnému máslu s cukrem. Promícháváme, aby se jablka v másle pěkně obalila. Poté je přendáme do koláčové formy a přikryjeme hotovým, rozváleným listovým těstem. Těsto mírně utlačíme, i zahnuté okraje a propícháme vidličkou, aby mohla unikat pára.
Pečeme na 200°C do zezlátnutí. Koláč vyjmeme a necháme jej ještě chvíli, asi 5 minut dojít. Poté na něj položíme talíř a koláč překlopíme.
Tip k receptu
Podáváme nejlépe teplý, s vanilkovou zmrzlinou.
Sonia00520. 02. 2012
Ingredience
Kategorie
Podobné recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.