Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Obrácený jablečný koláč

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
20min 35min
Nutriční hodnoty
560 kalorií 0.0g cukrů 41.0g tuků 0.0g bílkovin

Příprava

V menším kastrůlku si rozpustíme máslo, které zasypeme cukrem moučka. Jablka oloupeme a zbavíme jadřince, nakrájíme na osminky a přihodíme k rozpuštěnému máslu s cukrem. Promícháváme, aby se jablka v másle pěkně obalila. Poté je přendáme do koláčové formy a přikryjeme hotovým, rozváleným listovým těstem. Těsto mírně utlačíme, i zahnuté okraje a propícháme vidličkou, aby mohla unikat pára.
Pečeme na 200°C do zezlátnutí. Koláč vyjmeme a necháme jej ještě chvíli, asi 5 minut dojít. Poté na něj položíme talíř a koláč překlopíme.

Bulb Tip k receptu

Podáváme nejlépe teplý, s vanilkovou zmrzlinou.


Přidat na Pinterest
Sonia005

20. 02. 2012, Recept navštíven: 3631x


Přidat recenzi
katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
recept na koláč je dobrý

12. 04. 2016, 18:49

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborný jablkový koláč

16. 01. 2017, 11:17

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
koláč je vyborný

14. 02. 2017, 20:13

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
zaujímavý jablkový obrátený koláč

08. 03. 2017, 21:29

Přidat komentář

Facebook komentáře