Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Obrácený jablečný koláč 2

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
25min 40min
Nutriční hodnoty
1540 kalorií 100.0g cukrů 95.0g tuků 2.0g bílkovin

Příprava

Jablka oloupeme a nakrájíme na plátky. Vyložíme jimi plech s pečícím papírem. Posypeme krupicovým cukrem a skořicí. V míse vyšleháme do pěny žloutky, moučkový cukr a vanilkový cukr. Pak přidejte 1 dcl teplé vody a 1 dcl oleje a šlehejte dál do pěny. Nakonec do hmoty vmíchejte 200 g hladké mouky prosáté s práškem do pečiva. V jiné míse vyšlehejte sníh z bílků se špetkou soli (díky té bude lépe držet tuhý) a ten vmíchejte do těsta. Polovinu těsto odlijte na jablka a do zbylé části vmíchejte kakao a poté ji nalijte na plech. Pečte v předehřáté troubě asi 25 minut. Po upečení můžeme již takto podávat nebo potřeme šlehačkou, krémem,..


Přidat na Pinterest
Jana Langrová

21. 01. 2013, Recept navštíven: 5605x


Přidat recenzi
Dessyna
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
výborný, jen s emi zdá že je to tekutá obdoba Hraběnčiných řezů, což ale není výtka, naopak, možnosti jsou stále další a nové...
Přidané ingredience: drobenka

22. 01. 2013, 19:11

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vynikajuci jablkový koláč

01. 03. 2016, 13:19

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobrý jablčák

06. 03. 2016, 19:40

Přidat komentář

Facebook komentáře