Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Ovocno-žloutkové tartaletky

Obtížnost Čas přípravy
25min
Čas vaření Celkový čas Porce
20min 45min
Nutriční hodnoty
3216 kalorií 6.0g cukrů 136.0g tuků 79.0g bílkovin

Příprava

Ze všeho nejdříve si připravíme těsto. Z másla, mouky, 2 žloutků, 100 g cukru moučka a vanilkového cukru vypracujeme rukama hladké vláčné těsto, které zabalíme do potravinové fólie a vložíme na 30 minut do lednice.
Mezitím co se nám chladí těsto, nachystáme si formičky na tartaletky, nebo na košíčky a vymažeme je tukem.
Vychladlé těsto vyválíme na asi půl centimetrový plát a pomocí malého kulatého talířku vykrojíme kolečka. (Vykrajujeme o něco větší kolečka než máme formičky) Vykrojené kolečka vložíme do formiček a zatlačíme do okrajů, vytvoříme z těsta košíčky. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C přibližně 20 minut.
Košíčky necháme mírně vychladnout a ještě vlažné z formiček vyklopíme.
Nakonec si připravíme krém. Ve vodní lázní vyšleháme elektrickým šlehačem zbylé žloutky, vanilkový cukr, 100 g cukru moučka do husté pěny. Poté odstavíme a zašleháme tvaroh. Necháme vychladnout. Krémem naplníme cukrářský sáček a nastříkáme do košíčků.
Připravené, omyté a na jemno nakrájené ovoce klademe na krém, zdobíme dle fantazie. Zasypeme opraženými mandlovými lupínkami. Podáváme vychlazené.

Bulb Tip k receptu

Ovoce na tartaletkách můžeme přelít želatinou a poté dát vychladit.


Přidat na Pinterest
Sonia005

01. 07. 2011, Recept navštíven: 2924x


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vynikajuce je to

22. 05. 2016, 18:30

Přidat komentář
Tatiana
Vypadá to super! Inspirace Francií :-)

Tatiana 02. 07. 2011, 08:40

Facebook komentáře