Panenská pečeně v citrónu po pražsku

Obtížnost

Čas přípravy

1h 0min
Čas vaření
30min

Celkový čas

1h 30min

Porce


Nutriční hodnoty

412 kalorií
0.0g cukrů
38.0g tuků
2.0g bílkovin


Příprava

Maso osolte, posypejte pepřem, polijte šťávou z 1 citrónu, worcesterem, částí oleje a nechte ho v chladu alespoň hodinu rozležet. Pak ho rychle opečte na pánvi na zbytku oleje ze všech stran. Zapékací mísu vytřete kouskem másla, položte na dno několik koleček citrónu, na ně položte maso, posypejte ho nasekanou petrželkou, pokryjte celé zbylými kolečky citrónu a posypejte lžičkou cukru. Vložte do předehřáté trouby a zvolna při 180°C pečte cca 20 až 30 minut. Šťávu zahustěte máslem rozemnutým s hladkou moukou.

přidejte na:
Chybí obrázek

26. 11. 2012

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
výborný a chutný recept

03. 05. 2016, 19:14

Chybí obrázek
vyskúšané, velmi dobrá panenka

23. 04. 2019, 16:16

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.