Panenská pečeně v citrónu po pražsku
Obtížnost
Čas přípravy
1h 0min
Čas vaření
30min
Celkový čas
1h 30min
Porce
Nutriční hodnoty
412
kalorií
0.0g
cukrů
38.0g
tuků
2.0g
bílkovin
Příprava
Maso osolte, posypejte pepřem, polijte šťávou z 1 citrónu, worcesterem, částí oleje a nechte ho v chladu alespoň hodinu rozležet. Pak ho rychle opečte na pánvi na zbytku oleje ze všech stran. Zapékací mísu vytřete kouskem másla, položte na dno několik koleček citrónu, na ně položte maso, posypejte ho nasekanou petrželkou, pokryjte celé zbylými kolečky citrónu a posypejte lžičkou cukru. Vložte do předehřáté trouby a zvolna při 180°C pečte cca 20 až 30 minut. Šťávu zahustěte máslem rozemnutým s hladkou moukou.
70041326. 11. 2012
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.