Pascha - ruský sváteční recept
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
0min
Celkový čas
30min
Porce
Nutriční hodnoty
5340
kalorií
0.0g
cukrů
328.0g
tuků
100.0g
bílkovin
Příprava
Čerstvý tvaroh rozetrěme s cukrem a máslem. Druhou část cukru utřeme se žloutky a přidáme rovněž k tvarohu. Důkladně promísíme. Pak přidáme citrónovou kůru a vanilkový cukr. Ušleháme smetanu a zamícháme do tvarohové hmoty, naposledy vsypeme kandované ovoce. Použijeme dortovou formu. Vyložíme ji čistým plátnem, napěchujeme do ní tvarohovou směs, rohy plátna přehneme, paschu zatížime, aby se dobře slisovala, a uložíme ji na 2 - 3 dny na chladné místo, nejlépe do lednice. Před podáváním ji ozdobíme kandovaným ovocem nebo slabounkou vrstvou barvené želatiny.
Zuzana Jašková12. 12. 2010
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.