Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Pascha - ruský sváteční recept

Pascha - ruský sváteční recept

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
0min 30min
Nutriční hodnoty
5340 kalorií 0.0g cukrů 328.0g tuků 100.0g bílkovin

Příprava

Čerstvý tvaroh rozetrěme s cukrem a máslem. Druhou část cukru utřeme se žloutky a přidáme rovněž k tvarohu. Důkladně promísíme. Pak přidáme citrónovou kůru a vanilkový cukr. Ušleháme smetanu a zamícháme do tvarohové hmoty, naposledy vsypeme kandované ovoce. Použijeme dortovou formu. Vyložíme ji čistým plátnem, napěchujeme do ní tvarohovou směs, rohy plátna přehneme, paschu zatížime, aby se dobře slisovala, a uložíme ji na 2 - 3 dny na chladné místo, nejlépe do lednice. Před podáváním ji ozdobíme kandovaným ovocem nebo slabounkou vrstvou barvené želatiny.


Zuzana Jašková

12. 12. 2010, Recept navštíven: 3140x


Přidat recenzi
Přidat komentář
Thumb
Toto je velmi zjednodušený recept, ale proti gustu žádný dišputát.

Petr Veliký 27. 01. 2012, 10:46

Facebook komentáře