Pekáček s hovězím a uzeným masem

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

20min
Čas vaření
2h 0min

Celkový čas

2h 20min

Porce


Nutriční hodnoty

112 kalorií
0.0g cukrů
4.0g tuků
16.0g bílkovin


Příprava

Plátky hovězího masa naklepeme, osolíme a opepříme.
Pekáček vymažeme olejem a začneme vrstvit suroviny. Na dno naskládáme plátky uzeného masa, druhá vrstva jsou plátky hovězího. Na maso naklademe cibuli nakrájenou na půlkolečka. Na cibuli dáme plátky žampionů. Papriky přepůlíme, vyčistíme od semínek a nakrájíme na větší kousky. Rozložíme je na žampionovou vrstvu. Vršek lehce osolíme a pokapeme olejem. Ve víně rozmícháme lžíci hořčice a zalijeme tím směs v pekáčku. Pekáček zakryjeme alobalem a vložíme do trouby rozehřáté na 160°C. Pečeme hodinu. Po hodině vyndáme a zkontrolujeme. Je-li třeba, ještě lehce podlijeme vodou nebo vínem. Teplotu v troubě zvýšíme na 200°C a pečeme další hodinu, až je maso měkké.
Podáváme s opékaným bramborem nebo čerstvým chlebem a sklenkou bílého vína.

Tip k receptu

Pekáček k pečení si můžeme připravit předem a už zakrytý alobalem nechat v chladu, třeba do druhého dne. Chuti to jen prospěje.

přidejte na:
Angel 666

11. 06. 2012

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dobrá kombinácia
katka16031 02. 10. 2015, 17:23
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
velmi chutný recept
majka 31. 03. 2016, 11:34
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
dobré jedlo
Svetlana 02. 09. 2016, 20:54