Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Pekáček s hovězím a uzeným masem

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 20min , Čas vaření: 2h 0min
Celkový čas: 2h 20min , porce

112 kalorií, 0.0g cukrů, 4.0g tuků, 16.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Plátky hovězího masa naklepeme, osolíme a opepříme.
Pekáček vymažeme olejem a začneme vrstvit suroviny. Na dno naskládáme plátky uzeného masa, druhá vrstva jsou plátky hovězího. Na maso naklademe cibuli nakrájenou na půlkolečka. Na cibuli dáme plátky žampionů. Papriky přepůlíme, vyčistíme od semínek a nakrájíme na větší kousky. Rozložíme je na žampionovou vrstvu. Vršek lehce osolíme a pokapeme olejem. Ve víně rozmícháme lžíci hořčice a zalijeme tím směs v pekáčku. Pekáček zakryjeme alobalem a vložíme do trouby rozehřáté na 160°C. Pečeme hodinu. Po hodině vyndáme a zkontrolujeme. Je-li třeba, ještě lehce podlijeme vodou nebo vínem. Teplotu v troubě zvýšíme na 200°C a pečeme další hodinu, až je maso měkké.
Podáváme s opékaným bramborem nebo čerstvým chlebem a sklenkou bílého vína.

Bulb Tip k receptu

Pekáček k pečení si můžeme připravit předem a už zakrytý alobalem nechat v chladu, třeba do druhého dne. Chuti to jen prospěje.

Angel 666

11. 06. 2012, Recept navštíven: 1052x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Pekáček s hovězím a uzeným masem

Pekáček s hovězím a uzeným masem

Plátky hovězího masa naklepeme, osolíme a opepříme. Pekáček vymažeme olejem a začneme vrstvit suroviny. N...

Zobrazit všechny podobné recepty k Pekáček s hovězím a uzeným masem Link-arrow

Přidat recenzi
katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobrá kombinácia

02. 10. 2015, 15:23

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi chutný recept

31. 03. 2016, 09:34

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobré jedlo

02. 09. 2016, 18:54

Přidat komentář

Facebook komentáře