Pekáček s hovězím a uzeným masem
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Plátky hovězího masa naklepeme, osolíme a opepříme.
Pekáček vymažeme olejem a začneme vrstvit suroviny. Na dno naskládáme plátky uzeného masa, druhá vrstva jsou plátky hovězího. Na maso naklademe cibuli nakrájenou na půlkolečka. Na cibuli dáme plátky žampionů. Papriky přepůlíme, vyčistíme od semínek a nakrájíme na větší kousky. Rozložíme je na žampionovou vrstvu. Vršek lehce osolíme a pokapeme olejem. Ve víně rozmícháme lžíci hořčice a zalijeme tím směs v pekáčku. Pekáček zakryjeme alobalem a vložíme do trouby rozehřáté na 160°C. Pečeme hodinu. Po hodině vyndáme a zkontrolujeme. Je-li třeba, ještě lehce podlijeme vodou nebo vínem. Teplotu v troubě zvýšíme na 200°C a pečeme další hodinu, až je maso měkké.
Podáváme s opékaným bramborem nebo čerstvým chlebem a sklenkou bílého vína.
Tip k receptu
Pekáček k pečení si můžeme připravit předem a už zakrytý alobalem nechat v chladu, třeba do druhého dne. Chuti to jen prospěje.
Angel 66611. 06. 2012