Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Pekáček s hovězím a uzeným masem

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
2h 0min 2h 20min
Nutriční hodnoty
112 kalorií 0.0g cukrů 4.0g tuků 16.0g bílkovin

Příprava

Plátky hovězího masa naklepeme, osolíme a opepříme.
Pekáček vymažeme olejem a začneme vrstvit suroviny. Na dno naskládáme plátky uzeného masa, druhá vrstva jsou plátky hovězího. Na maso naklademe cibuli nakrájenou na půlkolečka. Na cibuli dáme plátky žampionů. Papriky přepůlíme, vyčistíme od semínek a nakrájíme na větší kousky. Rozložíme je na žampionovou vrstvu. Vršek lehce osolíme a pokapeme olejem. Ve víně rozmícháme lžíci hořčice a zalijeme tím směs v pekáčku. Pekáček zakryjeme alobalem a vložíme do trouby rozehřáté na 160°C. Pečeme hodinu. Po hodině vyndáme a zkontrolujeme. Je-li třeba, ještě lehce podlijeme vodou nebo vínem. Teplotu v troubě zvýšíme na 200°C a pečeme další hodinu, až je maso měkké.
Podáváme s opékaným bramborem nebo čerstvým chlebem a sklenkou bílého vína.

Bulb Tip k receptu

Pekáček k pečení si můžeme připravit předem a už zakrytý alobalem nechat v chladu, třeba do druhého dne. Chuti to jen prospěje.


Přidat na Pinterest
Angel 666

11. 06. 2012, Recept navštíven: 1165x


Přidat recenzi
katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobrá kombinácia

02. 10. 2015, 15:23

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi chutný recept

31. 03. 2016, 09:34

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobré jedlo

02. 09. 2016, 18:54

Přidat komentář

Facebook komentáře