Pekáček s hovězím a uzeným masem

Obtížnost

Čas přípravy

20min
Čas vaření
2h 0min

Celkový čas

2h 20min

Porce


Nutriční hodnoty

112 kalorií
0.0g cukrů
4.0g tuků
16.0g bílkovin


Příprava

Plátky hovězího masa naklepeme, osolíme a opepříme.
Pekáček vymažeme olejem a začneme vrstvit suroviny. Na dno naskládáme plátky uzeného masa, druhá vrstva jsou plátky hovězího. Na maso naklademe cibuli nakrájenou na půlkolečka. Na cibuli dáme plátky žampionů. Papriky přepůlíme, vyčistíme od semínek a nakrájíme na větší kousky. Rozložíme je na žampionovou vrstvu. Vršek lehce osolíme a pokapeme olejem. Ve víně rozmícháme lžíci hořčice a zalijeme tím směs v pekáčku. Pekáček zakryjeme alobalem a vložíme do trouby rozehřáté na 160°C. Pečeme hodinu. Po hodině vyndáme a zkontrolujeme. Je-li třeba, ještě lehce podlijeme vodou nebo vínem. Teplotu v troubě zvýšíme na 200°C a pečeme další hodinu, až je maso měkké.
Podáváme s opékaným bramborem nebo čerstvým chlebem a sklenkou bílého vína.

Tip k receptu

Pekáček k pečení si můžeme připravit předem a už zakrytý alobalem nechat v chladu, třeba do druhého dne. Chuti to jen prospěje.

přidejte na:
Chybí obrázek

11. 06. 2012

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
dobrá kombinácia

02. 10. 2015, 15:23

Chybí obrázek
velmi chutný recept

31. 03. 2016, 09:34

Chybí obrázek
dobré jedlo

02. 09. 2016, 18:54

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.