Piškotová roláda s mandlemi
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Vejce ušleháme s cukrem krupice do pěny a po lžících přidáváme mouku. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a při teplotě 200°C plát prudce upečeme, asi 10 minut. Horký přetáhneme na mokrou utěrku a i s papírem zarolujeme a necháme vychladnout.
Pudinkový prášek smícháme s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem a zalijeme mlékem. Přivedeme do varu a za stálého míchání uvaříme hustý pudink. Po odstavení vmícháme mandlovou esenci a po zchladnutí žloutek.
Vychladlou směs postupně zašleháme do másla našlehaného s moučkovým cukrem. Nakonec vmícháme do krému sekané mandle.
Vychladlý piškotový plát rozvineme a odstraníme papír. Piškot potřeme dvěma třetinami krému a srolujeme.
Povrch potřeme zbylým krémem a celou roládu obalíme v mandlích.
26. 11. 2010