Piškotové sendviče s jahodami a krémem mascarpone
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
15min
Celkový čas
35min
Porce
Nutriční hodnoty
1290
kalorií
1.0g
cukrů
106.0g
tuků
22.0g
bílkovin
Příprava
Žloutky našleháme s krupicovým cukrem do pěny, z bílků ušleháme tuhý sníh. Sníh vmícháme do žloutkové pěny. Nakonec opatrně po částech přimícháme mouku. Těsto vložíme do stříkacího sáčku.
Na plech vyložený pečícím papírem stříkáme podlouhlé piškoty.
V malé misce smícháme lžíci moučkového a lžíci krupicového cukru. Každý piškot posypeme cukrovou směsí.
Plech vložíme do trouby rozehřáté na 180°C a pečeme asi 15 minut lehce dozlatova. Hotové piškoty necháme vychladnout na mřížce.
Mascarpone rozmícháme se zakysanou smetanou, vanilkovým a moučkovým cukrem.
Na polovinu vychladlých piškotů nastříkáme mascarponový krém, obložíme plátky jahod a navrch přiložíme druhou půlku piškotů.
Sendviče dozdobíme několika proužky čokolády.
22. 05. 2012
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.