Polévka z vepřových kostí

Obtížnost

Čas přípravy

10min
Čas vaření
50min

Celkový čas

1h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

0 kalorií
0.0g cukrů
0.0g tuků
0.0g bílkovin


Příprava

Vepřovou kost uvaříme v tlakovém hrnci v osolené vodě do měkka. 1,5 litru vývaru z kosti přelijeme do jiného hrnce, můžeme i přes síto. Maso z kosti obereme. Brambory oškrábeme, umyjeme, nakrájíme na kostičky a dáme vařit do vývaru. Mrkev a celer také oškrábeme a nastrouháme na hrubo. Jakmile jsou brambory měkké (asi 10 minut) přidáme celer a mrkev a zavaříme strouhankové knedlíčky. Až knedlíčky vyplavou, tak dáme do polévky prohřát obrané maso, polévku dochutíme solí, nebo tekutým polévkovým kořením. Na talíři polévku z vepřových kostí bohatě posypeme nakrájenou cibulkou.

přidejte na:
JanaB

15. 01. 2012

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
do polévky přidávám ještě trošku sušeného libečku
Přidané ingredience: libeček

08. 06. 2014, 08:26

Chybí obrázek
vyborná polievka

14. 04. 2016, 10:35

Chybí obrázek
chutná polievka

21. 12. 2016, 13:40

Chybí obrázek
polievka jednoduchá celkom chutná

06. 03. 2017, 20:44

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.