Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Polévka z vepřových kostí

Obtížnost Čas přípravy
10min
Čas vaření Celkový čas Porce
50min 1h 0min
Nutriční hodnoty
0 kalorií 0.0g cukrů 0.0g tuků 0.0g bílkovin

Příprava

Vepřovou kost uvaříme v tlakovém hrnci v osolené vodě do měkka. 1,5 litru vývaru z kosti přelijeme do jiného hrnce, můžeme i přes síto. Maso z kosti obereme. Brambory oškrábeme, umyjeme, nakrájíme na kostičky a dáme vařit do vývaru. Mrkev a celer také oškrábeme a nastrouháme na hrubo. Jakmile jsou brambory měkké (asi 10 minut) přidáme celer a mrkev a zavaříme strouhankové knedlíčky. Až knedlíčky vyplavou, tak dáme do polévky prohřát obrané maso, polévku dochutíme solí, nebo tekutým polévkovým kořením. Na talíři polévku z vepřových kostí bohatě posypeme nakrájenou cibulkou.


Přidat na Pinterest
JanaB

15. 01. 2012, Recept navštíven: 5856x


Přidat recenzi
planeta
Restaurant_star
do polévky přidávám ještě trošku sušeného libečku
Přidané ingredience: libeček

08. 06. 2014, 08:26

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborná polievka

14. 04. 2016, 10:35

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutná polievka

21. 12. 2016, 13:40

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
polievka jednoduchá celkom chutná

06. 03. 2017, 20:44

Přidat komentář

Facebook komentáře