Polévka z vepřových kostí
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
50min
Celkový čas
1h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
0
kalorií
0.0g
cukrů
0.0g
tuků
0.0g
bílkovin
Příprava
Vepřovou kost uvaříme v tlakovém hrnci v osolené vodě do měkka. 1,5 litru vývaru z kosti přelijeme do jiného hrnce, můžeme i přes síto. Maso z kosti obereme. Brambory oškrábeme, umyjeme, nakrájíme na kostičky a dáme vařit do vývaru. Mrkev a celer také oškrábeme a nastrouháme na hrubo. Jakmile jsou brambory měkké (asi 10 minut) přidáme celer a mrkev a zavaříme strouhankové knedlíčky. Až knedlíčky vyplavou, tak dáme do polévky prohřát obrané maso, polévku dochutíme solí, nebo tekutým polévkovým kořením. Na talíři polévku z vepřových kostí bohatě posypeme nakrájenou cibulkou.
JanaB15. 01. 2012
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: libeček
planeta 08. 06. 2014, 10:26
© 2024, Railsformers s.r.o.