Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Rajčata s olivovo-sýrovou náplní

Rajčata s olivovo-sýrovou náplní

Obtížnost Čas přípravy
45min
Čas vaření Celkový čas Porce
0min 45min
Nutriční hodnoty
680 kalorií 0.0g cukrů 54.0g tuků 40.0g bílkovin

Příprava

Omyjeme rajčata a bazalku, rajským jablíčkům odkrojíme vrchní část a kávovou lžičkou vydlabeme vnitřek, který zbavíme zrníček a nasekáme na jemno.
Otrháme lístky bazalky, několik si ponecháme na pozdější zdobení a zbytek drobně nasekáme. Olivy nakrájíme na proužky. Oloupeme česnek a jemně nasekáme. Sýr nakrájíme na velmi malé kostičky.
Troubu rozpálíme na 200°C, smícháme nakrájené vnitřky s bazalkou, olivami, česnekem a sýrem, okořeníme cayennským i černým pepřem, případně osolíme.
Hmotu naplníme zpět do rajčat, poskládáme je vedle sebe na dekorativní plech na pečení a pokapeme olejem. Plněná rajčata opět přiklopíme odříznutými vršky.
Pečeme 20 minut ve středně horké troubě, dokud se sýr nezačne roztékat a zlátnout. Podáváme ozdobené lístky bazalky.

Bulb Tip k receptu

Místo oliv chutnají také výborně kapary a bazalku můžete nahradit rucolou. Kdo má nádivku raději jemnější, může použít místo tvrdého sýra mozzarellu. Pak je třeba nádivku více osolit.


Alirtecka

05. 12. 2010, Recept navštíven: 1181x


Přidat recenzi
dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutné paradajky

19. 03. 2017, 20:55

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
paradajky takto pripravené su velmi dobré
Přidané ingredience: lmi dobré

22. 07. 2017, 20:19

Přidat komentář

Facebook komentáře