Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 256

Obalovaná knedla ve vajíčku

Obalovaná knedla ve vajíčku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 plátky houskového knedlíku, 1 vejce, sůl, pepř, olej

Vejce rozšleháme se solí a pepřem, obalíme v něm plátek knedlíku a dáme usmažit po obou stranách na rozpáleném oleji.

Kachna s nádivkou podle Tatiany

Kachna s nádivkou podle Tatiany

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kachna, 0,5 l mléka, 3 starší rohlíky, 3 vejce, 1 lžíce másla, sůl, pepř, nasekaná petržel

Kachnu omyjeme a vyřízneme křídla. Řádně ji posolíme a opepříme (i zevnitř). Nádivku si připravíme tak, že si natrháme tužší rohlíky a naložíme je do mléka (nesmí se rozmočit, jen změknout). Poté scedíme a smícháme s petrželkou a se žloutky a másl...

Těstíčkové kuřecí plátky

Těstíčkové kuřecí plátky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kuřecích prsou, 150 ml zakysané smetany, troška grilovacího koření, strouhanka na obalení, olej na smažení

Maso rozkrojíme a rozklepeme na řízky. Smícháme zakysanou smetanu s kořením (jakékoliv oblíbené) a naložíme do směsi maso. Necháme ho přes noc uležet v lednici. Druhý den obalíme maso ve strouhance a osmažíme. Takto je maso krásně křehké a proležené.

Chilli celozrnné sušenky

Chilli celozrnné sušenky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

lžička chilli koření, 250 ml mléka, 100 g celozrnné pšeničné mouky, 100 g žitné mouky, 100 g špaldové mouky, 40 g slunečnicového oleje, špetka soli, 1 vejce

Mouku, mléko, olej a špetku soli umýcháme v řidší těsto, které vyklopíme na pomoučený vál a obalíme moukou, aby se nám nelepilo(musíme mít i pomoučené ruce). Válečkem nebo ručně vypracujeme z těsta placku o tloušťce 2-3 mm, posypeme jí chilli a po...

Rybí filé v bylinkové krustě

Rybí filé v bylinkové krustě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg pangasia, 3 stroužek česneku, 5 lžiček provensálského koření, 2 dcl oleje, 3 vejce, 1 hrneček polohrubé mouky, sůl

Rybí filé namažeme z obou stran česnekem se solí nebo česnekovou pastou, posypeme provensálským kořením. Obalíme v mouce, dále ve vajíčku a dáme na rozpálený olej. Podáváme s bramborem.

Brambory zapečené s mletým masem

Brambory zapečené s mletým masem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kg brambor, 500 g vepřového mletého masa, 4 sterilované okurky, 1 míchaná sterilovaná zelenina, 1 cibule, 4 vejce, sůl, pepř, trošička mléka

Brambory předvaříme, nakrájíme na kolečka, dáváme do pekáčku vrstvu brambor, poklademe mletým masem, osolíme, opepříme a posypeme nakrájenou cibulí na měsíčky, okurkami (případně můžeme použít i kapie) a zeleninovou směsí. Opět klademe brambory a ...

Jednoduchá sýrová pomazánka

Jednoduchá sýrová pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 1 tavený sýr, 1 pomazánkové máslo

Do mísy dáme na jemno nakrájenou cibuli, tavený sýr a pomazánkové máslo a vyšleháme.

Špenát z mladých kopřiv

Špenát z mladých kopřiv

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

60 dkg upravených kopřiv, 3 kostky hovězího bujónu, 1 lžička soli, 3 l vody, 5 dkg sádla, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 2 lžíce polohrubé mouky, 1 vejce

Přebrané a dobře vyprané kopřivy vložíme do osolené vařící vody a uvaříme doměkka. Uvařené kopřivy scedíme, vymačkáme a na masovém strojku umeleme. Ze sádla, mouky a cibulky uděláme cibulovou jíšku, přidáme česnek (nebo česnekovou pastu) a kopřivy...

Pikantní směs na topinky

Pikantní směs na topinky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva hovězího ve vlastní štávě, 1 sklenka kečupu, 1 cibule, 1 zelená kapie, 1 lžíce sádla, 3 sterilované okurky, 1 lžička mleté papriky

V hlubší pánvi osmahneme na jemno nakrájenou cibuli na lžíci sádla. Dále přidáme sladkou papriku, hovězí konzervu, sůl a pepř. Chvíli podusíme. Nakonec přidáme sterilizované okurky nakrájené na kostičky, zelenou papriku nakrájenou na tenké proužky...

Výborný  guláš  z  hlívy  ústřičné

Výborný guláš z hlívy ústřičné

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks větších cibulí, 1 balení Extra silného Masoxu, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky kmínu, 3 lžíce sádla, 2 lžíce instantní tmavé jíšky, 3 lžíce papriky sladké mleté , 2 papriky zelené, 50 dkg Hlívy ústřičné

Cibuli nakrájíme najemno a osmažíme na sádle. Přidáme omytou a pokrájenou Hlívu, mírně osmahneme přidáme mletou papriku, kmín a po pečlivém promíchání (aby paprika nezhořkla), zalijeme vřelou vodou. Přidáme Masox, je možno pokrájet i čerstvou zele...

Pivní - cibulová polévka

Pivní - cibulová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 l světlého piva, 2 větší cibule, 80 g sádla, špetka soli, špetka pepře

Oloupané cibule pokrájíme na proužky, které lehce osmažíme na sádle. Pak je osolíme, opepříme, zalijeme pivem a krátce povaříme.

Zapečené chlebíčky

Zapečené chlebíčky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení veky, 20 dkg trvanlivého salámu, 20 dkg strouhaného sýru, kapka kečupu, kousek másla

Veku nakrájíme na plátky (nebo koupíme krájenou), namažeme máslem (dá se i taveným sýrem), poklademe plátky salámu a posypeme sýrem. Krátce zapečeme ve předem vyhřáté troubě, pokapeme kečupem a podáváme.

Tátovo kakao

Tátovo kakao

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l mléka, 3 lžíce kakaa, 2 lžíce cukr

Dáme vařit mléko. Když je teplejší, odebereme si díl do hrnku, kde ho rozmícháme s hořkým kakaem a cukrem (dle chuti každého). Poté přidáme do vařícího se mléka, rozmícháme a přivedeme k varu.

Višňový koláč s jogurtem

Višňový koláč s jogurtem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

75 ml mléka, 200 g hladké mouky, 20 g droždí, 50 g cukru, 50 g másla, 1 vejce, 1/2 balení citronového aroma, 1 kg čerstvých višní nebo 2 sklenice višňového kompotu (po 350g), 300 g jogurtu, citrónová šťáva - z 1 citronu, 150 g cukru, 2 vejce, 50 g škrobové moučky, 100 g meruňkové marmelády, 1-2 lžíce moučkového cukru

Ohřejeme mléko. Mouku prosejeme do mísy, uprostřed uděláme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Přilijeme vlažné mléko a přidáme 1/2 lžičky cukru. Přihrneme trochu mouky a promícháme. Přikryjeme, dáme na teplé místo a necháme vzejít kvásek. Rozehřeje...

Borůvkový koláč s pusinkami

Borůvkový koláč s pusinkami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

175 g másla, 150 g cukru, 2 balení vanilkového cukru, 2 vejce, 300 g hladké mouky, 3 rovné lžičky kypřícího prášku do pečiva, 50 ml mléka, 1 l čerstvých borůvek nebo 2 sklenice kompotu po 540 ml, 100 g meruňkové marmelády, 2 bílky, 300 g moučkového cukru, 1 lžička škrobu (pšeničného nebo kukuřičného)

Troubu předehřejeme na 180°C (horkovzdušnou na 160°C). Vymažeme koláčovou nebo rozevírací formu o průměru 26 cm. V míse utřeme změklé máslo s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně přišleháme obě vejce a ještě chvíli třeme. Hladkou mouku s...

Zeleninový salát s tofu

Zeleninový salát s tofu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g Tofu, 1 lžíce sojové omáčky, pár listů ledového salátu, 1 mrkev, hrst kukuřice

Salát omyjeme a natrháme na kousky, mrkev oškrábeme a nakrájíme na nudličky, kukuřici, pokud máme mraženou, necháme rozmrazit(pro urychlení v mikrovlnce) a tofu nakrájíme na plátky zalijeme sojovou omáčkou a dorozkrájíme na kostičky (pokud máme ví...

Buchty z majolkového těsta

Buchty z majolkového těsta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg hladké mouky, špetka soli, 100 g majonézy, 21 g droždí, 2 lžíce cukru krupice, 0,25 l vody, 1 lžíce oleje

Z droždí, cukru a trochy vlažné vody připravíme kvásek. Do mísy dáme zbývající suroviny + vzešlý kvásek. Řádně umícháme, aby se nám těsto nelepilo na stěny a dáme na chvíli vykynout. Z těsta vytvoříme buchty, které plníme libovolnou náplní - dle z...

Lívanečky z tvarohu a jablíček

Lívanečky z tvarohu a jablíček

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g jemného tvarohu, 30 g Hery, 1 vejce, 2 jablka, 100 ml mléka, 1 lžíce rumu, 160 g polohrubé mouky, 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 2 lžičky cukru krupice, 50 ml rostlinného oleje

Do mísy dáme tvaroh, vejce, přilijeme rozehřátou Heru, rum, mléko, oloupaná nastrouhaná jablka, cukr, mouku a pečící prášek. Dobře vymícháme těsto. Na oleji pečeme na lívanečníku malé lívanečky. Hotové lívance sypeme skořicovým cukrem nebo mažem...

Salát z telecího masa se zeleninou

Salát z telecího masa se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g upečeného telecího masa z plecka, 100 g sterilovaného celeru, 1 sterilovaná okurka, 2 lžíce bílého vína, 200 g majonézy, 1 šálek smetany, citrónová šťáva, hořčice, špetka cukru, Worcesterská omáčka, sůl, hlávkový salát

Upečené telecí maso, celer, okurku nakrájíme na tenké nudličky a zakapeme vínem. Majonézu zředíme smetanou, přidáme podle chuti cukr, pepř, hořčici, několik kapek worcesterské omáčky, osolíme a promícháme s masem a se zeleninou. Na talířích zdobím...

Masový salát s kečupem

Masový salát s kečupem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g uvařeného hovězího masa (klidně mohou být i srdce), 200 g vepřového jazyka, sůl, pepř, sladká paprika, 1 cibule, 1 sterilovaná okurka, šálek kečupu, 2 lžíce oleje, petrželka

Vařené studené maso nakrájíme na jemné plátky, přidáme drobně nakrájenou cibuli, okurku a spojíme kečupem, který podle chuti osolíme, opepříme, přidáme papriku a zakapeme olejem. Dobře promícháme. Na talířích sypeme sekanou petrželkou.

Zapečená pikantní směs

Zapečená pikantní směs

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g šunky, 150 g slanečka, 150 g uzené makrely nebo jiných uzenek dle chuti, 100 g studené pečeně, 1 cibule, 3 brambory, 2 lžíce kysané smetany, 1 vejce, 40 g másla, 40 g parmazánu, sůl, pepř, strouhanka

Uzenky nakrájíme na menší kousky. Pečené maso, šunku, uzenky, slanečky, cibuli a uvařené brambory rozemeleme. Osolíme, opepříme a promícháme s kysanou smetanu, se žloutkem a sněhem z bílků. Směs upravíme do malých ohnivzdorných misek vymazaných má...

Zavitky z telecího masa s ananasem

Zavitky z telecího masa s ananasem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g telecího masa z plecka nebo kýty, 100 g šunky, 2 kolečka ananasu, hrst pražených mandlí, 20 g másla, sůl, pepř

Očištěné telecí maso nakrájíme na malé medailonky a paličkou hodně rozklepeme. Osolíme, opepříme, položíme na ně stejně velký plátek tence nakrájené šunky a kousek ananasu. Zavineme a napíchneme na grilovací jehly. Grilujeme 10 minut. Během úpravy...

Vepřové zelňáčky na jehle

Vepřové zelňáčky na jehle

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g vepřového boku bez kosti, 200 g kysaného zelí, trocha sladké mleté papriky, pepř, sůl

Kysané zelí vymačkáme v utěrce, rozložíme na prkénko, naklepeme paličkou, opepříme a lehce posypeme sladkou paprikou. Očištěný bůček nakrájíme na tenké plátky, které naplníme kouskem připraveného zelí a zavineme. Rolky osolíme, opepříme, napíchnem...

Smažené tvarohové knedlíčky

Smažené tvarohové knedlíčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g měkkého tvarohu, sůl, pepř, 1 vejce, 2 lžíce strouhaného sýra, 30 g polohrubé mouky, muškátový oříšek, strouhanka, olej na smažení

Prolisovaný tvaroh osolíme, opepříme, okořeníme muškátovým oříškem, přidáme strouhaný sýr, vejce a prosátou mouku. Dobře promícháme a tvoříme malé knedlíčky, které obalíme v prosáté strouhance a smažíme v oleji dorůžova.

Krokety z pangasiuse

Krokety z pangasiuse

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg pangasiuse, 5 plátků veky, 1 vejce, 3 cibule, 4 lžíce olivového oleje, 100 ml bílého vína, 100 ml mléka, 100 g rajčatového protlaku, 2 stroužky česneku, 0,5 lžičky soli, 0,5 lžičky pepře mletého, lžička kopru

Veku namočíme do mléka a vymačkanou společně s pangasiusem a cibulkou semeleme na masovém strojku. Hmotu spojíme s vajíčkem, osolíme, opepříme. Důkladně promícháme a vytvoříme kuličky asi jako vlašský ořech. Obalíme v hladké mouce a opečeme na ole...

stránka: