Kachna s nádivkou podle Tatiany
Obtížnost
Čas přípravy
25min
Čas vaření
3h 30min
Celkový čas
3h 55min
Porce
Nutriční hodnoty
672
kalorií
0.0g
cukrů
31.0g
tuků
28.0g
bílkovin
Příprava
Kachnu omyjeme a vyřízneme křídla. Řádně ji posolíme a opepříme (i zevnitř). Nádivku si připravíme tak, že si natrháme tužší rohlíky a naložíme je do mléka (nesmí se rozmočit, jen změknout). Poté scedíme a smícháme s petrželkou a se žloutky a máslem, které jsme předtím smíchali dohromady. Z bílků si uděláme sníh, který pak vmícháme do směsi. Sníh můžeme při šlehání posolit. Nádivku nacpeme do kachny a sešijeme. Dáme péci do trouby na 180°C. Zvolna pečeme cca 3h, přičemž neustále propichujeme vidličkou kůži, aby vytékal tuk (nepíchejte hluboko, aby maso nevysychalo). Zbylou nádivků můžeme upéci zvlášť v zapékací míse.
Tip k receptu
Výborně se do nádivky hodí nasekané předem orestované hříbky nebo jarní cibulka.
Tatiana19. 01. 2010
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.