Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Kachna s nádivkou podle Tatiany

Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 25min , Čas vaření: 3h 30min
Celkový čas: 3h 55min , porce

672 kalorií, 0.0g cukrů, 31.0g tuků, 28.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Kachnu omyjeme a vyřízneme křídla. Řádně ji posolíme a opepříme (i zevnitř). Nádivku si připravíme tak, že si natrháme tužší rohlíky a naložíme je do mléka (nesmí se rozmočit, jen změknout). Poté scedíme a smícháme s petrželkou a se žloutky a máslem, které jsme předtím smíchali dohromady. Z bílků si uděláme sníh, který pak vmícháme do směsi. Sníh můžeme při šlehání posolit. Nádivku nacpeme do kachny a sešijeme. Dáme péci do trouby na 180°C. Zvolna pečeme cca 3h, přičemž neustále propichujeme vidličkou kůži, aby vytékal tuk (nepíchejte hluboko, aby maso nevysychalo). Zbylou nádivků můžeme upéci zvlášť v zapékací míse.

Bulb Tip k receptu

Výborně se do nádivky hodí nasekané předem orestované hříbky nebo jarní cibulka.

Tatiana

19. 01. 2010, Recept navštíven: 10317x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Kachna s nádivkou podle Tatiany

Kachna s nádivkou podle Tatiany

Kachnu omyjeme a vyřízneme křídla. Řádně ji posolíme a opepříme (i zevnitř). Nádivku si připravíme tak, že ...

Zobrazit všechny podobné recepty k Kachna s nádivkou podle Tatiany Link-arrow

Přidat recenzi
palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
perfektný recept

02. 10. 2016, 16:39

Přidat komentář
Roxana
Tak, to ano!21*** Přítel dcery má kachnu moc rád, to bude príma! Akorát, já nevím, já kachny milovala, ale ty koupené jsou vyzábliny nechutné kolikrát. Fakt je to asi chovem.

Roxana 19. 01. 2010, 16:08

Tatiana
Přesně tak, kolikrát neviš, jestli to je husa nebo kachna :-) Víš, co možná zkus, ten muj recept na vesely pekáč...jen obměnuj maso a garantuju ti, ze ti poklepou na zada :-) Jeste se chystam nekdy udelat jeden experiment, o kterem jsem zatim jen cetla :-) Vycpat husu nebo hubenou kachnu pekne prorostlym uzenym kolenem :-), ale ted budu chvili hodna...po Vánocich toho maji vsichni tak akorat :-D

Tatiana 19. 01. 2010, 16:50

Roxana
No, až se nám umoudří počasí a přijedou, tak to hned udělám, už ho vídím! Pak podám hlášení! Jo a to měla být 1***. 21***, až to ochutná!

Roxana 19. 01. 2010, 21:17

Facebook komentáře