Kachna s nádivkou podle Tatiany

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

25min
Čas vaření
3h 30min

Celkový čas

3h 55min

Porce


Nutriční hodnoty

672 kalorií
0.0g cukrů
31.0g tuků
28.0g bílkovin


Příprava

Kachnu omyjeme a vyřízneme křídla. Řádně ji posolíme a opepříme (i zevnitř). Nádivku si připravíme tak, že si natrháme tužší rohlíky a naložíme je do mléka (nesmí se rozmočit, jen změknout). Poté scedíme a smícháme s petrželkou a se žloutky a máslem, které jsme předtím smíchali dohromady. Z bílků si uděláme sníh, který pak vmícháme do směsi. Sníh můžeme při šlehání posolit. Nádivku nacpeme do kachny a sešijeme. Dáme péci do trouby na 180°C. Zvolna pečeme cca 3h, přičemž neustále propichujeme vidličkou kůži, aby vytékal tuk (nepíchejte hluboko, aby maso nevysychalo). Zbylou nádivků můžeme upéci zvlášť v zapékací míse.

Tip k receptu

Výborně se do nádivky hodí nasekané předem orestované hříbky nebo jarní cibulka.

přidejte na:
Tatiana

19. 01. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
perfektný recept

palino 02. 10. 2016, 16:39

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
urobila som podla receptu a bolo to fantastické jedenie

dušanka 09. 12. 2016, 21:52

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
recept velmi dobrý, velmi chutil

hanka 31. 12. 2016, 21:29

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
velmi chutne pripravené

katka16031 21. 08. 2017, 18:42

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
vynikajúca a chutná plnka

Svetlana 15. 03. 2018, 14:39

Přidat komentář
Roxana
Tak, to ano!21*** Přítel dcery má kachnu moc rád, to bude príma! Akorát, já nevím, já kachny milovala, ale ty koupené jsou vyzábliny nechutné kolikrát. Fakt je to asi chovem.

Roxana 19. 01. 2010, 16:08

Chybějící obrázek
Přesně tak, kolikrát neviš, jestli to je husa nebo kachna :-) Víš, co možná zkus, ten muj recept na vesely pekáč...jen obměnuj maso a garantuju ti, ze ti poklepou na zada :-) Jeste se chystam nekdy udelat jeden experiment, o kterem jsem zatim jen cetla :-) Vycpat husu nebo hubenou kachnu pekne prorostlym uzenym kolenem :-), ale ted budu chvili hodna...po Vánocich toho maji vsichni tak akorat :-D

Tatiana 19. 01. 2010, 16:50

Roxana
No, až se nám umoudří počasí a přijedou, tak to hned udělám, už ho vídím! Pak podám hlášení! Jo a to měla být 1***. 21***, až to ochutná!

Roxana 19. 01. 2010, 21:17