Kachna s nádivkou podle Tatiany
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Kachnu omyjeme a vyřízneme křídla. Řádně ji posolíme a opepříme (i zevnitř). Nádivku si připravíme tak, že si natrháme tužší rohlíky a naložíme je do mléka (nesmí se rozmočit, jen změknout). Poté scedíme a smícháme s petrželkou a se žloutky a máslem, které jsme předtím smíchali dohromady. Z bílků si uděláme sníh, který pak vmícháme do směsi. Sníh můžeme při šlehání posolit. Nádivku nacpeme do kachny a sešijeme. Dáme péci do trouby na 180°C. Zvolna pečeme cca 3h, přičemž neustále propichujeme vidličkou kůži, aby vytékal tuk (nepíchejte hluboko, aby maso nevysychalo). Zbylou nádivků můžeme upéci zvlášť v zapékací míse.
Tip k receptu
Výborně se do nádivky hodí nasekané předem orestované hříbky nebo jarní cibulka.
Tatiana19. 01. 2010
Kategorie
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
palino 02. 10. 2016, 16:39

dušanka 09. 12. 2016, 21:52

hanka 31. 12. 2016, 21:29

katka16031 21. 08. 2017, 18:42

Svetlana 15. 03. 2018, 14:39
Roxana 19. 01. 2010, 16:08
Tatiana 19. 01. 2010, 16:50
Roxana 19. 01. 2010, 21:17