Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Kachna s nádivkou podle Tatiany

Obtížnost Čas přípravy
25min
Čas vaření Celkový čas Porce
3h 30min 3h 55min
Nutriční hodnoty
672 kalorií 0.0g cukrů 31.0g tuků 28.0g bílkovin

Příprava

Kachnu omyjeme a vyřízneme křídla. Řádně ji posolíme a opepříme (i zevnitř). Nádivku si připravíme tak, že si natrháme tužší rohlíky a naložíme je do mléka (nesmí se rozmočit, jen změknout). Poté scedíme a smícháme s petrželkou a se žloutky a máslem, které jsme předtím smíchali dohromady. Z bílků si uděláme sníh, který pak vmícháme do směsi. Sníh můžeme při šlehání posolit. Nádivku nacpeme do kachny a sešijeme. Dáme péci do trouby na 180°C. Zvolna pečeme cca 3h, přičemž neustále propichujeme vidličkou kůži, aby vytékal tuk (nepíchejte hluboko, aby maso nevysychalo). Zbylou nádivků můžeme upéci zvlášť v zapékací míse.

Bulb Tip k receptu

Výborně se do nádivky hodí nasekané předem orestované hříbky nebo jarní cibulka.


Přidat na Pinterest
Tatiana

19. 01. 2010, Recept navštíven: 11945x


Přidat recenzi
palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
perfektný recept

02. 10. 2016, 16:39

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
urobila som podla receptu a bolo to fantastické jedenie

09. 12. 2016, 21:52

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
recept velmi dobrý, velmi chutil

31. 12. 2016, 21:29

Přidat komentář
Roxana
Tak, to ano!21*** Přítel dcery má kachnu moc rád, to bude príma! Akorát, já nevím, já kachny milovala, ale ty koupené jsou vyzábliny nechutné kolikrát. Fakt je to asi chovem.

Roxana 19. 01. 2010, 16:08

Tatiana
Přesně tak, kolikrát neviš, jestli to je husa nebo kachna :-) Víš, co možná zkus, ten muj recept na vesely pekáč...jen obměnuj maso a garantuju ti, ze ti poklepou na zada :-) Jeste se chystam nekdy udelat jeden experiment, o kterem jsem zatim jen cetla :-) Vycpat husu nebo hubenou kachnu pekne prorostlym uzenym kolenem :-), ale ted budu chvili hodna...po Vánocich toho maji vsichni tak akorat :-D

Tatiana 19. 01. 2010, 16:50

Roxana
No, až se nám umoudří počasí a přijedou, tak to hned udělám, už ho vídím! Pak podám hlášení! Jo a to měla být 1***. 21***, až to ochutná!

Roxana 19. 01. 2010, 21:17

Facebook komentáře