Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 254

Noky z mouky

Noky z mouky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 vejce, sůl, trochu mléka, trochu vody

Suroviny smícháme. Těsto vhazujeme do vroucí vody polévkovou lžící. Vaříme cca 3-4 minuty. Jeden nok vyndáme, rozkrojíme a zjistíme, zda je už hotový. Pokud ano, tak postupně vyndáme všechny a rychle rozkrájíme, aby se nesrazily. Podáváme k játrov...

Zámecké švestky

Zámecké švestky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

12 ks sušených švestek, 12 ks mandlí, 50 g kandované pomerančové kůry, špetka pepře, 1 lžička smetany, 12 plátků anglické slaniny, 1 vejce, 1 lžíce bílého vína, 1 lžíce hladké mouky, špetka soli, 1 lžíce oleje

Sušené švestky zbavíme pecek a do každé vložíme jednu praženou mandli. Kůru jemně rozsekáme, hodně opepříme a utřeme se smetanou v pastu, kterou potřeme připravené švestky. Každou švestku zabalíme do tenkého plátku slaniny a po třech napichujeme n...

Rychlý salát

Rychlý salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g brambor ve slupce uvařených, 400 g špekáčků, 1 velká cibule, 100 g sterilované kapie, špetka soli, špetka pepře, trošku octa, trošku hořčice, 3 lžíce oleje, petrželka

Ve slupce uvařené brambory ještě teplé oloupeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme oloupané na plátky nakrájené špekáčky, drobně nasekanou cibuli a kapie. Osolíme, opepříme, přidáme trošku hořčice, olej a nasekanou petrželku. Promícháme a můžeme pod...

Plněné olivy

Plněné olivy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

12 oliv, 2 ks sardinek, 1 žloutek, 1 sterilovaná okurka

Sardinky i s olejem utřeme, přidáme natvrdo uvařený a nadrobno nakrájený žloutek a nastrouhanou okurku. Dobře promícháme. Nakládáné olivy podélně rozřízneme, vypeckujeme a naplníme připravenou nádivkou. Do každé půlky píchneme párátko.

Plněná rajčata s celerem

Plněná rajčata s celerem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks rajčat, 1/2 bulvy celeru, 2 ks jablek, 100 g majonézy, 2 lžíce smetany, špetka soli, citrónová šťáva, 3 lžíce Worcesterské (Worcesterové) omáčky, 50 g vlašských ořechů

Tvrdá rajčata omyjeme, seřízneme vršky a vnitřky vydlabeme. Oloupaný celer uvaříme v osolené vodě doměkka. Prochladlý drobně nakrájíme, přidáme oloupaná nastrouhaná jablka, vnitřky z rajčat, zakapeme citrónovou šťávou, podle chuti osolíme, promích...

Papriky plněné salátem z vajec

Papriky plněné salátem z vajec

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks zelených paprik, 2 ks vajec, 1 cibule, 1 rajče, 150 g majonézy, špetka soli, špetka pepře, 2 lžíce Worcesterské (Worcesterové) omáčky

Očištěné zelené papriky podélně rozřízneme, odstraníme semena a spaříme. Natvrdo uvařená vejce drobně nakrájíme, přidáme jemně nasekanou cibuli, oloupaná rajčata a promícháme s ochucenou majonézou. Plníme do připravených paprik.

Plněné zelené papriky

Plněné zelené papriky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks zelených paprik, 200 g Brynzy, 100 ml smetany, špetka soli, 1 rajče

Zelené papriky omyjeme, u stopky seřízneme, podélně rozkrojíme a zbavíme semen. Brynzu ušleháme se smetanou, podle chuti osolíme a naplníme do připravených paprik. Na talířích zdobíme na plátky nakrájeným rajčetem.

Celerový krém se šlehačkou

Celerový krém se šlehačkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g celeru, 60 g másla, 20 g hladké mouky, 150 ml mléka, citrónová šťáva, 2 ks žloutků, 100 g rajčat, špetka soli, špetka pepře, 1 list hlávkového salátu, smetana ke šlehání (šlehačka) na ozdobu

Očištěný celer uvaříme v osolené vodě doměkka. Z másla a z mouky připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme mlékem a povaříme. K prochladlé jíšce přidáme uvařený a prolisovaný celer, žloutky, máslo, citrónovou šťávu, osolíme a opepříme. Krém nastří...

Minitortilly s pikantní tofu-rajčatovou směsí

Minitortilly s pikantní tofu-rajčatovou směsí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 minitortilly , 1 cibule, 1 jarní cibulka, 60 g Tofu, 2 lžičky červené kari pasty, 100 ml rajčatového protlaku, půl papriky

Tofu nakrájíme na drobné kousky, dáme do misky, přidáme kari pastu, promícháme a necháme chvíli přijmout chuť. Na pánvičce si necháme zezlátnout cibuli, přidáme tofu, nasekanou jarní cibulku a na kostičky nakrájenou papriku a necháme je chvíli opé...

Dušený lilek

Dušený lilek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks lilků, 2 stroužky česneku, 3 lžíce oleje, 1 malá cibule, 1 rajče, špetka soli, špetka tymiánu, bobkový list, špetka koriandru, pár kuliček černého pepře, citrónová šťáva

Oloupané a očištěné lilky v polovině po délce rozřízneme, protkneme na nudličky nakrájeným česnekem a osolíme. Vložíme na olej, opečeme, mírně podlijeme vodou, přidáme celou cibuli, rajče, koření a dusíme. Měkký lilek vyjmeme, šťávu přecedíme, zak...

Míchaný nápoj Ctiradova smrt

Míchaný nápoj Ctiradova smrt

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 dcl medoviny, 3 dcl černého piva

Vezmeme si sklenici s obsahem 3 dcl, dáme tam velkého panáka medoviny a dolijeme černým pivem. Je to výborné.

Plněné sýrové kornoutky

Plněné sýrové kornoutky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky tvrdého sýra (Gouda, Eidam, apod.), 200 g tvarohu (příp. žervé, brynzy), mléko nebo smetana podle potřeby, špetka soli, 20 g másla, 1 lžíce sekané petrželky

Tenké plátky sýra svineme do tvaru kornoutků. Tvaroh prolisujeme, přidáme máslo, podle potřeby mléko nebo smetanu, osolíme a utřeme do pěny. Okořeníme jemně nasekanou pažitkou a naplníme do připravených kornoutků. Obměny: Pikantní: přidáme sar...

Sýrová pochoutka na jehle

Sýrová pochoutka na jehle

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g Ementalu, 2 lžíce světlého piva, hořčice dle chuti, 2 ks žloutků, špetka pepře, 12 koleček šunkového salámu

Ementál nakrájíme na jemné plátky, zalijeme pivem a nahříváme na ohni, až se sýr začne tavit. Přidáme hořčici, žloutky, pepř, promícháme a natíráme na tenká kolečka oloupaného salámu. Zavineme, napíchneme na jehly a grilujeme asi 6-8 minut.

Plněná vejce

Plněná vejce

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 ks vajec, špetka soli, špetka pepře, 160 g másla, mléko nebo smetana podle potřeby, 2 lžíce sekané petrželky

Natvrdo uvařená vejce v polovině podélně rozřízneme. Žloutky vyjmeme, prolisujeme, osolíme a opepříme. Přidáme máslo, podle potřeby mléko nebo smetanu a utřeme do pěny. Ochutíme sekanou petrželkou a naplníme do připravených bílků. Můžeme ozdobit l...

Vejce v páře se sýrem

Vejce v páře se sýrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 ks vajec, špetka soli, 40 g másla, troška petrželky, 80 g tvrdého sýra

Misky vytřeme máslem, vysypeme nasekanou petrželkou, vyložíme plátky tvrdého sýra a na to rozklepneme vejce. Každou misku uzavřeme alobalem, vložíme do vodní lázně, zakryjeme poklicí a vaříme 15 až 20 minut. Vařená vejce osolíme a podáváme přímo v...

Pečený kapr s křenovou šlehačkou

Pečený kapr s křenovou šlehačkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks kapra, citrónová šťáva, olej, smetana ke šlehání (šlehačka), sůl, cukr dle chuti, 3 lžíce strouhaného křenu

Kapra očistíme, nakrájíme na jednotlivé porce, které osolíme, pokapeme citrónem a olejem. Pak je opečeme na grilu. Ušleháme smetanu a do ní zamícháme sůl, cukr a strouhaný křen. Kapra podáváme nejlépe s opečenými brambory a na každou porci dáme kř...

Rybí perkelt rožmberského regenta

Rybí perkelt rožmberského regenta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks kapra, 2 lžíce oleje, 1 cibule, mletá paprika, sůl, citrón, petržel

Kapra očistíme a naporcujeme. Jednotlivé porce zakápneme citrónem, osolíme a necháme půl hodiny odležet na míse nebo na talíři. Na oleji osmažíme cibuli, kterou jsme nakrájeli nadrobno, přidáme papriku, podlijeme trochou vody a necháme povařit. Vl...

Labužnická rybička

Labužnická rybička

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g lososa (popřípadě pangasia nebo filé), 2 ks cibule, 1/2 lžičky cukru, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce Sherry, 1 vejce, 100 g lískových ořechů, 150 g vařené šunky, sůl, 1,5 dcl oleje

Nejprve nastrouháme cibuli (nebo ji pokrájíme velmi najemno) a smícháme ji se sójovou omáčkou, cukrem, moukou, sherry a vejcem, přidáme také špetku soli. Rybu nakrájíme na porce, které obalíme v připravené směsi. Poté je obalíme ještě jednou, tent...

Celozrnné jablečné hřebeny

Celozrnné jablečné hřebeny

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g špaldové mouky, 100 g žitné mouky, 100 g celozrnné pšeničné mouky, 1 vejce, špetka soli, 4 střední jablka, 250 ml mléka, 40 g slunečnicového oleje, 1 hrst rozinek, 3 lžičky včelího medu, 1 lžíce skořice

Jablka nastrouháme, přidáme skořici, omyté rozinky a med a poctivě mícháme, aby se med dostal všude. Mouku, olej, sůl a mléko umícháme ve vláčné těsto, vyklopíme ho na pomoučený vál, zapracujeme do něj ještě trochu mouky, aby se s ním dalo prac...

Zdravé jednohubky

Zdravé jednohubky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 rajče, 1 list hlávkového salátu, 1 plátek šunky, 1 plátek Mozzarelly, 50 g odtučněného tvarohu, 5 plátků tenkých pufovaných chlebíčků rýžových s příchutí rajče a bazalka

Jednotlivá kolečka potřeme tvarohem, poklademe plátky rajčat, vykrajovátkem vykrojeným kolečkem salátu(podobné velikosti jako jsou chlebíky) a nakonec kolečkem ze sýra nebo šunky a zdravá rychlosváča je na světě.

Vařená ryba

Vařená ryba

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks ryby, 1 ks cibule, celý pepř, bobkový list, sůl, 1 vejce uvařené natvrdo, petrželka, máslo

Rybu očistíme a naporcujeme. Jednotlivé porce ryby uvaříme ve slané vodě, do které jsme dále přidali cibuli, pepř a bobkový list. Vaříme krátce, postačí 1O minut. Po uvaření porce ryby vyndáme na talíře, posypeme vejci, které jsme nakrájeli na kos...

Pečená jablka

Pečená jablka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks jablek, 100 g mletých vlašských ořechů, 40 g cukru moučka, 50 ml sladké smetany, 4 lžičky brusinkového džemu

Z mletých ořechů, cukru a smetany uvaříme za stálého míchání hustou kaši. Omytá a osušená jablka seřízneme, částečně vydlabeme spodní část s jadérky. Každé jablko vespod malinko seřízneme a položíme na plech vyloženým pečícím papírem. Do každého d...

Opečené brambory ve slaninovém kabátku s dušeným zelím

Opečené brambory ve slaninovém kabátku s dušeným zelím

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g hlávkového zelí, 1 ks červené papriky (kapie), 1 ks cibule, 1 stroužek česneku, 2 lžíce másla, sůl, pepř, mletá paprika , 4 lžíce aceto balsamico (balzamikový ocet), 1 lžíce hořčice, 400 g brambor uvařených ve slupce, 150 g strouhaného Ementalu, 5 lžic smetany, 2 lžíce bylinkového taveného sýru, 1 svazek sekané pažitky, 150 g plátkové anglické slaniny, 2 lžíce oleje

Hlávkové zelí očistíme,rozpůlíme a odstraníme koštál.Hlávku pečlivě omyjeme a nakrouháme na nudličky.Papriku rozpůlíme,očistíme,omyjeme a nakrájíme na nudličky.Cibuli posekáme nadrobno,česnek prolisujeme a společně se zelím a paprikou opečeme na h...

Uherský salát

Uherský salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g rýže, 100 g salámu, 100 g upečeného vepřového masa, 1 sterilovaná okurka, 2 ks zelených paprik, 2 lžíce sterilovaného hrášku, 2 lžíce oleje, špetka soli, špetka pepře, 2 lžíce hořčice, 2 lžíce sladké papriky, cukr dle chuti, ocet, olej na vymazání hrnků, 1 rajče, olivy dle chuti, hlávkový salát na ozdobu

Spařenou rýži uvaříme v osolené vodě, propláchneme a necháme okapat. Mezitím nakrájíme salám, upečené vepřové maso, papriky a okurku na jemné nudličky. Z oleje, hořčice, cukru, octa a koření umícháme omáčku. Přidáme k rýži společně s nakrájeným sa...

Krokety z humřího masa

Krokety z humřího masa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g humrového masa (tepelně zpracovaného), špetka soli, špetka pepře, troška citrónové kůry, troška citrónové šťávy, 2 lžíce majonézy, 2 ks vařených bílků, 2 lžíce nasekané petrželky

Humří maso pokrájíme na drobné kousky, podle chuti osolíme, okořeníme pepřem, citrónovou kůrou a citrónovou šťávou. Přidáme majonézu a dobře promícháme. Ze směsi uděláme malé krokety, které obalíme ve vařených strouhaných bílcích promíchaných s je...

stránka: