Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 250

Amatriciánské špagety

Amatriciánské špagety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g rajčat, 350 g špaget, 2 lžíce olivového oleje, 1 ks cibule, 100 g uzené slaniny, 1 ks chilli papričky, špetka soli

Slaninu nakrájíme na nudličky, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Olej rozpálíme na pánvi, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, zpěníme ji, přidáme slaninu, poté přidáme na kostičky nakrájená rajčata, na kostičky nakrájenou chilli papričku, osol...

Penne se slaninou a smetanou

Penne se slaninou a smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g těstovin Penne, 150 g anglické slaniny, 2 lžíce másla, 300 ml smetany, špetka pepře, špetka soli

Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu, scedíme a odložíme do mísy. V pánvi si rozpustíme máslo, přidáme na nudličky nakrájenou slaninu a necháme orestovat, poté přilijeme smetanu a následně vaříme, dokud smetana nezhoustne. Poté dochutíme pepřem a...

Paprikové těstoviny se špenátem

Paprikové těstoviny se špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g těstovin, 250 g špenátu, 2 stroužky česneku, 1 ks cibule, 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce mleté sladké papriky, špetka pepře, špetka soli

Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu, scedíme a odložíme do mísy, posypeme je mletou paprikou a promícháme. Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme, na pánvi si rozpálíme olej a na oleji zpěníme nakrájenou cibuli. Když je cibule zpěněná, přidáme naje...

Caponata

Caponata

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks lilku, 150 ml olivového oleje, 1 ks cibule, 2 ks paprik, 2 hrsti celerové natě, 500 g rajčat, 2 lžíce octa, 1 lžíce cukru, 1 stroužek česneku, 12 kuliček oliv, 1 lžíce kapary, špetka pepře, špetka soli

Lilky překrojíme na půlku, prostředek lilků prořízneme nožem, osolíme a necháme cca půl hodiny schnout. Poté lilky opláchneme a nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozpálíme olej, cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a orestujeme na oleji, poté přidá...

Citrónovo-limetková polévka

Citrónovo-limetková polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g citrónů, 250 g limetek, 1 l vody, 4 lžíce cukru krupice

Nejdříve si 4 citróny omyjeme a nastrouháme z nich citrónovou kůru, kterou poté při podávání posypeme polévku. Zbytek citrónů oloupeme, limetky oloupeme. Dáme si 4 citróny, ze kterých jsme ostrouhali kůru, stranou, zbytek citrónů nakrájíme na men...

Třešňová polévka

Třešňová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g třešní, 1 l vody, 4 lžíce cukru krupice, 1/2 sáčku pudinkového prášku s vanilkovou příchutí, 1 kelímek smetany, 2 lžíce citrónové šťávy

Třešně omyjeme, vypeckujeme, dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme 2 lžíce cukru krupice a vaříme. Když jsou třešně měkké, dáme je do mixéru a umixujeme. Tuto směs nalijeme opět do hrnce, přisypeme ½ sáčku pudinku v prášku, aby byla směs hustější...

Krupicové noky

Krupicové noky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3,5 dcl mléka, 200 g krupice, 20 g tuku, 2 vejce, sůl

V části studeného mléka rozmícháme krupici a vlijeme do zbývajícího vařícího mléka. Osolíme, přidáme tuk a za stálého míchání vaříme, až se těsto nelepí na vařečku. Pak do prochladlého vmícháme postupně vejce a mícháme tak dlouho, až vznikne hladk...

Tvarohové halušky

Tvarohové halušky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g tvarohu, 200 g hladké mouky, 1 lžíce másla, 1-2 vejce, sůl, strouhanka - podle chuti (osmažená), cukr na posypání halušek, máslo na přelití

Tvaroh prolisujeme do jemna, smícháme s moukou, rozpuštěným tukem, vajíčkem a špetkou soli. Z dobře vypracovaného těsta lžící namáčenou ve vodě vykrajujeme malé nočky a vhazujeme je do vařící vody. Po pár minutách - až nám halušky vyplavou, je vyl...

Hrníčkový smažený sýr bez smažení

Hrníčkový smažený sýr bez smažení

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g tvrdého sýra, 200 g šunky, 6 ks vajec, kousek ztuženého pokrmového tuku, trocha strouhanky

Připravíme si 6 hrníčků. Hrníčky vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Sýr nastrouháme, šunku nadrobno nakrájíme. Na dno vysypaného hrníčku nasypeme vrstvu strouhaného sýra, na ni přidáme vrstvu šunky a navrch rozklepneme vajíčko. Opět pokračujem...

Jogurtová majonéza

Jogurtová majonéza

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce bílého jogurtu, 150 g majonézy, špetka pepře bílého, 1 lžíce citrónové šťávy, 1/2 lžičky plnotučné hořčice, 1/2 lžičky cukru moučka, 1 menší podušené nebo zavařené jablko, 1 lžička cukru krupice, Worcesterská (Worcesterová) omáčka

Majonézu ochutíme citrónovou šťavou, horčicou a práškovým cukrom, pridáme biele korenie, trocha soli a worcestrovej omáčky. Všetko dobre premiešame, pridáme podusené jablko, cukor, jogurt a zľahka premiešame. Majonéza sa výborne hodí do zeleninový...

Jablkovo-makové řezy

Jablkovo-makové řezy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrneček polohrubé mouky, 1 hrneček cukru moučka, 3/4 hrneček nemletého máku, 3/4 hrnečku oleje, 1/4 l mléka, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 5 strouhaných jablek, 3 vejce

Všetko spolu zmiešame a pečieme. Koláč môžme po upečení potrieť lekvárom a poliať čokoládou alebo citónovou polevou.

Hovězí roláda plněná masem s míchanými vejci

Hovězí roláda plněná masem s míchanými vejci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hovězího masa, 200 g uzeného masa, 3 ks vajec, 1 malá cibule, 100 g slaniny, 100 g sádla, 2 lžíce hladké mouky, troška petrželky, špetka soli, špetka pepře

Rozpálíme polovinu slaniny, zpěníme v ní cibuli a opečeme salám. Přimícháme vejce, okořeníme petrželkou, pepřem a osolíme. Na rozklepaný plát masa natřeme prochladlou míšeninu, stočíme, zavážeme nití, opečeme a dusíme za podlévání doměkka. Šťávu z...

Křupavé závitky s liškami

Křupavé závitky s liškami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml mléka, 3 ks vajec, 50 g hladké mouky, 40 g másla + máslo na smažení, 400 g lišek obecných, 1 malá mrkev, 50 g celeru, 2 ks šalotky, 1 stroužek česneku, 2 lžíce oleje, 1 svazek zelené petrželky, špetka soli, špetka pepře, strouhanka a hladká mouka na obalení

Z mléka, 2 vajec, mouky, rozpuštěného masa a špetky soli vypracujeme řídké těsto, které necháme 15 minut odležet. Potom z něj na másle usmažíme tenké palačinky. Lišky důkladně očistíme a nakrájíme na malé kousky a očištěnou zeleninu na tenké prouž...

Čína Hawaii

Čína Hawaii

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vykostěná kuřecí stehna, špetka kari koření, hrst rozinek, 1 konzerva ananasu, 3 lžičky sojové omáčky, 1 cibule, olej

Vykostěná kuřecí stehna (nebo prsa, dle chuti a preference) nakrájíme na nudličky a marinujeme. Marinádu vytvoříme z trochy nálevu z ananasového kompotu, trošky oleje, špetky kari a sojové omáčky. Já používám dva druhy - sladkou hustou a klasickou...

Špaldová kaše s jablkem

Špaldová kaše s jablkem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 g špaldy, 100 ml mléka, 1 lžička včelího medu, 1 jablko, troška skořice

Špaldu propláchneme a necháme vařit pod pokličkou ve dvojnásobném množství vody. Po 15 minutách odklopíme pokličku a počkáme, než se nám vyvaří voda, poté zalijeme špaldu mlékem a přidáme med (hezky nám v kaši zkaramelizuje). Nezapomínáme míchat! ...

"Hadí" maso

"Hadí" maso

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 kuřecí prsa, lžička olivového oleje, 2 malé pórky, 2 mrkve, 2 lžíce sojové omáčky

Na rozehřátém oleji smažíme na kousky nakrájená kuřecí prsa, dokud nezačnou zlatavět. Přidáme na kousky nakrájený pórek a na drobné nudličky nakrájenou mrkev a přiklopíme pokličkou, aby se nám pórek podusil. Když pórek změkne, ale mrkev není ještě...

Mrkvové hranolky s tvarohovým dipem

Mrkvové hranolky s tvarohovým dipem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 mrkve, 2 lžíce odtučněného tvarohu, třetina Šmakouna (Shmaky), 1 lžíce pažitky (v zimě třeba sušené), špetka pepře

Mrkev nakrájíme na "hranolky", neboli silnější nudličky. Tvaroh smícháme s nadrobno nakrájeným šmakounem, pepřem a pažitkou. Můžeme trochu zředit mlékem, aby se nám směs lépe mrkví nabírala.

Zapékané brambory s kuřecím a krabím masem

Zapékané brambory s kuřecím a krabím masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 brambor dle velikosti pekáčku, 400 g kuřecího masa, 1 balení krabích tyčinek, 250 ml smetany, asi 1 lžíce soli, 15 dkg Nivy, 1 lžíce másla, troška pepře

Do pekáčku dáme plátek másla poklademe na kolečka nakrájené brambory a na kostičky nakrájené kuřecí a krabí maso. Posolíme, opepříme a přidáme plátky nivy. Zakryjeme opět plátky brambor a zalijeme smetanou. Dáme tak na 60 minut péci do trouby na 1...

Vařená špalda

Vařená špalda

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

125 g špaldy, špetka soli, 250 ml vody

Špaldu propláchneme a dáme vařit do hrnce s osolenou vodou asi na 20 minut, ke konci bez pokličky aby se nám vyvařila voda.

Brambory s brokolicovým tvarohem

Brambory s brokolicovým tvarohem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg brambor, 2 balení odtučněného tvarohu, čtvrtka brokolice, špetka soli, troška pepře, 1 jarní cibulka, trocha mléka

Brambory uvaříme ve slupce s oblíbenou bylinkou(např. majoránka, tymián...). Tvaroh smícháme s nakrájenou cibulkou, troškou mléka, pepřem a solí. Brokolici lehce povaříme v páře a nakrájíme na drobné kousky, které vmícháme do tvarohu.

Jahodová omáčka

Jahodová omáčka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g (mražených) jahod, 2 lžíce sušeného sojového nápoje Zajíc, 1 lžíce včelího medu

Jahody necháme lehce roztát a nakrájíme je na kousky, vložíme do mixéru, přidáme trochu vody a necháme rozmixovat. Přidáme Zajíce a med a mixujeme dokud se nám vše nerozmělní. Můžeme rovnou konzumovat jako zmrzlinovou omáčku, nebo jí polít kned...

Bramborová placka s jablky

Bramborová placka s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

75 dkg vařených nastrouhaných brambor, 25 dkg polohrubé mouky, 1/2 lžičky soli, 1 vejce, cukr, skořice, 2-3 na hrubé slzy nastrouhaná jablka, máslo

Smícháme: brambory, polohrubou mouku, sůl, vejce. Zpracujeme v těsto a vyválíme obdélník a naplníme - cukrem, skořicí, na hrubé slzy nastrouhaná jablka a pokapeme rozpuštěným máslem. Přeložíme nejdříve kratší kraje přes náplň a potom delší kraje p...

Kuřecí stehýnka se švestkami

Kuřecí stehýnka se švestkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí stehna, 1 hrneček hladké mouky, 1 dcl olivového oleje, 1 lžíce soli, 1 lžička pepře mletého, 1 lžíce tymiánu, 2 lžíce kečupu, 1 lžíce Brandy, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 12 švestek, 1 dcl bílého vína, 4 lžíce vlašských ořechů, 1 balení masoxu, 1 lžíce mleté papriky

Kuřecí stehna osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a opečeme po obou stranách na oleji. Vyndáme je na talíř a na oleji zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme rozdrcený česnek a osmahneme. Zalijeme vínem, kečupem, brandy, podlijeme vřelou vodou a ...

Cibulář

Cibulář

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího zadního, 500 g cibule, 30 g slaniny, 30 g másla, 3 stroužky česneku, 1 lžíce hořčice, 2 lžíce kečupu, dle chuti kmín, dle chuti majoránka, pepř, sůl, sladká mletá paprika, Worcesterská (Worcesterová) omáčka, kari koření

Na másle a slanině osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli, utřený česnek a papriku. Přidáme na kostky nakrájené maso, osolíme, okořeníme pepřem, kari, majoránkou a kmínem. Podlijeme a dusíme doměkka. Nakonec přidáme kečup, hořčici a worcester. Podává...

Přírodní sýr

Přírodní sýr

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l mléka, 10 lžic čerstvé citrónové šťávy

Mléko zahřejeme až do varu. Odstavíme z plotny a vmícháme citrónovou šťávu. Důkladně mícháme, až se začnou tvořit bublinky. Pak necháme vychladnout. Vychladlé mléčné sraženiny necháme okapat v čisté utěrce a potom ještě jemným vymačkáním zbavíme v...

stránka: