Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 248

Vejce na smetaně

Vejce na smetaně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks vajec, 20 g másla, 4 dcl sladké smetany, 50 g Eidamu, špetka soli

Na pánvi si rozpustíme máslo, přilijeme smetanu a když se smetana začne vařit, postupně do ní rozklepneme vejce, osolíme, nasypeme nastrouhaný sýr a necháme vařit, dokud nejsou vejce uvařená. Podáváme s pečivem.

Tvarohovo-jablkový salát

Tvarohovo-jablkový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení tvarohu ve vaničce, 200 g křenového pomazánkového másla, 1 vejce natvrdo, 1 větší jablko, 100 g šunkového salámu, 2 cm pórku, 50 g Eidamu (Edam), špetka mleté sladké papriky

Vejce natvrdo, oloupané jablko, salám a sýr nakrájíme na jemné kousky. Pórek na tenká kolečka. Vše promícháme s tvarohem, dochutíme křenovým máslem a paprikou. Salát podáváme s tmavým pečivem.

Čertova pochoutka

Čertova pochoutka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prsou, 1 vejce, 80 g škrobové moučky, špetka soli, 80 g sojové omáčky, troška cukru moučka, 20 g chilli koření, 120 g cibule, 120 g kapie, 120 g sterilovaných žampionů

Prsíčka nakrájíme na kostky, přidáme škrob, vejce, špetku cukru, chilli, promícháme a necháme uležet. Do rozpáleného oleje vložíme maso a osmahneme. Olej scedíme, přidáme sójovou omáčku, nakrájenou cibuli, kapii a žampióny. Vše necháme dotáhnout d...

Dušené hovězí maso se sýrovým sněhem

Dušené hovězí maso se sýrovým sněhem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězí kýty, špetka soli, 1 cibule + 1 cibule na ozdobu, 60 g másla, 1 lžička hladké mouky, 1 bílek, 30 g Eidamu (Edam), 250 ml hovězího vývaru, sekaná petrželka

Osolené hovězí maso vcelku vložíme na zpěněnou cibuli, po všech stranách opečeme, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Hotové maso vyjmeme, šťávu necháme vysmahnout, zaprášíme moukou, osmahneme, rozředíme a povaříme. Prochladlé maso nakrájíme na pl...

Krabí pomazánka

Krabí pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 ks krabích tyčinek, 1 velká cibule, 8 trojúhelníčků taveného sýra, 2 lžíce bílého jogurtu, Vegeta, Podravka nebo jiné koření podobné chuti, špetka pepře, zelenina na ozdobu

Krabí tyčinky nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme najemno, smícháme se sýrem a jogurtem, dle chuti přidáme podravku a přimícháme nakrájené kousky tyčinek. Krabí pomazánka je dobrá na vece nebo na nakrájeném rohlíku. Zdobíme dle fantazie.

Jahody v máslovo-rumové omáčce

Jahody v máslovo-rumové omáčce

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g jahod, 4 lžíce rumu, 2 lžíce cukru krystal, 1 lžíce másla, 4 kopečky vanilkové zmrzliny

Omyté jahody dáme do grilovací misky. Pokapeme je rumem a posypeme cukrem. Poklademe je kousky másla. Misku položíme na gril na 5 minut. Rozpuštěné máslo se spojí s rumem, cukrem a šťávou z jahod. Tím vznikne omáčka, kterou jahody a kopeček zmrzli...

Pečená vejce na chlebu

Pečená vejce na chlebu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky chleba, 4 lžíce olivového oleje, 4 vejce, 4 dcl mléka, 2 lžičky sladké mleté papriky, špetka pepře, špetka soli

Na pánvi rozpálíme olej a opečeme na něm plátky chleba z obou stran. Opečené plátky chleba namočíme do mléka. Olejem vymažeme zapékací misku, dáme do ní plátky chleba. Z bílků si uděláme tuhý sníh, kterým potřeme plátky chleba a na každý plátek ch...

Šunka se sýrem a vejcem

Šunka se sýrem a vejcem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky šunky, 4 plátky Eidamu, 6 vajec, 2 lžička mleté sladké papriky, 4 lžíce hladké mouky, 4 lžíce strouhanky, špetka pepře, špetka soli, 4 lžíce olivového oleje

Rozkvedláme si v talíři 2 vejce. Plátek šunky a plátek sýru dáme k sobě a obalíme v hladké mouce, ve vejcích, ve strouhance. Na pánvi rozpálíme olej a dáme na něj osmažit obalenou šunku se sýrem. Smažíme z obou stran, když máme jednu stranu osmaže...

Sedlejovská polévka

Sedlejovská polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/4 kg brambor, 0,5 l mléka, 2 lžíce hladké mouky, 1 balení šlehačky, 1 špetka kmínu, 1 lžička soli, 1 hrneček hub čerstvých či zavařených, 1 lžíce octa

Očištěné brambory nakrájíme na kostičky (někdo dělá čtvrtky, někdo malé kostičky), vložíme do vody, osolíme, přidáme kmín a uvaříme do měkka. Do polévky vlijeme mléko s rozšlehanou hladkou moukou a zjemníme šlehačkou. Dosolíme a okyselíme octem....

Pečené kuře v alobalu

Pečené kuře v alobalu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks kuřecích čtvrtek, 1 vejce, 20 dkg slaniny, 15 dkg žampionů, 1 cibule, 4 špetka soli, 4 špetka pepře, 100 ml rostlinného oleje

Najemno nakrájíme cibuli. Na trošce oleje ji osmahneme dorůžova, přidáme žampióny a podusíme. Mezitím uvaříme vajíčko natvrdo. Natříháme si alobal na každou čtvrtku kuřete, potřeme olejem, na osolené a opepřené kuře dáme směs s cibulí a žampióny, ...

Rychlá směs na těstoviny

Rychlá směs na těstoviny

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva vepřového ve vlastní šťávě , 1 sáček mražené zeleninové směsi (mrkev, hráše, kukuřice), kečup, sůl, pepř, kmín, Italské koření (nebo koření na pizzu), česnek, sladká mletá paprika , 1 cibule

Na trošce sádla orestujeme cibuli, přidáme sladkou papriku, vepřovou konzervu a krátce podusíme. Dále přidáme mraženou zeleninu, kečup, česnek a ostatní koření. Krátce podusíme. Podáváme s těstovinami.

Grilovaný ananas

Grilovaný ananas

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ananas, 2 lžíce másla, 2 lžíce cukru moučka, snítka čerstvé máty peprné na ozdobu

Ananas oloupeme a nakrájíme na 0,5 cm kolečka. Grilujeme z každé strany asi 2 minuty. Ananas přendáme na talíř, položíme na něj kousek másla a lehce ho posypeme moučkovým cukrem. Máslo se na horkém ananasu rozpustí a promíchá s voňavou šťávou, kte...

Játra na rajčatech a paprikách

Játra na rajčatech a paprikách

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g kuřecích jater, 1 paprika , 3 rajčata, 1 cibule, 2 lžíce červené kari pasty, 1 lžíce oregana

Na rozehřátém oleji osmažíme nakrájenou cibulku dozlatova, přidáme omytá játra, posypeme oreganem a zprudka restujeme. Když jsou už játra lehce opečená, přidáme rajčata a papriku nakrájené na kousky a kari pastu a necháme směs péct, dokud nebude p...

Plněné kuřecí stehýnko

Plněné kuřecí stehýnko

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks kuřecích stehýnek, 4 lžíce másla, 150 g kuřecích jater, 1 cibule, 4 lžičky smetany, 1 rohlík, špetka muškátového ořechu, špetka soli, špetka pepře

Ze stehýnek opatrně stáhneme kůži, tak, aby držela jen u kostičky. Maso odřežeme a umeleme, rohlík na kousky namočeny v mléce též umeleme a smícháme s masem. Cibulku nakrájíme nadrobno, zpěníme na másle, přidáme játra a 5 minut opékáme. Potom játr...

Dušená perlička s liškami

Dušená perlička s liškami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 perlička (asi 1 kg), 300 g čerstvých lišek obecných, 1 šalotka, 1 stroužek česneku, 100 g másla, 200 ml červeného vína, 1 bobkový list, 1 lžička sušené šalvěje, špetka soli, špetka pepře

Perličku naporcujeme na 4 díly. Houby očistíme a nakrájíme na menší kousky. Šalotku a česnek oloupeme a nasekáme najemno. V pekáči rozehřejeme 50 g másla, kousky perličky na něm zprudka osmažíme ze všech stran. Přidáme šalotku, česnek a chvíli dus...

Citrónové cukroví

Citrónové cukroví

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks citrónů, 150 g másla, 3 ks vajec, 200 g hladké mouky, 200 g cukru moučka, 40 ml citronové šťávy, cukr krystal na posypání

Nastrouháme kůru z citrónu a vymačkáme šťávu. V míse utřeme zhruba 140 g cukru moučka, máslo a 3 žloutky, přidáme kůru a šťávu z citrónů. Přidáme mouku a zpracujeme těsto. Měli bychom ho nechat aspoň den v chladu odležet. Další den vyválíme zhruba...

Kuře Maršálek

Kuře Maršálek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 ks kuřecích prsou, 2 papriky - zelená a červená nebo žlutá, 2 stroužky česneku, 2 lžičky soli, 1 lžička pepře, 2 lžičky mleté papriky, 3 lžičky drceného kmínu, 1 lžíce másla, 2-3 lžičky hladké mouky

Maso nakrájíme na kostičky a dáme do misky. Česnek utřeme se solí, vzniklou kašičku přidáme k masu, vše opepříme, přidáme kmín a papriku a dobře promícháme. Necháme chvilku uležet v chladu. Papriky si zatím nakrájíme na malé kousky. V hrnci rozehř...

Krocaní závitky se šunkou a sýrem

Krocaní závitky se šunkou a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g krocaních prsíček, 80 g šunky, 80 g plátkového sýra, troška oleje, 40 g másla, 20 g kečupu, špetka soli, petrželka na ozdobení

Z krocaních prsíček nakrájíme řízky a lehce je naklepeme. Na jednu stranu řízku položíme plátek šunky a plátek sýra, druhou stranu přeložíme přes šunku a sýr. Okraje přeložíme a zamáčkneme, aby náplň nevytékala. Závitky osolíme a opečeme z obou st...

Červené zelí s brusinkami

Červené zelí s brusinkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 velká sklenice červeného zelí, 2-3 lžíce brusinkového kompotu, 1 cibule, 1 lžíce sádla, 2-3 lžičky hladké mouky, 1 lžíce cukru krupice, 100-150 ml červeného vína, 1-2 lžičky soli

Do kastrolu dáme rozehřát sádlo a vhodíme najemno nasekanou cibuli. Smažíme, až cibule začne zlátnout, zasypeme ji cukrem a necháme trochu zkaramelizovat. Pak vmícháme mouku a ze sklenice vyklopíme zelí. Dobře promícháme a zalijeme vínem. Necháme ...

Sýrové párky ve slaninovém kabátku

Sýrové párky ve slaninovém kabátku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 ks párků dle chuti, 100 g plátkového uzeného sýra, 100 g plátkové slaniny

Párky podélně rozřízneme ostrým nožem po celé délce do 3/4. Do zářezu nacpeme nalámaný plátek sýra tak, aby nepřečníval ven. Párek ovineme slaninou po celé délce. Grilujeme po všech stranách celkem 12 minut, podle tlouštky párku.

Taramasalata

Taramasalata

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 plátků bílého chleba, 1 ks cibule, 1 ks citrónu, 6 lžic olivového oleje, 4 kuličky oliv, 1 hrst petrželky, 60 g tresčích jiker

Z jiker vyškrábeme blány, jikry dáme do mixéru. Chléb ponoříme do vody. Poté z chleba vymačkáme přebytečnou tekutinu a přidáme ho k jikrám. Dále k jikrám přidáme šťávu z citrónu, na kousky nakrájenou cibuli a mixujeme. Poté po kapkách přiléváme ol...

Uherská roláda

Uherská roláda

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

tvrdý plátkový sýr, uherský salám nakrájený na tenká kolečka, šunka, máslo

Na potravinářskou fólii položíme plátky sýra, namažeme je tence máslem. Pak na ně položíme šunku, opět namažeme máslem a jako poslední vrstvu dáme uherský salám. Vše zarolujeme pomocí fólie a dáme vychladit do ledničky. Krájíme na tenké plátky. Po...

Indické kari s kuřecím masem

Indické kari s kuřecím masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 4 lžička kari koření, 500 ml vody, 1 kostka zeleninového bujónu, 1 malé jablko, špetka soli, 1 lžíce másla, 1 cibule, 2 lžíce polohrubé mouky, 300 g kuřecích prsou, 3 lžíce olivového oleje

V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme na jemno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme 2 lžíce mouky a uděláme cibulovou jíšku, zalijeme vodou a vaříme. Během toho oloupeme jablko, odstraníme jádřince a nakrájíme na kostky, přidáme do omáč...

Roštěnky raz dva

Roštěnky raz dva

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 plátek hovězí roštěnky, sůl, pepř, 1 lžíce hořčice, troška hladké mouky, troška oleje, 1 hrst kořenové zeleniny, 1 lžička Worcesterské (Worcesterové) omáčky, 1/2 lžičky tmavé sojové omáčky, troška vody

Roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme z jedné strany hořčicí. Pak je obalíme v mouce a na rozehřátém oleji zprudka opečeme. Přidáme zeleninu, podlijeme a zvolna dusíme, dokud nejsou měkké. Průběžně promícháme, aby se mouka z roštěnek spo...

Hermelínové kouličky

Hermelínové kouličky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks Hermelínu, 100 g másla, špetka soli, hrst oliv, pár kousků ananasu, pár měsíčů mandarinek, troška sekané petrželky

Hermelín nastrouháme a utřeme ho s máslem, které jsme mírně posolili. Vezmeme kousek takto vzniklé směsi a zabalíme do ní tu olivu, tu kousek ananasu či mandarinky. Vytvarujeme kouličky a ty obalíme v nasekané petrželce.

stránka: