Lasagne s kuřecím masem a špenátem
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Nejprve si připravíme bešamel:
Máslo rozpustíme v kastrolu, zasypeme moukou, připravíme světlou jíšku, kterou hned zalijeme mlékem a za stálého míchání rozvaříme na hladký bešamel.
Dále si připravíme „zelenou" vrstvu:
Na lžíci oleje zpěníme drobně nasekanou cibuli, přidáme posekaný špenát (mražený trochu vymačkáme), zalijeme trochou smetany, povaříme, dochutíme solí, pepřem a utřeným česnekem.
Potom připravíme „červenou" vrstvu:
Kuřecí maso nakrájíme na tenké nudličky, okořeníme a osolíme dle chuti, orestujeme na druhé lžíci oleje. Poté přidáme plechovku loupaných rajčat a necháme podusit.
Oba sýry si nastrouháme do dvou misek.
Připravíme si zapékací mísu, kterou vymažeme olejem, na dno dáme tenkou vrstvu bešamelu, na něj položíme vrstvu lasagní, opět vrstvu bešamelu, následuje vrstva špenátu, kterou posypeme balkánským sýrem, dáme další vrstvu lasagní, opět bešamel, vrstvu připraveného masa, zasypeme eidamem, dáme vrstvu lasagní, bešamelu, špenátu, opět posypaného balkánem, lasagne a navrchu bude bešamel. Nakonec vše posypeme silnější vrstvou eidamu.
Vložíme do trouby, vyhřáté na 180°C a pečeme nejdříve zakryté (asi 30 minut), pak odkryjeme a dopečeme, až sýr na povrchu zezlátne.
08. 02. 2010
Ingredience
- 3 ks kuřecích prsou
- 1 ks cibule
- 300 g špenátu (celé listy, čerstvé nebo mražené)
- 200 g Eidamu (Edam)
- 50 g másla
- 600 ml mléka
- 50 ml sladké smetany
- 2-3 lžíce hladké mouky
- 2-3 lžíce rostlinného oleje
- 2-3 lžičky soli
- 1/2 lžičky pepře
- 2 lžičky koření na kuře
- 1 balení lasagní
- 1 balení balkánského sýra
- 1 konzerva sterilovaných rajčat
- 2-3 stroužky česneku