Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 245

Kuskus se sojovým masem a zeleninou

Kuskus se sojovým masem a zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

60 g kuskusu, 1 větší mrkev, 1 paprika , 1 hrst mungo klíčků, troška chilli koření, 1 balení (80g) sojového masa

Nejdřív si uvaříme sojové maso a nakrájíme zeleninu na kostičky. Poté na pánvi dáme opéci sojové maso, které osolíme a okořeníme chilli. Dáme si vařit kuskus podle návodu. Po chvíli přidáme zeleninu a přiklopíme pokličkou, aby zelenina změkla. Smě...

Široké bazalkové nudle s rajčaty a tofu

Široké bazalkové nudle s rajčaty a tofu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 g širokých bazalkových nudlí, 1 lžička bazalky, 60 g Tofu, 2 rajčata, kousek Eidamu

Dáme si vařit nudle a mezitím si nakrájíme tofu a promícháme ho s bazalkou a necháme chvíli přijmout chuť. Na pánvi si zprudka opečeme tofu a kostičky rajčat(aby se z nich nestal protlak ale opečené kousky rajčat), po chvíli přidáme nudle a ještě ...

Pečené nudle s barevnou směsí

Pečené nudle s barevnou směsí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrneček nudlí, několik listů červeného zelí, 1 hrst mungo výhonků, 70 g Tofu, 1 větší mrkev, půl červené papriky, 1 lžíce kari koření

Na pánvičce si dáme opéci(nejlépe bez tuku, pokud nám to vybavení dovolí) nakrájené tofu, okořeněné kari kořením. Přidáme na nudličky nakrájené zelí, mrkev, papriku a důkladně propláchnuté výhonky. Nudle připravíme podle návodu, scedíme a přidá...

Domácí lipánek

Domácí lipánek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 balení tučného tvarohu, 1 balení vanilkového pudinku, 600 ml mléka, 1 sáček vanilkového cukru, 3 lžíce cukru krupice

Vanilkový pudink uvaříme podle návodu a necháme vychladnout. Tvaroh a pudink rozmixujeme v mixéru a přidáme mléko dle potřeby. Můžeme přisladit vanilkovým cukrem.

Pomazánka z kachních jater

Pomazánka z kachních jater

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g tuku, 1 ks cibule, 200 g kachních jater, 2 ks natvrdo uvařených vajec, 2 lžičky plnotučné hořčice, špetka pepře, špetka soli

Tuk si rozpustíme, přidáme oloupanou a najemno nakrájenou cibuli, orestujeme. Když je cibule orestovaná, přidáme omytá a na menší kousky nakrájená játra a zprudka opečeme ze všech stran. Poté podlijeme trochou vody a necháme játra vychladnout. Kdy...

Dušené kuřecí paličky

Dušené kuřecí paličky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 ks kuřecích paliček (stehýnek), 1-2 stroužky česneku, 1 vrchovatou lžíci nasekané petrželky, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1 větší rajče, sůl, pepř, olej

Do hrnce (nejlépe litinového) dáme olej a paličky na něm opečeme, aby získaly barvu. Česnek nakrájíme na plátky, přidáme jej ke kuřeti spolu s nasekanou petrželkou, lžící rajského protlaku a rajčetem nakrájeným na kostičky. Osolíme, opepříme, přil...

Vepřové plátky na česneku

Vepřové plátky na česneku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky libového vepřového masa, sůl, pepř, grilovací koření (případně jiné dle chuti), 4-8 stroužků česneku, voda na podlití, olej, sádlo

Připravíme si maso(do pekáčku dáváme vždy jako plátky, chuť česneku a koření je lepší a maso se rychleji peče), okořeníme, česnek rozdrtíme se solí a potřeme tím maso. Plátky dáme do pekáčku s troškou oleje a sádla a zalijeme asi sklenkou vody(aby...

Pikantní salát s oříšky

Pikantní salát s oříšky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g kuřecího masa, 1 bílá ředkev, 2 cibule, 2 ks sterilovaných okurek, 2 ks červené řepy, 200 g tvrdého sýra, 250 g majonézy, rostlinný olej, solené arašídy, jarní cibulka

Maso uvaříme a nakrájíme nadrobno. Ředkev nastrouháme nahrubo, cibuli nasekáme nahrubo a osmahneme. Okurky pokrájíme na kostičky. Vařenou řepu a sýr nastrouháme. Na mísu navrstvíme jednotlivé suroviny a každou vrstvu potřeme majonézou. Poslední v...

Slepice pro děti

Slepice pro děti

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 slepice, 50 ml smetany na vaření, 1 cibule, 1 lžíce sladké mleté papriky, 2 ks bobkových listů, 3 kuličky pepře, 5 kuliček nového koření, instantní světlá jíška, olej

Slepici opláchneme a naporcujeme na menší kousky. V hrnci osmahneme cibulku. V témže hrnci opečeme ze všech stran i kusy slepice. Podlijeme vařící vodou, osolíme, přidáme bobkový list, nové koření a celý pepř. Nakonec zaprášíme sladkou paprikou a ...

Královský salát

Královský salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g mořských ryb, 1 mrkev, 1 cibule, 1 vejce, 300 g nakládaných hub, 300 g majonézy, olej

Ryby uvaříme, vychladíme a odkostíme. Mrkev nastrouháme nahrubo. Cibuli pokrájíme a obojí osmahneme. Vejce uvaříme a pokrájíme. Nasekáme houby. Připravené suroviny vrstvíme a každou vrstvu potřeme majonézou. První vrstva-polovina masa, druhá vrstv...

Domácí čokoláda

Domácí čokoláda

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení ztuženého pokrmového tuku, 35 g holandského kakaa, 125 g cukru moučka, 1 lžíce škrobové moučky

Do hrnce vložíme tuk rozkrájený na kousky. Hrnec položíme nad větší hrnec s trochou vody tak, aby se nedotýkal dnem vody. Vše se musí připravovat v páře, nesmí se vařit. Rozpustíme tuk a přidáme moučkový cukr, postupně přisypeme kakao a škrobovou ...

Těstoviny s chilli

Těstoviny s chilli

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení zakysané smetany, 5 ks rajčat, 10 dkg šunky, čerstvá petrželka, chilli koření, těstoviny (nejlépe se osvědčily mašličky), cukr, sůl, pepř

Těstoviny uvaříme podle návodu. Zatím do mísy nakrájíme rajčata a šunku na kostičky a nadrobno posekáme petrželovou nať. Přidáme zakysanou smetanu a půl čajové lžičky chilli koření. Dochutíme cukrem, pepřem, solí a smícháme s těstovinami. Necháme ...

Tvarohový dezert s Lučinou

Tvarohový dezert s Lučinou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g tvarohu, 350 g Lučiny, 3 lžíce rumu, 90 g cukru moučka, 1 hrneček silné kávy, 1 balení piškotů dětských, 4 ks banánů, kakao

Smícháme tvaroh s Lučinou, osladíme asi polovinou cukru a přidáme rum. Uvaříme silnou kávu, kterou osladíme zbytkem cukru. Připravíme formu na biskupský chlebíček. Na dno formy klademe piškoty namočené do kávy. Na piškoty naneseme vrstvu tvarohu a...

Vepřová polévka s estragonem

Vepřová polévka s estragonem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového masa, 2 ks mrkve, 1 kořen petržele, 1 bulvový celer, 1 cibule, 75 g rýže, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 svazek čerstvého estragonu, 1 citrón, 1 svazek petrželové natě, sůl

Vepřové maso opláchneme a nakrájíme na menší kostičky. Kousky vepřového vaříme zvolna ve vodě se solí a průběžně odebíráme z hladiny vývaru pěnu. Mezitím oloupeme cibuli a očistíme kořen petržele, celeru, mrkve a vše nakrájíme na malé kousky. Když...

Tyrolské ovocné řezy

Tyrolské ovocné řezy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g polohrubé mouky, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 1 lžička mleté skořice, 3 ks umletých hřebíčků, 100 g cukru moučka, 140 g másla, 3 ks vajec, 150 g kandované citrónové a pomerančové kůry, 100 g rozinek, 50 g kandovaných třešní, 50 g mandlí, 50 g čokolády, 5 cl rumu, citronová šťáva z 1 plodu, čokoládová poleva, hrubá mouka a máslo na vymazání a vysypání formy

Ovoce propláchneme vodou, odkapané podle potřeby překrájíme, přidáme mandle, zalijeme rumem, citronovou štávou štávou a necháme nejlépe do druhého dne rozležet. Několik kousků ovoce si schováme na ozdobu. Utřeme do pěny máslo s cukrem a žloutky, v...

Smetanovo-zeleninová pomazánka

Smetanovo-zeleninová pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g másla, 2 ks vajec uvařená natvrdo, 2 lžíce plnotučné hořčice, 2 ks mrkve, 2 ks paprik, 2 ks rajčat, 1 ks cibule, 4 lžíce smetany, špetka pepře, špetka soli

Do mixéru dáme máslo, hořčici, vejce, smetanu, najemno nastrouhanou mrkev, na menší kousky nakrájenou papriku, na menší kousky nakrájené rajče, přidáme cibuli, opepříme, osolíme a umixujeme. Potíráme na bílé pečivo.

Pomazánka z parmezánu

Pomazánka z parmezánu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g másla, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžička mleté sladké papriky, 3 lžíce mléka, 1 ks cibule, špetka kmínu, špetka soli, 50 g nastrouhaného parmazánu/parmezánu

Do mixéru dáme máslo, přidáme nastrouhaný parmezán, rajský protlak, okmínujeme, osolíme, přidáme sladkou papriku, mléko, cibuli a umixujeme. Podáváme s pečivem.

Chřest posypaný strouhankou

Chřest posypaný strouhankou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g chřestu, 100 g másla, 100 g strouhanky, špetka soli

Chřest oloupeme, omyjeme a dáme do vroucí osolené vody uvařit doměkka. Když je chřest měkký, vyjmeme ho, polijeme rozpuštěným máslem a posypeme strouhankou. Podáváme s brambory.

Plněný celer

Plněný celer

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 ks celerů, 500 g vepřového masa, 100 g tuku, 1 ks cibule, 4 ks rohlíků, 1 sklenka mléka, 4 ks vajec, špetka pepře, špetka soli

Celer omyjeme a oloupeme, poté ho dáme do vroucí osolené vody a uvaříme ho do poloměkka. Když je celer poloměkký, vyjmeme ho, necháme vychladnout a poté vydlabeme vnitřek. Maso nakrájíme na kostičky a umeleme na mlýnku na maso. Cibuli oloupeme, na...

Plněné okurky posypané Eidamem

Plněné okurky posypané Eidamem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks okurek, 250 g telecího masa, 40 g cibule, 1 bobkový list, 4 kuličky pepře, 3 kuličky nového koření, 2 ks vajec, 40 g másla, 50 g strouhanky, 40 g Eidamu, špetka soli

Okurky omyjeme, rozkrojíme podélně na polovinu a vydlabeme jadérka. Maso dáme do hrnce, přidáme nadrobno nasekanou cibuli, bobkový list, pepř, nové koření, osolíme, zalijeme vodou tak, aby maso bylo potopené a uvaříme doměkka. Když je maso uvařené...

Brambory plněné vejci

Brambory plněné vejci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks brambor, 4 ks vajec, 50 g salámu, špetka pepře, špetka soli

Brambory oloupeme, omyjeme, vydlabeme vnitřek, naskládáme do zapékací misky a dáme zapéct do trouby. Mezitím si najemno nakrájíme salám. Když jsou brambory zapečené, vyjmeme je z trouby a dáme do nich kousek másla, vejce, osolíme, posypeme nakráje...

Pikantní tokáň na cibuli

Pikantní tokáň na cibuli

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g libového masa dle libosti (vepřové, hovězí, krůtí), 4 ks cibule, 100 g žampionů, 3 stroužky česneku, mletá paprika, petrželová nať, sůl, pepř celý i mletý, olej, troška smetany

Maso omyjeme, nakrájíme na tenčí plátky, které pak osmažíme prudce na oleji. Když jsou plátky lehce osmažené, vyndáme je z pánve a na stejném oleji podusíme cibuli, kterou zalijeme hrnkem studené vody. Když cibule změkne, přidáme sloupnuté, umyté ...

Zelný závin se sýrem

Zelný závin se sýrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, hladká mouka na vál, 350 g kyselého zelí, 200 g balkánského sýra, bazalka, tymián, oregano, rozmarýn, 1 vejce, 1 hrst sezamových semínek

Těsto rozdělíme na 2 části. Každou vyválíme. Kysané zelí vymačkáme a smícháme s balkánským sýrem, přidáme koření dle výběru a chuti a vše promícháme. Dáme na vyválené těsto, které pečlivě zavineme. Přendáme na plech a oba záviny potřeme rozšlehaný...

Dušené kedlubny se zakysanou smetanou

Dušené kedlubny se zakysanou smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 ks kedlubnů, 3 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, 1 balení zakysané smetany, ocet, cukr, sůl, zelená petrželka

Kedlubny okrájíme, omyjeme a pak nakrájíme na tenčí nudličky. Vložíme do hrnce a zalijeme 200 ml vody. Vše osolíme a necháme pod pokličkou dusit do změknutí. Když kedlubny změknou, přebytečnou vodu slijeme a přidáme 3 lžíce másla. Zaprášíme hladko...

Svačinový perník

Svačinový perník

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení Perníku - instantní sypké směsi, 1 vejce, 100 ml oleje, 250 ml mléka, hrubá mouka a tuk na vymazání a vysypání formy, ovocná marmeláda na ozdobu, čokoládová poleva na ozdobu, smetana ke šlehání (šlehačka) na ozdobu

Všechny ingredience na těsto smícháme a vypracujeme těsto. Vlijeme ho do vymazaného a vysypaného pekáče a upečeme. V elektrické troubě pečeme při 160°C asi 25 minut, v plynové na nižší stupeň asi 25 minut, v horkovzdušné při 150°C zhruba 20 minut...

stránka: