Krůtí srdce na špeku
Obtížnost
Čas přípravy
35min
Čas vaření
1h 10min
Celkový čas
1h 45min
Porce
Nutriční hodnoty
105
kalorií
0.0g
cukrů
0.0g
tuků
3.0g
bílkovin
Příprava
Na kostičky nakrájený uzený špek vyškvaříme v hrnci a přidáme najemno nakrájenou cibuli. Krůtí srdce zbavíme vrchní tučné nevzhledné části, přepůlíme a nakrájíme podélně na nudličky. Srdce propláchneme. Poté přidáme do hrnce k opražené cibuli se špekem a zprudka orestujeme. Podlijeme vodou tak aby se maso dusilo. Okořeníme solí, pepřem a vložíme jednu kostku masoxu. Dusíme do měkka cca 45 minut. Mezitím si odloupneme 4 stonky řapíkatého celeru a nakrájíme na menší kousky. Posekáme petrželovou nať a vše vložíme k dušenému srdci. K zahuštění rozmícháme trochu hladké mouky ve vodě a vlijeme do hrnce k masu. Lehce provaříme cca 15 minut a je hotovo. Podáváme s bramborem.
Jiřulka15. 02. 2010
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.