Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 241

Játrová pomazánka

Játrová pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g játrové paštiky, 60 g másla, 100 g taveného sýra, 2 lžíce hořčice, 2 stroužky česneku

Všechny ingredience řádně rozmícháme do tuhé pasty.

Fazolový salát s uzeným masem a kroupami

Fazolový salát s uzeným masem a kroupami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g fazolí, 200 g uzeného masa, 50 g krup, 2 ks mrkve, 1 kořen petržele i se zelenou natí, sůl

Velkozrnné fazole namočíme nejlépe přes noc, druhý den k nim přidáme pokrájené uzené maso, dolijeme vodou(2cm nad fazole), dáme vařit na mírný plamen. Kroupy propláchneme a vaříme asi 30 minut. Očištěnou mrkev a petržel nakrájíme na kostky. Povaře...

Šlehaná bábovka

Šlehaná bábovka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

240 g cukru moučka, 6 ks vajec, 240 g polohrubé mouky, citronová kůra z 1 středního citrónu nebo 3 lžičky sušené, ztužený pokrmový tuk na vymazání formy, hrubá mouka na vysypání formy

Cukr a celá vejce šleháme v misce do zhoustnutí. Pomalu přimícháváme mouku a citronovou kůru. Těsto vlijeme do předem vymazané a vysypané formy. Upečeme do krásně zlatavé barvy(já vždycky zkusím špejlí, jestli už je uvnitř hotová.

Houbová tlačenka

Houbová tlačenka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g čerstvých hub, 300 g kuřecích stehen (nebo srdíček, žaludků, apod.), majoránka, tymián, česnek, Vegeta, mletý pepř, 1 balení želatiny, sůl

Z kuřecího masa se solí uděláme 1/2l vývaru, do něj dáme povařit houby, pokrájené na větší kusy, okořeníme majoránkou, tymiánem, pepřem, třeným česnekem. Maso obereme, pokrájíme a smícháme s houbami, ze kterých jsme scedili vývar. Ve vychladlém vý...

Rajčátková růžička

Rajčátková růžička

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 rajče

Vezmeme rajče s pevnou slupkou, omyjeme ho a otřeme. Pak ostrým tenkým nožem (například na krájení sýra), nejlépe s pilkou, začneme odkrajovat tenkou slupku. Začínáme na špici rajčete, a to tak, že nejprve vykrojíme - ale nedokrojíme, kolečko a pl...

Červená česnečka

Červená česnečka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 l vody, 1 kostka masoxu, 2 lžíce oleje, 7 stroužků česneku, 6 lžic kečupu nebo malá konzerva rajčatového protlaku, špetka pepře, troška soli, 200 g vlasových nudlí

Svaříme vodu s masoxem, případně použijeme vývar z masa nebo kostí. Do pánvičky dáme olej a rozehřejeme ho. Česnek nakrájíme na tenké plátky a necháme v oleji za častého míchání zrůžovět (hlídáme, aby se nepřepálil). Když začne růžovět, přendáme h...

Bílá zelňačka s pohankou a houbami

Bílá zelňačka s pohankou a houbami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 sáčku kyselého zelí, 1 cibule, 1 kostka masoxu, 1/2 hrnečku pohankové lámanky, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce másla, 150 ml sladké smetany, 2-3 lžičky soli, 1 lžička drceného kmínu, 1 lžička pepře, 2-3 lžíce sekané pažitky, 1 hrst mražených nebo sušených hub

Zelí dáme vařit do osolené vody s kmínem a kostkou masoxu. Jestliže použijeme sušené houby, přidáme je hned k zelí, máme-li mražené, přidáme je k zelí asi po čtvrt hodině varu. Když je zelí skoro měkké, uděláme si jíšku z másla a mouky a polévku z...

Řezy na dortové oplatce

Řezy na dortové oplatce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

360 g cukru moučka, 6 vajec, 240 g vlašských ořechů (210 g do těsta a hrst sekaných ořechů navíc), 60 g strouhanky, 1/2 prášku do pečiva, 200 ml kávy, 1 vanilkový pudink, 250 g másla, 100 g čokolády na vaření, plátky oplatek dle formy

Těsto: Ze šesti bílků s 210 g moučkového cukru vyšleháme hustou pěnu. Lehce pak vmícháme 4 žloutky, 210 g mletých ořechů, 60g strouhanky a 1/2 kypřícího prášku. Na dno dortové formy nebo plechu dáme dortové oplatky, nalijeme připravené těsto a peč...

Tvarůžkové koule podle Petra Novotného

Tvarůžkové koule podle Petra Novotného

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g tvarůžků, 150 g Eidamu , 1 hrneček strouhanky, 3-4 ks bílky, špetka pepře, špetka mleté papriky , 1 hrneček rostlinného oleje

Tvarůžky i eidam si nastrouháme najemno. Z bílků ušleháme tuhý sníh. V míse smícháme sýry, přidáme ušlehaný sníh, zahustíme hrstí strouhanky a okořeníme pepřem a paprikou. Solit není třeba, sýry jsou slané dost, ale kdo má rád slanější, může, samo...

Ryba načerveno

Ryba načerveno

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks rybího filé, 250 ml boloňské omáčky, 150 g nastrouhaného sýra

Polorozmražené plátky ryby omyjeme a položíme do zapékací mísy. Boloňskou omáčku zalijeme 2 dl vody, přidáme strouhaný sýr a dobře zamícháme. Omáčkovou směsí zalijeme ryby a pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 35 minut. Nesolíme!

Vyprošťovák

Vyprošťovák

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce octa, 2 dcl vody, špetka jedlé sody

Do vody přidáme ocet - chuť by měla být mírně kyselá, tuto kyselost zneutralizujeme jedlou sodou, zamícháme a vypijeme.

Oběd z pekáče

Oběd z pekáče

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg brambor, 0,5 kg vepřové krkovice, 2 lžíce oleje, 1 lžička soli, 4 stroužky česneku, 2 lžičky grilovacího koření

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na velký plech položíme pečící papír. Na obě strany rozložíme kostičky brambor, do středu dáme kostky masa(máme 3 pruhy-brambory, maso, brambory). Česnek neloupeme, celé stroužky přidáme k bramborám. Maso...

Kakaový dezert

Kakaový dezert

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 dkg polohrubé mouky, 10 dkg cukru moučka, 1 dcl oleje, 150 ml mléka, 1 vejce, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 1 lžíce kakaa, Krém: 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 1 balení mandarinkového kompotu, 1 balení pudinku bez vaření ,,Creme Ole", 1 balení ztužovače šlehačky, čokoláda na strouhání na ozdobu

Ingredience na těsto smícháme a pečeme na 180°C asi 15 minut. Ingredience na krém smícháme a vyšleháme mixérem, potřeme upečený korpus a posypeme strouhanou čokoládou.

Vepřové kotlety Texas

Vepřové kotlety Texas

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřových kotlet, 1/2 sáčku grilovacího koření Texas Kotányi, 50 ml oleje, 2 avokáda, 2 hrušky, 1 ml citronové šťávy

Vepřové kotlety omyjeme, osušíme čistou utěrkou a po obou stranách lehce naklepeme. Směs koření promícháme s olejem a vzniklou marinádou přelijeme kotlety. Pak je necháme aspoň 60 minut odležet v chladu. Marinované maso položíme na olejem potřený ...

Dietní kuře na rýži

Dietní kuře na rýži

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g dlouhozrnné rýže, 1 l drůbežího vývaru, 1 lžíce koření na kuře podle chuti, 2 ks kuřecích čtvrtek

Do vysoké nádoby (zapékací miska, vysoký pekáč) nasypeme rýži, na ní položíme čtvrtky kuřete s kůží. Zalijeme připraveným vývarem tak, aby bylo zalité i kuře. Můžeme přidat koření dle chuti nebo jen sůl a pepř. Přikryjeme víkem nebo alobalem a dám...

Košíčky s ořechovou pěnou

Košíčky s ořechovou pěnou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

30 dkg hladké mouky, 5 ks vajec, 25 dkg Hery, 15 g cukru, 15 dkg mletých ořechů nebo kokosu, 3 lžíce vody, citronová nebo pomerančová kůra

Těsto: z 30 dkg hladké mouky, 5 žloutků, 25 dkg Hery a 3 polévkových lžic vody uděláme těsto, které rozdělíme asi na 50 kuliček / cca 2 cm v průměru/ a necháme do přístího dne v ledničce. Náplň: z 5 bílků ušleháme sníh, do kterého přidáme 15 dk...

Smažené kostky z filé

Smažené kostky z filé

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 dkg rybího filé, 2 vejce, 3 lžíce hladké mouky, 8 stroužků česneku, 1/2 lžičky kmínu, 1/2 lžičky soli, 1 hrneček oleje na smažení

K přípravě tohoto jídla se snažíme vyhledat druh filé, které se co nejméně rozpadá.... Filé nakrájíme na kostky a obalíme v těstíčku, které připravíme z vajec, mouky, lisovaného česneku, soli a mletého kmínu. Rozpálíme větší množství oleje n...

Gratinované krabí prsty

Gratinované krabí prsty

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg krabích tyčinek, 0,5 kg domácí bramborové kaše, 2 ks vajec, 100 g Eidamu (Edam), 50 g petrželky, tuk na vymazání plechu

Na vymazaný plech naklademe krabí tyčky po 3 kusech. Do hotové bramborové kaše přidáme vejce, nastrouhaný sýr, petrželku. Hotovou směs plníme do zdobícího sáčku a stříkáme na krabí tyčinky. Pečeme cca 15 – 20 minut.

Kapr na chlebu

Kapr na chlebu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

starší patku chleba, 3 kg kapra, máslo, voda, 3 stroužky česneku, sůl, Vegeta, 2 dcl bílého vína

Kapra vykucháme, osolíme i vevnitř, posypeme vegetou, vyložíme plátky česneku a celého posadíme na patku chleba. Lehce podlijeme, poklademe plátky másla a pečeme. Zhruba v polovině pečení podlijeme 2dl vína a dopečeme. Kapr se nám po upečení při n...

Bezmasý tatarák

Bezmasý tatarák

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

měkký tavený sýr, máslo, 1 lžíce majonézy (nemusí být), 1 malý rajčatový protlak, kečup, Worcesterská (Worcesterová) omáčka, sojová omáčka, sůl, pepř, 1 lžíce plnotučné hořčice, česnek dle chuti

Česnek rozetřít a vše ostatní přidat a dobře promíchat. Chutná to jako tatarák. Přílohou mohou být topinky nebo tousty.

Jáhlový moučník s jahodovým tvarohem

Jáhlový moučník s jahodovým tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g vařených jáhel, 2 sáčky vanilkového cukru, mléko podle potřeby, 250 g jahod, 250 g tvarohu

Ještě teplé jáhly dáme do mixéru, zalijeme horkým mlékem a mixujeme, dokud nevznikne hustší kaše. Osladíme jedním vanilkovým cukrem. Část jahod rozmačkáme vidličkou se zbývajícím cukrem, smícháme s tvarohem. Jáhlovou kaši dáme do pohárů, naneseme ...

Těstoviny s mexickou směsí

Těstoviny s mexickou směsí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g těstovin, 200 g mražená zeleninová mexické směsi, 5 lžic boloňské omáčky, 4 ks klobásy

Těstoviny uvaříme podle návodu, necháme okapat. Na pánvi osmahneme na kolečka nakrájené klobásky (olej nedávám), přidáme polorozmrzlou mexickou směs a boloňskou omáčku. Dobře promícháme a spojíme s uvařenými těstovinami.

Kuřecí maso s cuketou a kukuřicí

Kuřecí maso s cuketou a kukuřicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 1 malá konzerva kukuřice, 2 menší cukety, sůl podle chuti, olej

Na oleji osmahneme kuřecí maso, přidáme na kousky nakrájenou cuketu a cca 15 minut za občasného míchání vaříme. Když je maso i cuketa hotová, vsypeme sterilovanou kukuřici, dobře zamícháme a podle chuti osolíme.

Králík v cibulovém obalu

Králík v cibulovém obalu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks králíka, cibule hmotnostně stejně jako váží králík, slanina na obalení králíka, máslo, voda, sůl, 2 dcl bílého vína, česnek

Králíka očistíme, osolíme, zabalíme do slaniny(zůstane šťavnatý), poklademe plátky česneku, plátky másla, lehce podlijeme a zasypeme cibulí(mraky cibule, alespoň tolik, co králíka). Dáme péci a 20 minut před dopečením podlijeme vínem. Nemusíme zah...

Americký salát

Americký salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g vařeného uzeného hovězího jazyka, 150 g šunky, 2 ks sleďů bez nálevu, 5 ks sterilovaných okurek, 100 g Eidamu (Edam), 100 g nakládaných hub/hříbků, 200 g uvařených brambor, 6 lžic majonézy

Všechny suroviny nakrájíme na nudličky, přidáme majonézu a lehce promícháme.

stránka: