Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 238

Selská omeleta (z brambor)

Selská omeleta (z brambor)

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2-3 vařené brambory, 1 větší cibule, 2 vejce, 1/4 lžičky soli, špetka mletého pepře, 2 lžíce sterilovaného hrášku

Nakrájíme nadrobno cibulku a lehounce osmahneme na tuku na pánvi. Vařené, oloupané brambory nakrájíme na kolečka, naklademe na cibulku a lehce osolíme a opepříme. Když se trochu opečou, otočíme je a zalijeme vajíčky, rozšlehanými s trochou so...

Medové sušenky s čokoládovými kousky

Medové sušenky s čokoládovými kousky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 šálku změklého másla, 1/2 šálku medu, 1/2 sáčku vanilkového cukru, 1 vejce, 11/4 šálku hladké mouky, 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, špetka soli, 1/2 šálku mandlových lupínků, 3/4 šálku nasekané čokolády

Máslo rozetřeme s medem a vanilkovým cukrem, přidáme vejce a důkladně promícháme. Přidáme mouku, smíchanou se špetkou soli a práškem do pečiva a nekonec vmícháme mandlové lupínky a nasekanou čokoládu. Na plech, vyložený pečícím papírem, lžící d...

Meruňková polévka

Meruňková polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g meruněk, 1,5 l vody, 4 lžíce moučkového cukru, 1 ks vanilky, 2 dcl bílého vína, 30 g Solamylu, 2 lžíce citrónové šťávy

Meruňky omyjeme, vypeckujeme, zalijeme vodou a vaříme doměkka. Když jsou meruňky měkké, tak je prolisujeme, přilijeme vodu, přidáme cukr, vanilku, víno, solamyl, který jsme rozmíchali s trochou vody a necháme projít varem. Když je polévka hotová, ...

Višňová polévka

Višňová polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g višní, 1,5 l vody, 2 lžíce moučkového cukru, 2 lžíce skořice, 30 g Solamylu, 2 lžíce citronové šťávy

Višně omyjeme, vypeckujeme, zalijeme vodou, uvaříme doměkka. Když jsou višně měkké, tak je prolisujeme, přilijeme vodu, přidáme cukr, skořici a necháme chvilku povařit. Solamyl rozmícháme s troškou vody, přilijeme do polévky, povaříme, přidáme dle...

Malinová polévka

Malinová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g malin, 1,5 l vody, 50 g moučkového cukru, 30 g Solamylu, 2 lžíce citronové šťávy, 1 kelímek smetany

Maliny očistíme, omyjeme, dáme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme doměkka. Když jsou maliny uvařené, prolisujeme je. Přidáme moučkový cukr, solamyl, promícháme a necháme projít varem. Když polévka začne vařit, přidáme citrónovou šťávu, smetanu, pro...

Angreštová polévka

Angreštová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g angreštu, 20 g másla, 20 g hladké mouky, 1 l vody, 4 hřebíčky, 1/4 l mléka, 2 lžičky moučkového cukru

Angrešt očistíme, omyjeme, rozmačkáme. V hrnci si rozpustíme máslo, přidáme mouku a vytvoříme světlou jíšku, kterou následně zalijeme vodou, přidáme rozmačkaný angrešt, hřebíčky a vaříme, dokud není angrešt měkký. Když je angrešt měkký, přilijeme ...

Rybízová polévka

Rybízová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g rybízu, 1,5 l vody, 60 g moučkového cukru, 30 g Solamylu, špetka soli

Rybíz omyjeme, odstopkujeme, dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme cukr, osolíme a necháme vařit, když je rybíz uvařený, prolisujeme ho. Solamyl rozmícháme s troškou vody, přidáme do polévky a necháme projít varem.

Fazole z Vysočiny

Fazole z Vysočiny

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 sáček jakýchkoliv fazolí, 3 - 4 cibule dle velikosti, 2 konzervy rajčatového protlaku - větší balení, 6 stroužků česneku, 50 dkg mletého masa, 2 ks paprikové klobásy (nebo jiné), 2 ks zelené čerstvé papriky, 1/4 balení těstovin vřeten, 1 lžíce zázvoru, 2 lžíce sojové omáčky, 2 kostky masoxu

Den předem si namočíme fazole. Druhý den je nesolené uvaříme a zároveň si uvaříme i těstoviny v jiném hrnci. Cibuli nakrájíme, dáme zpěnit, vložime na ni mleté maso a opečeme, ke konci přidáme pokrájenou klobásku a papriku - také opečené. Vše ...

Mřížkový koláč s tvarohem a brusinkami

Mřížkový koláč s tvarohem a brusinkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hladké mouky, 120 g Hery, 2 ks vejce, 80 g cukru krupice, 2 sáčky vanilkového cukru, 4 lžíce mléka, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 1 špetka soli, 250 g jemného tvarohu, 2-3 lžíce cukru moučka, 2 lžíce rumu, 2-3 lžičky vanilkového pudinkového prášku, 3-4 lžíce brusinkového kompotu

Na vál prosijeme mouku, přidáme nasekanou Heru, 1 vejce, 80 g cukru krupice, vanilkový cukr, kypřící prášek, špetku soli a mléko a vypracujeme vláčné těsto, které necháme v chladu asi 30 minut odležet. Tvaroh smícháme s 2-3 lžícemi moučkového cuk...

Těstovinová omeleta s kukuřicí

Těstovinová omeleta s kukuřicí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g uvařených těstovin, 1 šálek sterilované kukuřice, 100 g brokolice, 2 lžíce kečupu, 1 špetka pepře, 100 g strouhaného sýra, 3 ks vajec, 1 lžíce rostlinného oleje, 2 ks sterilovaných okurek

Na rozehřátý olej na pánvi vložíme kousky uvařené brokolice, uvařené těstoviny a kukuřici. Promícháme, pokapeme kečupem, zalijeme rozšlehanými vejci s trochou pepře, posypeme strouhaným sýrem a necháme zapékat, dokud nebudou vejce hotová. Ozdobíme...

Pikantní tuňákové rolky

Pikantní tuňákové rolky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g polohrubé mouky, 50 ml mléka, 2 ks vajec, sůl, 1 konzerva tuňáka, mletý pepř, chilli koření, 150 g strouhaného sýra

Z vajec, polohrubé mouky, mléka a špetky soli vymícháme hladké těsto. Na pánvi upečeme nasucho palačinky, položíme je na talíř, přikryjeme fólií na potraviny a necháme pět minut odležet. Smícháme tuňáka s pepřem a chilli kořením a mixem potřeme pl...

Sýrový krém s olivami

Sýrový krém s olivami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g taveného sýra, 100 g tvrdého sýra, 3 stroužky česneku, 100 g vlašských ořechů, 10 kuliček oliv plněných paprikou

Dvě olivy dáme na stranu na ozdobení, ostatní rozkrájíme na drobné kousky. Krémový sýr promícháme s nastrouhaným tvrdým sýrem, nastrouhanými ořechy, prolisovaným česnekem a olivovými kousky. Mažeme na chlebíčky či chuťovky a zdobíme kolečky oliv.

Kiwi salát s kuřecími kousky

Kiwi salát s kuřecími kousky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g kuřecích prsou, 2 ks kiwi, 1 mrkev, 100 g bílého jogurtu, 2 lžíce citronové šťávy, pepř, 1 jablko, 1 lžíce oleje

2 kolečka kiwi a několik koleček mrkve dáme stranou na ozdobení. Kuřecí maso nakrájíme na kousky a opečeme na lžíci oleje do zlatova. Kiwi oloupeme a nakrájíme na kousky, oškrábanou mrkev nakrájíme na kostičky a omyté vyjádřincované jablko i se sl...

Uzenina s fazolkami

Uzenina s fazolkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g fazolek (zelených fazolových lusků), 200 g uzeniny - točeného salámu, 1 ks cibule, 1 kostka zeleninového bujónu, 3 lžíce sojové omáčky, pepř, 2 lžíce oleje

Cibuli nadrobno nakrájíme a osmahneme v hluboké pánvi na oleji, přidáme na kolečka nakrájený salám. Bujón rozpustíme v 2 dl vody. Fazolky opláchneme a nakrájíme na kousky. Salám dáme na stranu. Do pánve vhodíme fazolky, zalijeme bujónem, přidáme s...

Květákové placičky s bylinkovou strouhankou

Květákové placičky s bylinkovou strouhankou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší květák, 2 ks vajec, 150-350 g strouhanky, 10 g sušeného oregana, 10 g sušené bazalky, 10 g česneku - sušená kořenící směsi, sůl podle chuti, olej na smažení

Květák uvaříme v osolené vodě doměkka, sceíme a rozmačkáme ho vidličkou. Rozdrcené sušené oregano, bazalku a česnek promícháme se strouhankou, vmícháme do květáku a spojíme vejci. Vytváříme placičky, které smažíme na rozpáleném oleji.

Plněná vejce s olivami

Plněná vejce s olivami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 ks vajec, 100 g taveného sýra, 1 lžička plnotučné hořčice, 1/2 malé cibule, sůl podle chuti, 3 kuličky oliv, petrželka za ozdobení

Vejce uvaříme, oloupeme, přepůlíme a zbavíme žloutků. Žloutky utřeme se sýrem, hořčicí a cibulí rozdrcenou na kaši. Dobře promícháme a směsí naplníme bílky. Ozdobíme plátky oliv a kousky petrželky.

Hovězí maso s ananasem a cuketami

Hovězí maso s ananasem a cuketami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hovězího masa, 1 malá konzerva ananasu, 2 ks menších cuket, 3 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžíce sojové omáčky, 1 ks mrkve, sůl dle chuti, pepř dle chuti, olej na smažení

Cukety nakrájíme na plátky, maso na nudličky, ananas na kousky. Na trošce oleje orestujeme osolené a opepřené maso a pak vyjmeme. Do pánve dáme cukety a ananas, přidáme sójovku, rajský protlak, zalijeme půl deci vody a šťávou z ananasu. Podusíme d...

Vánoční šunka

Vánoční šunka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5-2 kg šunky vcelku, 20 ks hřebíčků, 1 konzerva ananasu, 10 ks cherry rajčátek, petrželka, 10 ks koktejlových třešní

Do velkého hrnce dáme vařit vodu (můžeme se zeleninou – tu pak použít na polévku). Až bude vřít, vložíme do ní celou šunku kůží nahoru a mírným varem necháme „táhnout“ tři čtvrtě hodiny. Maso pak vyjmeme, necháme vychladnout a kůži šikmo nařízneme...

Okurkový salát s makrelou

Okurkový salát s makrelou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 uzená makrela, 1 okurka, 3 vejce, 1 lžíce rostlinného oleje, 2 lžíce vinného octa, špetka pepře

Okurku oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Smícháme s kousky rybího masa a na kousky nakrájenými vejci. Ze špetky pepře, oleje a octa uděláme směs a vmícháme do salátu.

Cibulková pomazánka

Cibulková pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 jarní cibulky s natí, 250 g taveného sýra, 1 jablka, 2 lžíce citronové šťávy

Cibulku i s natí nakrájíme na velmi jemno. Smícháme s oloupaným a nastrouhaným jablkem a sýrem. Nakonec zakápneme trochou citronové šťávy a mažeme na pečivo.

Krabí tyčinky na zázvorové cibuli

Krabí tyčinky na zázvorové cibuli

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g krabích tyčinek, 2 cibule, 2 lžičky zázvoru, 1 lžíce rostlinného oleje, 1 citrón

Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme ji na oleji, přidáme mletý zázvor. Tyčinky nakrájíme na kousky a vložíme k cibuli. Chvilku osmahneme a pak podáváme s rýží. Ozdobíme kolečky citrónu.

Krabí rizoto s ovocem

Krabí rizoto s ovocem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g krabích tyčinek, 250 g krátkozrnné rýže, 2 velká manga, 1 lžíce rostlinného oleje, 150 g kokosového ořechu, 1 sklenka ovocného ananasového kompotu

Rýži uvaříme ve vodě se šťávou z kompotu. Na oleji osmahneme nakrájené tyčinky, promícháme s rýží, nakrájeným mangem a ananasem a dáme do zapékací mísy. Posypeme nastrouhaným kokosem a necháme cca 15 minut zapéct.

Tvarohová pomazánka s cibulí a okurkou

Tvarohová pomazánka s cibulí a okurkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g tučného tvarohu, 5 sterilovaných okurek, 2 lžíce kremžské hořčice, 1 cibule, 100 g Eidamu (Edam)

Cibuli, okurku a sýr nastrouháme najemno, smícháme s tvarohem. Přidáme kremžskou hořčici, promícháme a podáváme. Mažeme na chleba a zdobíme dle chuti.

Rybí filé s jablky a kešu

Rybí filé s jablky a kešu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 porce rybího filé, 2 jablka, 150 g kešu ořechů, 1 cibule, 3 lžíce bílého jogurtu, 3 lžíce hladké mouky, 2 lžíce pažitky, 150 ml rostlinného oleje, špetka mletého pepře, špetka soli

Plátky filé osolíme a opepříme, obalíme v mouce a zlehka opečeme po obou stranách, přidáme kolečka cibule a kostičky oloupaných a vyjádřincovaných jablek a kešu. Zlehka pečeme doměkka. Naservírujeme na talíř ozdobené jogurtem a nasekanou pažitkou.

Chili con carne

Chili con carne

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího mletého masa, 1 velká cibule, 3-4 stroužky česneku, 1 konzerva červených fazolí, 1 konzerva sterilovaných rajčat, 3 rajčata, 1/2 červené papriky , 2-3 lžičky soli, 1 lžička cukru krupice, 1-2 lžičky pepře, 1/2 lžičky chilli koření, 1 lžíce rostlinného oleje, 2 kostičky hořké čokolády

Na rozehřátém oleji zpěníme nasekanou cibuli, přidáme nadrobno nasekaný česnek a maso a vše společně opečeme dorůžova. Po chvíli přidáme rajčata z konzervy i se šťávou, čerstvá rajčata, nakrájená na kousky, osolíme, opepříme, přidáme cukr, chilli...

stránka: