Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 234

Salát z dušeného rybího filé

Salát z dušeného rybího filé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g rybího filé, 100 g celeru, 1 jablko, 1 sladkokyselá okurka, 1 tatarská omáčka, sůl, 1 citrón, špetka cukr moučka

Koupíme-li si balíček rybího filé a část z něho usmažíme nebo jinak upravíme, zbydou nám obvykle různé kousky. Ty chvíli podusíme nebo povaříme a potom je na drobno nasekáme. Uvařený celer nakrájíme na kostičky, stejně tak oloupeme jablko a sladko...

Rychlý sýrový salát

Rychlý sýrový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g Eidamu, 200 g šunky, 1 cibule, 30 ml olivového oleje, 1-4 lžička bylinkového octu, špetka soli, špetka pepře, troška pažitky

Sýr a šunku nakrájíme na úhledné nudličky a přidáme jemně nasekanou cibuli a pažitku. Promícháme s nálevem, který jsme si připravili z oleje, octa, cukru a a mletého pepře.

Hrášková polévka s rýží

Hrášková polévka s rýží

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kostky masoxu, 1,25 l vody, 3 lžíce dlouhozrnné rýže, 4 lžíce hrášku

Hrášek a rýži si každý zvlášť předvaříme. Do vařící vody dáme poté masox s rýží a necháme 10-15 minut povařit. Poté přidáme hrášek. Podle potřeby dochutíme vegetou.

Mramorová káva

Mramorová káva

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

7 g kávy, 7 g cukru krystal, 150 ml vody, 30 ml sladké smetany

Do hotové a předem oslazené a přecezené vlažné kávy přidáme smetanu tak, že ji přiléváme po okraji poháru,aby se příliš nepromíchala s kávou.

Jablková rýže

Jablková rýže

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 jablek, 1,25 dcl cukru krupice, 120 g Rýže natural (celozrnná), 1 sáček želatiny, 125 ml smetany ke šlehání (šlehačka)

Jablka oloupeme, nakrájíme na jemné nudličky a udusíme ve vařeném cukru s přidáním šťávy z citronu. Současně uvaříme rýži, zchladíme ji studenou vodou a necháme okapat. Přidáme chladná udušená jablka a přimícháme ušlehanou šlehačku, kterou jsme uš...

Vláčný jogurtový ovocný koláč

Vláčný jogurtový ovocný koláč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrnečky polohrubé mouky, 1/2 hrneček cukru krystal, 1 hrneček bílého jogurtu, 1 vejce, 3 lžíce mléka, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžíce prášku do pečiva, 2-3 sklenky ovoce

Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme cukr, jogurt, olej, vejce rozšlehané s malým množstvím mléka a dobře všechno promícháme. Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané koláčové formy, poklademe ovocem a v mírně vyhřáté troubě ( asi 175°C) upeč...

Omelety s makarony

Omelety s makarony

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g makaronů, 8 vajec, 3 lžíce mléka, 3 lžíce strouhaného sýra, špetka pepře, špetka soli, 1 lžíce olivového oleje

Makarony uvaříme v osolené vodě doměkka, propláchneme studenou vodou a nakrájíme na malé kousky. Vejce rozšleháme s mlékem, sýrem,vpepřem a solí, vmícháme makarony a na oleji postupně osmažíme 4 omelety.

Makarony se šunkou a sýrem

Makarony se šunkou a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g makaronů, 4 l vody, špetka soli, 150 g šunky, 3 lžíce másla, 150 g Čedaru, troška kečupu

Makarony nasypeme do vařící osolené vody a uvaříme al dente. Potom scedíme, necháme okapat, smícháme s polovinou másla a promícháme, aby se neslepovaly. Kostičky šunky opečeme na druhé polovině másla a zamícháme do makaronů. Na talíři posypeme str...

Třešňová bublanina

Třešňová bublanina

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vejce, 120 g cukru krupice, 150 g polohrubé mouky, 1/2 lžičky prášku do pečiva, 3 lžíce mléka, 2 lžíce olivového oleje, 400 g třešní, 1 vanilkový cukr

Vejce ušleháme s cukrem. Do směsi zašleháme vlažné mléko a vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a přilijeme olej. Těsto rozetřeme do máslem vymazaného a moukou vysypaného pekáčku, poklademe omytými v mouce obalenými třešněmi. Pečeme v před...

Kapusta zapečená s uzeným vepřovým bůčkem

Kapusta zapečená s uzeným vepřovým bůčkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávková kapusta, 300 g bůčku, 2 lžíce sádla, špetka soli, 2 stroužky česneku, 200 ml mléka, 3 vejce

V zapékací misce osmahneme na sádle na kostičky nakrájený vařený bůček, přidáme utřený česnek, uvařenou, okapanou a hrubě nasekanou kapustu, osolíme, zalijeme mlékem a rozkvedlanými vejci a zapečeme v troubě.

Jihočeská lepenice

Jihočeská lepenice

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 500 g kyselého zelí, 2 cibule, 2 lžíce sádla, špetka soli, špetka kmínu

Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě s kmínem. Na lžíci sádla osmahneme část nadrobno nasekané cibule. Na ní vložíme přecezené a pokrájené zelí, přidáme drcený kmín, sůl a podusíme. Vařené brambory slijeme a rozšťoucháme na kaši s nálevem z...

Bramborový koláč se slaninou a koprem

Bramborový koláč se slaninou a koprem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g másla, 250 g jemného tvarohu, 150 g bílého jogurtu, 2 vejce, 1 lžíce plnotučné hořčice, 200 g anglické slaniny, 4 lžíce kopru, 500 g brambor, špetka soli, špetka pepře

Zapékací misku nebo koláčovou formu vymažeme máslem. Tvaroh rošleháme se změklým máslem, jogurtem a vejci. Osolte, opepřete a promíchejte. Slaninu nakrájíme na nudličky a vmícháme spolu se 3 lžícemi kopru a hořčicí do tvarohové směsi. Brambory olo...

Kokosové řezy I.

Kokosové řezy I.

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrnečky cukru krystal, 1 Hera, 1 lžíce kakaa, 1 prášek do pečiva, 2 hrnečky polohrubé mouky, 4 vejce, 2 lžíce rumu, 3 hrsti kokosových lupínků

Hrnek vody (k odměření surovin použijte čtvrtlitrový), cukr, tuk a kakao dejte do hrnce a zahřívejte, až se směs spojí. Nevařte! Odstavte ze sporáku, odeberte tři čtvrtě hrnku směsi a dolijte ho rumem. Zbytek směsi přelijte do mísy, přidejte mouku...

Mozeček se škvarky

Mozeček se škvarky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g másla, 150 g droždí (kvasnice), 150 g škvarků, 2 cibule, 4-5 vajec, mletý pepř, drcený kmín, pažitka, sůl

Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, rozdrobíme do ní droždí a necháme ho rozpustit, až začne růžovět a vonět. Přidáme posekané škvarky, sůl, pepř, drcený kmín a do dobře osmahnutého rozklepneme ještě vejce a mícháme, až vše kašovitě zhoustn...

Vejce v uherském salámu

Vejce v uherském salámu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce uvařená natvrdo, 40 g másla, 12 plátků uherského salámu, sardelová pasta, sůl

Oloupaná vejce opláchneme pod studenou vodou, osušíme je, rozkrojíme podélně na půlky, žloutky vyjmeme, bílky na spodu seřízneme a žloutky prolisujeme. Máslo utřeme se solí do pěny, přidáme žloutky, sardelovou pastu, sůl a ušleháme. Pěnu nastříkám...

Kapr s holandskou omáčkou

Kapr s holandskou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 porce kapra, 40 g másla, 1 rajče, sůl, citronová šťáva, petržel, olej, kmín, mletý pepř, 2 žloutky, 150 ml zeleninového bujónu

Porce kapra omyjeme, osolíme, okmínujeme a dáme péci na rozehřáté máslo. Potom mírně podlijeme vývarem a dusíme do měkka. Zatím si dáme do misky čerstvé žloutky, asi 6 lžíc vývaru, špetku soli, pepře a vše šleháme ve vodní lázni do ztuhnutí. Nakon...

Mandlové preclíčky

Mandlové preclíčky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

140 g másla, 2 žloutky, 100 g cukru moučka, 40 g strouhaných mandlí, 1 bílek, 180 g polohrubé mouky, 1 citrón

Máslo s cukrem utřeme, přidáme žloutky, mandle s trochou citronové kůry, mouku a zaděláme těsto. Z těsta ukrajujeme kousky velikosti ořechu, rukou je vyvalujeme na tyčky a tvarujeme preclíky. Preclíky potřeme bílkem, potřenou stranou je přitisknem...

Jehněčí kýta plněná vejci

Jehněčí kýta plněná vejci

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 kg jehněčí kýty, 50 g anglické slaniny, 50 g másla, 1 cibule, 2 sterilované sladkokyselé okurky, 2 vejce, 0,5 šálku hovězího bujónu, 0,5 lžičky hořčice, sůl, 2 - 3 lžíce kyselé smetany

Větší jehněčí kýtu vykostíme, odstraníme z ní tuk a protkneme ji slaninou. Vyhloubíme dutinu - kapsu, vsuneme do ní vařená vejce na tvrdo s odkrojenými špičkami a pevně zašijeme. Na pekáči rozškvaříme slaninu, zpěníme v ní nakrájenou cibuli, přidá...

Bochníčky

Bochníčky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vejce, 250 g polohrubé mouky, 125 g másla, 200 g cukru moučka, špetka muškátového oříšku, špetka soli, 125 g mletých mandlí, citronová kůra, citronová šťáva

Z 250 g mouky, 125 g másla, 75 g cukru, 3 žloutků a špetky muškátu zpracujeme těsto, které dáme na 1 - 2 hodiny do chladu odležet. Potom z těsta vyválíme asi půl cm silný plát a vykrájíme z něho kolečka, která přendáme na vymaštěný plech. Na každ...

Masovo - houbová omáčka

Masovo - houbová omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hovězího mletého masa, 250 g vepřového mletého masa, 250 g čerstvých nebo mražených hub, 1 malý kečup, sojová omáčka, 1 cibule, olej, sůl, mletý pepř

Vepřové i hovězí maso pomeleme na masovém strojku. V kastrolku si rozpálíme olej a dáme na drobno pokrájenou cibulku. Až je cibulka dozlatova orestovaná, dáme na ni pomleté maso a pokrájené houby a osmažíme. Podlejeme troškou vody nebo vývarem a v...

Vdolky z Jižních Čech

Vdolky z Jižních Čech

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml mléka, 2 žloutky, 3 lžíce rumu, 4 lžíce Hery, špetka soli, 420 g hladké mouky, 7 lžic cukru krupice, 20 g droždí , 3-4 ks jablka, 1 lžička skořice, 1 vejce, 2-3 lžíce máku

Do nádoby pekárny dáme mléko, žloutky, rum, rozpuštěnou Heru, špetku soli, mouku, 4 lžíce cukru a droždí a zapneme program těsto. Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubé slzy. Dáme je do mísy, přidáme asi 3 lžíce cukru, můžeme i méně, záleží na sl...

Roštěná na zelenině a žampiónech

Roštěná na zelenině a žampiónech

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězí roštěné, 1 cibule, kousek pórku, 250 g žampionů, 3 rajčata, 3 stroužky česneku, 2 kyselé okurky, 2 lžíce kečupu, 100 ml bílého vína, 2-3 lžičky soli, 1 lžička pepře, 1-2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce rostlinného oleje

Maso nakrájíme na hranolky. Na oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme maso, orestujeme, osolíme, opepříme, zalijeme horkou vodou nebo vývarem a dusíme. Když je maso poloměkké, přidáme žampióny, nakrájené na plátky, nadrobno nasekaný česn...

Kapusta zapečená s uzeninou

Kapusta zapečená s uzeninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jarní kapusty, 50 g slaniny, 2 jarní cibulky, 300 g klobásek nebo točeného, 3 vejce, 20 g másla, 1 stroužek česneku, 1 šálek mléka, strouhanka, hladká mouka, mletý pepř, sůl

Kapustu očistíme, několik minut povaříme v osolené vodě, dáme okapat a nakrájíme na nudličky. Na pánvi rozškvaříme na kostičky pokrájenou slaninu, na ni osmahneme nadrobno pokrájené cibulky. Přidáme točený salám pokrájený na kostičky, kapustu, utř...

Filé v pivním těstíčku

Filé v pivním těstíčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g rybího filé, 2 vejce, 120 g polohrubé mouky, 1 pokrmový tuk 100%, 6 lžic světlého piva, mletý pepř, sůl

Rybí filé rozporcujeme, osolíme a obalíme v mouce. Z vajec, piva a mouky ušleháme těstíčko, které osolíme, opepříme. Porce filé namáčíme v těstíčku a prudce osmažíme po jedné straně. Když filé obrátíme, opékáme mírněji pod pokličkou. Filé při zach...

Knedlíčky do polévky s houbovou kořenící směsí

Knedlíčky do polévky s houbovou kořenící směsí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vejce, 3 lžíce strouhanky, 2 lžíce strouhaného sýra, 1 lžička houbové směsi ROSSK

Uvedené ingredience smícháme - dle hustoty přidáme strouhanku, aby nám vznikla hustá hmota. Vytvoříme kuličky, které vkládáme do polévky - třeba jen zeleninového vývaru. Houbové koření má velice dobrý vliv na chuť knedlíčků. Pokud se nám zdá kořen...

stránka: