Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Nejlepší lívance od babičky

Obtížnost Čas přípravy
1h 10min
Čas vaření Celkový čas Porce
40min 1h 50min
Nutriční hodnoty
2860 kalorií 0.0g cukrů 15.0g tuků 81.0g bílkovin

Příprava

Z droždia, trochy mlieka a kávovej lyžičky cukru pripravíme kvások, ktorý necháme nakysnúť. Medzitým obe múky preosejeme a zmiešame so zvyšným cukrom, vanilkou, nastrúhanou citrónovou kôrou a štipkou soli. Bielok oddelíme od žĺtka a vyšľaháme z neho sneh. Do múčnej zmesi pridáme kvások, žĺtok a vlažné mlieko a vareškou vymiesime riedke cesto. Nakoniec opatrne vmiešame sneh z bielka. Cesto prikryjeme a necháme asi 60 minút kysnúť. Panvicu na lievance potrieme olejom, rozpálime a pečieme lievance. Po každom lievanci panvicu potrieme olejom, aby sa neprilepili. Upečené lievance naservírujeme na tanier a prelejeme smotanou rozmiešanou s cukrom a ozdobíme čučoriedkami.
Tieto lievance môžeme podávať ako dezert, alebo aj ako hlavné sladké jedlo.

Bulb Tip k receptu

Ovocie použijeme akékoľvek, či už čerstvé alebo kompót. Miesto smotany môžeme použiť aj jogurt alebo šľahačku.


Přidat na Pinterest
uschi3

05. 04. 2010, Recept navštíven: 14388x


Přidat recenzi
maruskaji
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Bezvadný recept. Dělávám je celkem často.

13. 02. 2013, 23:45

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
recpet je vynikajuci

09. 11. 2016, 21:11

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
oblubený recept na lievance

04. 01. 2017, 20:25

Přidat komentář
Thumb
Mňam hňeď by som si dal. Musím vyskúšať.

Jozef 01. 07. 2010, 21:07

Thumb
Dávat do lívanců hrubou mouku, se mě jeví poněkud divné.

Teufel 20. 04. 2017, 09:45

Facebook komentáře