Nejlepší lívance od babičky

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

1h 10min
Čas vaření
40min

Celkový čas

1h 50min

Porce


Nutriční hodnoty

2860 kalorií
0.0g cukrů
15.0g tuků
81.0g bílkovin


Příprava

Z droždí, trochy mléka a kávové lžičky cukru připravíme kvásek, který necháme vzejít. Mezitím obě mouky prosejeme a smícháme se zbytkem cukru, vanilkou, nastrouhanou citrónovou kůrou a špetkou soli. Bílek oddělíme od žloutku a vyšleháme sníh. Do moučné směsi přidáme kvásek, žloutek a vlažné mléko a vařečkou vymícháme řídké těsto. Nakonec opatrně vmícháme sníh. Těsto přikryjeme a necháme asi 60 minut kynout.

Pánev na lívance potřeme olejem, rozpálíme a lívance smažíme. Po každém lívanci pánev potřeme olejem, aby se nepřilepily. Upečené lívance naservírujeme na talíř a přelijeme smetanou rozmíchanou s cukrem a ozdobíme borůvkami. Tyto lívance můžeme podávat jako dezert nebo i jako hlavní sladké jídlo.

Tip k receptu

Ovoce použijeme jakékoliv čerstvé nebo kompot. Místo smetany můžeme použít i jogurt nebo šlehačku.

přidejte na:
uschi3

05. 04. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
maruskaji
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
Bezvadný recept. Dělávám je celkem často.
maruskaji 14. 02. 2013, 00:45
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
recpet je vynikajuci
majka 09. 11. 2016, 22:11
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
oblubený recept na lievance
Svetlana 04. 01. 2017, 21:25
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
lievance su veľmi chutné
katka16031 19. 08. 2018, 21:52