Nejlepší lívance od babičky

Obtížnost

Čas přípravy

1h 10min
Čas vaření
40min

Celkový čas

1h 50min

Porce


Nutriční hodnoty

2860 kalorií
0.0g cukrů
15.0g tuků
81.0g bílkovin


Příprava

Z droždia, trochy mlieka a kávovej lyžičky cukru pripravíme kvások, ktorý necháme nakysnúť. Medzitým obe múky preosejeme a zmiešame so zvyšným cukrom, vanilkou, nastrúhanou citrónovou kôrou a štipkou soli. Bielok oddelíme od žĺtka a vyšľaháme z neho sneh. Do múčnej zmesi pridáme kvások, žĺtok a vlažné mlieko a vareškou vymiesime riedke cesto. Nakoniec opatrne vmiešame sneh z bielka. Cesto prikryjeme a necháme asi 60 minút kysnúť. Panvicu na lievance potrieme olejom, rozpálime a pečieme lievance. Po každom lievanci panvicu potrieme olejom, aby sa neprilepili. Upečené lievance naservírujeme na tanier a prelejeme smotanou rozmiešanou s cukrom a ozdobíme čučoriedkami.
Tieto lievance môžeme podávať ako dezert, alebo aj ako hlavné sladké jedlo.

Tip k receptu

Ovocie použijeme akékoľvek, či už čerstvé alebo kompót. Miesto smotany môžeme použiť aj jogurt alebo šľahačku.

přidejte na:
Chybí obrázek

05. 04. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
maruskaji
Bezvadný recept. Dělávám je celkem často.

13. 02. 2013, 23:45

Chybí obrázek
recpet je vynikajuci

09. 11. 2016, 21:11

Chybí obrázek
oblubený recept na lievance

04. 01. 2017, 20:25

Chybí obrázek
lievance su veľmi chutné

19. 08. 2018, 19:52

Přidat komentář
Chybí obrázek
Mňam hňeď by som si dal. Musím vyskúšať.

Jozef 01. 07. 2010, 21:07

Chybí obrázek
Dávat do lívanců hrubou mouku, se mě jeví poněkud divné.

Teufel 20. 04. 2017, 09:45

Chybí obrázek
Můžeš uvařit dort?

Honza 11. 12. 2017, 18:39

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.