Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 233

Fíkovník s oříšky

Fíkovník s oříšky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vejce, 100 g cukru moučky, 3 sáčky vanilkového cukru, 150 g polohrubé mouky, 200 g fíků, 100 g ztuženého pokrmového tuku, 1 lžička citronové kůry, 1/2 lžičky skořice, 100 g mletých lískových ořechů, 3 lžíce rumu

Vajcia a vanilkový a práškový cukor vyšľaháme do peny. Vmiešame citrónovú kôru, tuk a múku. Pridáme škoricu, mleté oriešky a opláchnuté a osušené nakrájané figy. Tortovú formu vymastíme maslom, cesto do nej vlejeme a pečieme asi 35 minút. Horúci k...

Rychlé bramborové řízečky

Rychlé bramborové řízečky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g brambor, 300 g hrubé mouky, 50 g krupice, 1 lžička škrobové moučky, 1 vejce, 300 g uzeniny

Uvařené brambory ve slupce, ještě horké oloupeme a na pomoučený vál je prolisujeme. Přidáme mouku, krupici, vejce, škrob, osolíme a vypracujeme tuhé těsto, které rozválíme na sílu asi 4 mm. Vykrajujeme placky do kterých zabalíme kolečko měkkého sa...

Ovesná kaše s mangem

Ovesná kaše s mangem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g ovesných vloček, 1 mango, 150 g kokosového ořechu, 500 ml mléka

Ovesné vločky uvaříme v mléce, přisypeme nastrouhaný kokos a kousky manga (může být mangová dřeň). Nepřislazujeme.

Chilli ryba na víně

Chilli ryba na víně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky kapra, 100 g hladké mouky, 2 lžíce chilli koření, 100 g másla, 3 dcl bílého vína, 200 g strouhaného sýra, 3 lžíce kečupu

Porce kapra obalíme v mouce smíchané s chilli. Dáme rozpustit máslo, když bublá přidáme 2 dl bílého vína, přidáme kapra, posypeme strouhaným sýrem, pokapeme kečupem a dáme do vyhřáté trouby asi na 20 minut péct, pak přidáme ještě víno a kečup do š...

Malinový tvaroh

Malinový tvaroh

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g měkkého tvarohu, 200 g zmražených malin, 2 balení skořicového cukru

Tvaroh promícháme s polorozmraženými malinami, přimícháme skořicový cukr a jíme samotné nebo na lívancích či v palačinkách.

Pečená rajčata s pažitkou

Pečená rajčata s pažitkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 rajčata, 2 lžíce pažitky, špetka soli

Rajčata rozpůlená napříč dáme řeznou plochou nahoru do zapékací formy. Trošku posolíme a posypeme pažitkou, mírně podlijeme vodou a upečeme v troubě. Brzy jsou měkká. Podáváme k masu.

Míchaná vejce se zeleninou

Míchaná vejce se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 vajec, 100 g mrkve, 150 g hrášku, 1 cibule, špetka soli, 50 g strouhaného sýra, 50 g másla, 2 lžíce pažitky, 2 lžíce kečupu

Mrkev a cibuli nastrouháme na hrubém struhadle, promícháme s okapaným hráškem a vše osmahneme na másle. Podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Vejce částečně rozšleháme a vmícháme do zeleniny. Osolíme a mícháme do zhoustnutí vajec. Na talířku po...

Nejlepší lívance od babičky

Nejlepší lívance od babičky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hrubé mouky, 500 g polohrubé mouky, 1 l mléka, 35 g droždí (kvasnice), 1 lžíce cukru krystalového, špetka soli, 1 sáček vanilkového cukru, 1 vejce, 1 lžička citronové kůry, 1 sklenka zavařených borůvek, 250 ml zakysané smetany

Z droždia, trochy mlieka a kávovej lyžičky cukru pripravíme kvások, ktorý necháme nakysnúť. Medzitým obe múky preosejeme a zmiešame so zvyšným cukrom, vanilkou, nastrúhanou citrónovou kôrou a štipkou soli. Bielok oddelíme od žĺtka a vyšľaháme z ne...

Velikonoční beránek z třeného těsta

Velikonoční beránek z třeného těsta

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 žloutky, 4 bílky, 130 g cukru krupice, 130 g Hery, 1 sáček vanilkového cukru, 200 g polohrubé mouky, 1 sáček prášku do pečiva, 100 g rozinek, 50 ml rumu

Den před přípravou propláchneme rozinky horkou vodou a zalijeme je rumem. Žloutky, oba cukry a Heru dáme do mísy a alespoň 10-15 minut šleháme šlehačem do pěny. K ušlehané směsi přidáme přesátou mouku, smíchanou s práškem do pečiva a lehce vmíchám...

Černá ovečka

Černá ovečka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 žloutky, 160 g cukru moučky, 160 g Hery, 1 sáček vanilkového cukru, 4 lžíce rumu, 100 ml sladké smetany, 4-5 lžic kakaa, 1 lžička skořice, 220 g polohrubé mouky, 1 sáček prášku do pečiva, 4 bílky

Do mísy dáme žloutky, oba cukry, Heru, rum a smetanu a šlehačem ušleháme do pěny. Do ušlehané směsi přidáme prosátou mouku, smíchanou s práškem do pečiva, dobře vmícháme kakao a skořici a nakonec opatrně přidáme tuhý sníh, ušlehaný z bílků. Těsto ...

Dobrá pomazánka na chlebíčky

Dobrá pomazánka na chlebíčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 100 g sendvičové šunky, 1 menší cibule, 2 kousky taveného sýra, 1 lžíce majonézy, 2 lžíce plnotučné hořčice

Na velmi malé kostičky nakrájíme šunkový salám, cibuli a vejce uvařená natvrdo. Přidáme tavený sýr, majolku, hořčici a důkladně promícháme.

Jarní kuřecí roláda s kopřivami a vejci

Jarní kuřecí roláda s kopřivami a vejci

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vykostěné kuře, 2-3 lžíce plnotučné hořčice, 2-3 hrsti kopřiv, 5 vajec, 150 g moravského uzeného, 2-3 lžičky soli, 2 lžičky pepře, 2-3 lžičky kmínu, 2-3 lžíce rostlinného oleje, 1-2 lžičky hladké mouky

Kuře si koupíme už vykostěné nebo ho vykostíme sami. Maso upravíme na plát, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Pak plát masa poklademe plátky moravského uzeného. Kopřivy dáme do cedníku, dobře je omyjeme a krátce spaříme vroucí ...

Ořechové rohlíčky se smetanou

Ořechové rohlíčky se smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

450 g hladké mouky, 250 g másla, 150 g cukru moučka, 180 g vlašských ořechů, 1/2 šálku sladké smetany

Ze všech surovin zaděláme těsto, které necháme 1 hodinu odpočinout v lednici. Poté tvarujeme rohlíčky a pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C cca 8 minut. Vlahé rohlíčky obalujeme ve vanilkovém či moučkovém cukru.

Okoun na oleji

Okoun na oleji

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g okouna, 100 g oleje, hladká mouka, mletá paprika , sůl

Ryby očistíme a obalíme v hladké mouce smíchané s mletou paprikou. Potom je prudce opečeme na oleji.

Plněné krevetové sendviče

Plněné krevetové sendviče

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení krevet, 2 uvařená vejce, 200 g tvarohového sýra, 50 g másla, 2 jarní cibulky, 1 okurka, 1 balení toastového chleba, 1 citrón

Chleby namažeme sýrem, který smícháme s máslem a cibulkou. Poklademe krevetami a vařeným vejcem. Ozdobíme okurkou a citronem.

Krevetový koláč

Krevetový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 těsto na pizzu, 1 balení krevet, 2 stroužky česneku, 1 malá cuketa, 20 dkg cherry rajčátek, 200 g Eidamu, olej, sůl, pepř

Těsto na pizzu potřeme česnekem a posypeme sýrem. Cuketu nakrájíme na kolečka, rajčata na plátky a vše dáme na těsto. Potom klademe krevety, osolíme, opepříme a polijeme trochu oleje a dáme péct na cca 15 minut.

Rožnovský salát

Rožnovský salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kapřích půlek vcelku, olej na smažení, 250 g majonézy, 150 g kyselých okurek, 125 g sterilované mrkve, 75 g sterilovaného hrášku, 150 g cibule, 0,5 dcl octa, 10 g cukru, pepř, sůl

Očištěné půlky kapra osolíme a opepříme. Opečeme zvolna na oleji. Opečeného kapra po vychladnutí vykostíme, maso rozebereme na drobné kostičky, přidáme olej, šťávu, ve které se maso peklo, na drobné kostičky pokrájenou mrkev, okurky, zelený hrášek...

Skopové na hrozinkách

Skopové na hrozinkách

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g skopového masa, 500 g jasmínové rýže, 1 šálek čočky, 1 šálek rozinek, 0,5 šálku másla, 0,5 šálku datlí, sůl

Nakrájené maso dusíme v osolené vodě doměkka. V téže vodě pak dusíme čočku, až se voda vypaří. V másle pražíme pár minut hrozinky a datle. V jiné nádobě uvaříme osolenou rýži. Na polovinu másla s hrozinkami a datlemi dáme vrstvu rýže, vrstvu čočky...

Smažený sýrový kapr

Smažený sýrový kapr

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 porce kapra, 60 g strouhanky, 60 g strouhaného sýra, hladká mouka, sůl, vejce, olej na smažení, máslo, 1 citrón, zelená petrželka

Nízké porce kapra osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance promíchané se sýrem. Vkládáme do dobře rozehřátého tuku a smažíme. Usmaženou rybu necháme okapat na papírovém ubrousku a potom ji pokapeme rozpuštěným máslem. Při podává...

Křehké slané pečivo

Křehké slané pečivo

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

280 g hladké mouky, 100 g hery, 1 žloutek, 6 lžic mléka, 0,5 prášku do pečiva

Na vál prosejeme mouku s práškem do pečiva, nastrouháme heru, přidáme sůl a žloutek a podle potřeby mléko. Zpracujeme v těsto, vyválíme placku, rádlem rozdělíme na různé tvary. Celý plát potřeme bílkem a posypeme kmínem a solí. Teprve nyní přenese...

Jessynčino tajemství

Jessynčino tajemství

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g vepřové kýty, 1 lžíce oleje, 1 cibule, 1 feferonka, 1 lžíce kečupu, 1 vejce, pepř, sůl

Na oleji osmažíme na kostičky nakrájené maso a drobně sekanou cibuli. Osolíme, opepříme, přidáme jemně krájenou feferonku a dusíme do měkka. Nakonec přidáme kečup a vmícháme vejce. Nepodléváme a necháme vejce srazit. Podáváme se smaženými bramboro...

Makové pečivo

Makové pečivo

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hrubé mouky, 210 g cukru moučka, 150 g mletého máku, 250 g másla, 1 vejce, mletá skořice, ořechy nebo marmeláda

V mouce rozmícháme skořici, cukr a mák, přidáme máslo, vejce a vypracujeme těsto. Z těsta utvoříme malé kuličky a vždy tři spolu spojíme. Do středu vložíme oříšek nebo kousek tuhé zavařeniny, uložíme na plech a ve vyhřáté troubě upečeme. Přeji dob...

Lístkové placky

Lístkové placky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 80 g másla, mléko, sůl, tuk na smažení

Z mouky, soli, rozpuštěného másla a mléka vypracujeme hustší těsto. Rozdělíme na čtyři díly a z každého vyválíme kulatou placku. Tři placky potřeme máslem a mírně posypeme moukou, položíme je na sebe a navrch dáme čtvrtou. Lehce je k sobě přimáčkn...

Králík na česneku

Králík na česneku

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g králičí kýty, 20 g anglické slaniny, 3 stroužky česneku, 2 cibule, 1 lžička hladké mouky, 1 vrchovatá lžíce tuku, sůl

Králičí maso odblaníme, protkneme slaninou, potřeme česnekem rozetřeným se solí a necháme chvilku proležet. Cibuli a zbytek česneku drobně nakrájíme, usmažíme na tuku, shrneme stranou, na tuku rychle opečeme králíka a podlijeme jej vodou. Dusíme p...

Znojemský guláš z párků

Znojemský guláš z párků

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g párků, 3 větší sladkokyselé okurky, 40 g sádla, 30 g hladké mouky, 2 větší cibule, hořčice, mletý pepř, mletá paprika , sůl

Oloupané a na kolečka nakrájené párky opečeme na sádle do červena, k nim přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, necháme ji zpěnit, přidáme na nudličky nakrájené okurky, hořčici, pepř, papriku, podle chuti přisolíme, zaprášíme moukou a v případě po...

stránka: