Marinovaný králik

Obtížnost

Čas přípravy

30min
Čas vaření
45min

Celkový čas

1h 15min

Porce


Nutriční hodnoty

1900 kalorií
6.0g cukrů
202.0g tuků
6.0g bílkovin


Příprava

Králika stiahnutého z kože poriadne umyjeme a rozporciujeme. Pripravíme si marinádu. Olej vymiešame s vodou, horčicou, soľou, čiernym korením, prelisovaným cesnakom, pálivou paprikou a kečupom. Mäso vložíme do pripravenej marinády a necháme v chlade odležat cez noc. Králika dáme do pekáča a prelejeme marinádou. Upečieme do chrumkava v predhriatej rúre na 200°C. Počas pečenia mäso obrátime a prelievame výpekom. Upečeného králika naservírujeme na tanier, podávame s ryžou a ozdobíme zeleninou.

Tip k receptu

Týmto spôsobom možno pripraviť aj kura.

přidejte na:
Chybí obrázek

06. 04. 2010

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
výborný recept

28. 09. 2016, 18:35

Chybí obrázek
recept urobený s domácim králikom, velmi chutný

16. 04. 2017, 19:03

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.