Jarní kuřecí roláda s kopřivami a vejci
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Kuře si koupíme už vykostěné nebo ho vykostíme sami. Maso upravíme na plát, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Pak plát masa poklademe plátky moravského uzeného.
Kopřivy dáme do cedníku, dobře je omyjeme a krátce spaříme vroucí vodou. Pak je pokrájíme na menší kousky a rovnoměrně rozprostřeme na maso. Na pánev dáme lžíci oleje a umícháme vejce tak, aby zůstala ještě řídká. Vajíčka taky rozetřeme na maso a celý plát zarolujeme do rolády.
Roládu svrchu osolíme, posypeme kmínem a vložíme do pekáče vymazaného olejem. Povrch rolády pokapeme lžící oleje, celou ji lehce podlijeme vodou a dáme do trouby. Pečeme asi 50-60 minut při teplotě 220°C. Pečeme zpočátku zakryté, před koncem odklopíme a dopečeme dozlatova.
Podáváme teplé se špenátem a bramborovým knedlíkem nebo studené s chlebem a nakládanou kyselou zeleninou.
Tip k receptu
Místo kopřiv můžeme použít špenát.
Angel 66605. 04. 2010