Chybí obrázek

Jidáše s mákem

Obtížnost

Čas přípravy

2h 0min
Čas vaření
40min

Celkový čas

2h 40min

Porce


Nutriční hodnoty

3424 kalorií
0.0g cukrů
174.0g tuků
53.0g bílkovin


Příprava

Z droždí, mléka a 1 lžičky mouky a 1 lžičky cukru uděláme kvásek. Do mísy si prosejeme mouku, do níž nakrájíme na kostičky máslo, přidáme zbytky cukru, špeku soli, citronovou kůru a kvásek. Zamícháme a ve zbytku mléka rošleháme žloutky a vmícháme do těsta. Necháme kynout. Vykynuté těsto rozdělíme na válečky (cca 20 - 25 cm). V polovině je přehneme a stočíme dovnitř "do hada" nebo z nich nadělám "šneky". Jidáše poté klademe na vymaštěný plech (udržujeme dostatečnou vzdálenost, aby nedošlo ke spojení, protože v teple ještě trochu nakynou). Potřeme je rozšlehaným vejcem a posypeme mákem. Pečeme při 180°C dozlatova.

Tip k receptu

Místo vejce můžete použít na potření tekutý med. jidáše jsou chutnější.

přidejte na:
Chybí obrázek

15. 03. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
vyskúšam

02. 05. 2016, 10:56

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.