Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Jidáše s mákem

Jidáše s mákem

Obtížnost Čas přípravy
2h 0min
Čas vaření Celkový čas Porce
40min 2h 40min
Nutriční hodnoty
3424 kalorií 0.0g cukrů 174.0g tuků 53.0g bílkovin

Příprava

Z droždí, mléka a 1 lžičky mouky a 1 lžičky cukru uděláme kvásek. Do mísy si prosejeme mouku, do níž nakrájíme na kostičky máslo, přidáme zbytky cukru, špeku soli, citronovou kůru a kvásek. Zamícháme a ve zbytku mléka rošleháme žloutky a vmícháme do těsta. Necháme kynout. Vykynuté těsto rozdělíme na válečky (cca 20 - 25 cm). V polovině je přehneme a stočíme dovnitř "do hada" nebo z nich nadělám "šneky". Jidáše poté klademe na vymaštěný plech (udržujeme dostatečnou vzdálenost, aby nedošlo ke spojení, protože v teple ještě trochu nakynou). Potřeme je rozšlehaným vejcem a posypeme mákem. Pečeme při 180°C dozlatova.

Bulb Tip k receptu

Místo vejce můžete použít na potření tekutý med. jidáše jsou chutnější.


Edita

15. 03. 2010, Recept navštíven: 2551x


Přidat recenzi
hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyskúšam

02. 05. 2016, 10:56

Přidat komentář

Facebook komentáře