Jidáše s mákem
Obtížnost
Čas přípravy
2h 0min
Čas vaření
40min
Celkový čas
2h 40min
Porce
Nutriční hodnoty
3424
kalorií
0.0g
cukrů
174.0g
tuků
53.0g
bílkovin
Příprava
Z droždí, mléka a 1 lžičky mouky a 1 lžičky cukru uděláme kvásek. Do mísy si prosejeme mouku, do níž nakrájíme na kostičky máslo, přidáme zbytky cukru, špeku soli, citronovou kůru a kvásek. Zamícháme a ve zbytku mléka rošleháme žloutky a vmícháme do těsta. Necháme kynout. Vykynuté těsto rozdělíme na válečky (cca 20 - 25 cm). V polovině je přehneme a stočíme dovnitř "do hada" nebo z nich nadělám "šneky". Jidáše poté klademe na vymaštěný plech (udržujeme dostatečnou vzdálenost, aby nedošlo ke spojení, protože v teple ještě trochu nakynou). Potřeme je rozšlehaným vejcem a posypeme mákem. Pečeme při 180°C dozlatova.
Tip k receptu
Místo vejce můžete použít na potření tekutý med. jidáše jsou chutnější.
Edita15. 03. 2010
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.