Chybějící obrázek

Jidáše s mákem

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

2h 0min
Čas vaření
40min

Celkový čas

2h 40min

Porce


Nutriční hodnoty

3424 kalorií
0.0g cukrů
174.0g tuků
53.0g bílkovin


Příprava

Z droždí, mléka a 1 lžičky mouky a 1 lžičky cukru uděláme kvásek. Do mísy si prosejeme mouku, do níž nakrájíme na kostičky máslo, přidáme zbytky cukru, špeku soli, citronovou kůru a kvásek. Zamícháme a ve zbytku mléka rošleháme žloutky a vmícháme do těsta. Necháme kynout. Vykynuté těsto rozdělíme na válečky (cca 20 - 25 cm). V polovině je přehneme a stočíme dovnitř "do hada" nebo z nich nadělám "šneky". Jidáše poté klademe na vymaštěný plech (udržujeme dostatečnou vzdálenost, aby nedošlo ke spojení, protože v teple ještě trochu nakynou). Potřeme je rozšlehaným vejcem a posypeme mákem. Pečeme při 180°C dozlatova.

Tip k receptu

Místo vejce můžete použít na potření tekutý med. jidáše jsou chutnější.

přidejte na:
Edita

15. 03. 2010

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
vyskúšam

hanka 02. 05. 2016, 10:56

Přidat komentář