Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Kapr dušený na víně

Kapr dušený na víně

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
45min 1h 15min
Nutriční hodnoty
688 kalorií 0.0g cukrů 70.0g tuků 2.0g bílkovin

Příprava

Očištěné porce kapra osušíme utěrkou, pokapeme citrónovou šťávou a necháme chvíli odležet. Na másle a na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme koření a osolené porce kapra a pomalu je opečeme po obou stranách. Přilijeme víno a několik lžic vody a udusíme do měkka. Měkké porce kapra vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou a osmahneme ji. Nakonec přidáme rajský protlak a vodu a povaříme. Povařenou omáčku přecedíme, přidáme smetanu s rozkvedlaným žloutkem a porce kapra. Dobře je prohřejeme. Omáčku okyselíme dle chuti citrónovou šťávou a přisolíme.


Hanca333

02. 03. 2010, Recept navštíven: 2010x


Přidat recenzi
majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
výborný kapor

30. 09. 2016, 17:58

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
kapra na víne sme si oblubili pre vybornú chuť

30. 12. 2016, 17:34

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobre pripravený kapor na vine

06. 01. 2017, 21:05

Přidat komentář

Facebook komentáře