Chybí obrázek

Kapr dušený na víně

Obtížnost

Čas přípravy

30min
Čas vaření
45min

Celkový čas

1h 15min

Porce


Nutriční hodnoty

688 kalorií
0.0g cukrů
70.0g tuků
2.0g bílkovin


Příprava

Očištěné porce kapra osušíme utěrkou, pokapeme citrónovou šťávou a necháme chvíli odležet. Na másle a na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme koření a osolené porce kapra a pomalu je opečeme po obou stranách. Přilijeme víno a několik lžic vody a udusíme do měkka. Měkké porce kapra vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou a osmahneme ji. Nakonec přidáme rajský protlak a vodu a povaříme. Povařenou omáčku přecedíme, přidáme smetanu s rozkvedlaným žloutkem a porce kapra. Dobře je prohřejeme. Omáčku okyselíme dle chuti citrónovou šťávou a přisolíme.

přidejte na:
Hanca333

02. 03. 2010

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
výborný kapor

30. 09. 2016, 17:58

Chybí obrázek
kapra na víne sme si oblubili pre vybornú chuť

30. 12. 2016, 17:34

Chybí obrázek
dobre pripravený kapor na vine

06. 01. 2017, 21:05

Chybí obrázek
chutný kapor na víne

16. 01. 2019, 20:07

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.