Kapr dušený na víně
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
45min
Celkový čas
1h 15min
Porce
Nutriční hodnoty
688
kalorií
0.0g
cukrů
70.0g
tuků
2.0g
bílkovin
Příprava
Očištěné porce kapra osušíme utěrkou, pokapeme citrónovou šťávou a necháme chvíli odležet. Na másle a na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme koření a osolené porce kapra a pomalu je opečeme po obou stranách. Přilijeme víno a několik lžic vody a udusíme do měkka. Měkké porce kapra vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou a osmahneme ji. Nakonec přidáme rajský protlak a vodu a povaříme. Povařenou omáčku přecedíme, přidáme smetanu s rozkvedlaným žloutkem a porce kapra. Dobře je prohřejeme. Omáčku okyselíme dle chuti citrónovou šťávou a přisolíme.
Hanca33302. 03. 2010
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.