Chybějící obrázek

Kapr dušený na víně

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

30min
Čas vaření
45min

Celkový čas

1h 15min

Porce


Nutriční hodnoty

688 kalorií
0.0g cukrů
70.0g tuků
2.0g bílkovin


Příprava

Očištěné porce kapra osušíme utěrkou, pokapeme citrónovou šťávou a necháme chvíli odležet. Na másle a na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme koření a osolené porce kapra a pomalu je opečeme po obou stranách. Přilijeme víno a několik lžic vody a udusíme do měkka. Měkké porce kapra vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou a osmahneme ji. Nakonec přidáme rajský protlak a vodu a povaříme. Povařenou omáčku přecedíme, přidáme smetanu s rozkvedlaným žloutkem a porce kapra. Dobře je prohřejeme. Omáčku okyselíme dle chuti citrónovou šťávou a přisolíme.

přidejte na:
Hanca333

02. 03. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
výborný kapor
majka 30. 09. 2016, 19:58
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
kapra na víne sme si oblubili pre vybornú chuť
palino 30. 12. 2016, 18:34
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dobre pripravený kapor na vine
dušanka 06. 01. 2017, 22:05
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chutný kapor na víne
hanka 16. 01. 2019, 21:07
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dusený kapor je výbornej chuti
Svetlana 01. 02. 2020, 19:20