Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 243

Toasty s vejci a rybičkami

Toasty s vejci a rybičkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 plátky toastového chleba, 1 konzerva sardinek s chilli, 3 ks vajec, 10 g másla

Na kousku másla nebo sádla usmažíme vejce. Vmícháme do nich rozmačkané rybičky s chilli. Podáváme s opečenými toasty. Není třeba solit ani dochucovat.

Salát s grilovaným masem

Salát s grilovaným masem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g slaniny, 400 g grilovaného masa, 250 g plísňového sýra, 10 ks cherry rajčátek, 300 g zeleného a fialového listového salátu

Nakrájenou slaninu osmahneme na pánvi. Do mísy vložíme natrhané saláty, rajčátka, kousky grilovaného masa. Posypeme slaninou a rozdrobeným modrým sýrem. Podáváme s oblíbeným dresinkem.

Bezinkové liquere

Bezinkové liquere

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2,5 l černého bezu, 1 l vody, 1 kg cukru krystal, 1 sáček vanilkového cukru, 1 dcl silné černé kávy, 0,5 l rumu

Černý bez obereme na jednotlivé kuličky, které vlijeme do vody a vaříme 15 - 2O minut. Po uvaření šťávu scedíme, přisypeme krystalový cukr. Znovu vaříme, dokud se cukr nerozvaří. Přidáme vanilkový cukr a kávu. Když je vše hotovo, necháme zchládnou...

Žemle plněné houbami

Žemle plněné houbami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g čerstvých hub, 1 cibule, 2 lžíce másla, 2 ks vajec, kmín, 200 g Ementalu, 8 ks housek/žemlí, sůl, pepř

Na polovině másla zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme nakrájené houby, ochutíme pepřem a kmínem a dusíme doměkka. Přidáme vejce, promícháme a osolíme. Mezitím si rozkrojíme žemle, vydlabeme část jejich střídky, pak je vymažeme máslem a naplníme sm...

Medvědí mléko

Medvědí mléko

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 dcl mléka, 1 lžička medu, 5 dcl rumu ( 1 panák)

Svaříme mléko a slijeme je do sklenice. Přidáme lžičku medu a panáka rumu.

Sýrové bonbony

Sýrové bonbony

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení taveného smetanového sýra, mletý pepř, mleté ořechy, bylinky dle vlastního výběru

Ze sýra vykrajujeme malé kouličky, které krátce zamrazíme. Mezitím si čerstvě nameleme pepř, ořechy a bylinky nasekáme nadrobno. Sýrové kuličky obalujeme - tu v pepři, tu v ořeších, tu v bylinkách. Hotové sýrové bonbony dáme do papírových košíčků ...

Hovězí na celeru

Hovězí na celeru

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězího zadního, 1 cibule, 1-2 kořeny bulvového celeru, 1 lžíce másla, 3 lžíce hladké mouky, pepř, kmín, sůl

Celer a cibuli oloupeme a nastrouháme najemno. Plátky hovězího naklepeme, opepříme, osolíme, okmínujeme, obalíme v hladké mouce a na rozpáleném tuku opečeme po obou stranách. K opečenému masu přidáme cibuli a celer a ještě chvíli společně opékáme,...

Kokosová bublanina

Kokosová bublanina

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrnečky polohrubé mouky, 1 hrneček cukru, 1/4 hrnečku celozrné mouky, ovoce dle sezóny, 2/3 hrnečku oleje, 2/3 hrnečku vlahé vody, 4 ks vajec, pár kapek rumové esence (rumové aroma), 1 hrst kokosové moučky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva

Obě mouky smícháme s kypřícím práškem, v druhé míse oddělené žloutky třeme s cukrem a pak i s olejem do hladka, pak přidáme rumovou tresť, kokos, vlahou vodu zároveň s moukou. Nakonec vmícháme ušlehaný sníh, vlijeme na vymazaný plech, dáme nahoru...

Koblížky s nugátem

Koblížky s nugátem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hladké mouky, 1,5 dcl mléka, 20 g droždí (kvasnic), 2 ks žloutků, 1 jablko, 2 lžičky rozinek, 1 lžička rumu, špetka soli, Poleva: 100 g cukru krystal, 1,5 dcl vody, 100 g Nutely - nugátového krému

V mouce uděláme důlek, nalijeme vlažné mléko, rum, rozdrobíme droždí, přidáme žloutky, rozinky, strouhané jablko a vymícháme těsto. Necháme je vykynout. Pak lžící vykrajujeme kousky, které smažíme v oleji dozlatova. Ještě teplé namočíme v polevě. ...

Želé s banánem

Želé s banánem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

9 g (6 plátků) bílé želatiny, 1/4 l hroznové šťávy, 1/4 l jablečné šťávy, 2 lžíce citronové šťávy, 2 ks banánů, 1 sáček vanilkového cukru, smetana ke šlehání (šlehačka), strouhaná čokoláda

Do studené vody dáme máčet želatinu. Hroznovou, jablečnou a citrónovou šťávu smícháme s cukrem a zahřejeme. Želatinu vymačkáme a dáme do šťávy rozpustit. Oloupané banány pokrájíme na kolečka a pokapeme zbytkem citrónové šťávy, rozdělíme do 4 pohá...

Citrónový korpus

Citrónový korpus

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g másla, 1/2 hrnečku cukru moučka, 3 ks vajec, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 1,5 hrnečku polohrubé mouky, 4 ks citrónů, 1 konzerva kondenzovaného mléka

Máslo, 3 lžičky cukru zpracujeme s moukou a kypřící práškem do pečiva. Vypracujeme těsto, které necháme odpočinout. Těsto vložíme do vymazané formy a pečeme ve vyhřáté troubě 20 minut. Necháme vychladnout. V misce vymícháme mléko se šťávou ze 4 ci...

Polévka se švestkami

Polévka se švestkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového masa, 2 ks mrkve, 1 petržel (kořen i nať), 1 cibule, 2 ks vajec, 250 g sušených švestek, 230 g hladké mouky, 200 g smetany, 40 g másla, ocet, sůl

Švestky namočíme na několik hodin do teplé vody. Maso nakrájíme na kousky, osmažíme na oleji. Kostičky cibule, nastrouhanou mrkev a petržel dáme na olej, když vyndáme maso. Zalijeme 2,5 l vody, dáme zpět maso a vaříme. Z mouky, másla a vejce vytvo...

Uzené maso zapečené s ostrým křenem

Uzené maso zapečené s ostrým křenem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g uzeného masa (kýta či krkovice), 3 ks cibule, 1 sklenka křeníku - jakéhokoli ostrého naloženého křenu, 200 ml smetany

Cibuli postupně oloupeme a nakrájíme na středně silná kolečka. Pak cibulová kolečka osmahneme na oleji ve větší pánvi. Uzené maso nakrájíme na plátky, přidáme je k cibuli a rychle orestujeme. Potom maso společně s cibulí přendáme do pekáčku. V mis...

Pražské žemličky

Pražské žemličky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g cukru moučka, 2 ks vajec, 160 g strouhaných mandlí + nasekané mandle na posypání, 1 sáček vanilkového cukru, citronová šťáva a kůra, 120 g piškotových drobečků, 1 žloutek na potření

Z uvedených surovin vypracujeme tuhé těsto a rozválíme je na tloušťku 5 mm. Vykrájíme v něm tvar malých žemliček, které dvakrát potřeme žloutkem a posypeme krájenými mandlemi. Žemličky pečeme na plechu na pečícím papíru dozlatova při 180ºC asi 7 m...

Zeleninový pilaf s rajčaty

Zeleninový pilaf s rajčaty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 šálky rýže, 1 cibule, 2 ks mrkve, 2 ks rajčat, 1 paprika , 4 stroužky česneku, zelené bylinky, rostlinný olej

Rýži propláchneme a nasypeme do hrnce. Zalijeme menším množstvím vody tak, aby voda sahala na prst nad rýží. Osolíme a vaříme za stálého míchání na středním plameni, dokud se voda neodpaří. Rýže by měla zvětšit svůj objem. Potom do hrnce vlijeme 3...

Červená srdíčka

Červená srdíčka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Piškot: 5 ks vajec, 200 g medu, 200 g hladké mouky, 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 1 lžíce másla, Krém: 250 g měkkého másla, 200 g cukru moučka, 1 sáček vanilkového cukru, 125 g oloupaných mandlí, Želé: 4 balení červeného želé, šťáva z jahodového kompotu

Žloutky s medem našleháme do pěny, z bílků ušleháme tuhý sníh a vše smícháme. Přidáme mouku, prášek do pečiva a nakonec rozpuštěné máslo. Těstem naplníme vyšší plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut. Upečený korpu...

Nakládaný lilek

Nakládaný lilek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lilek, 2 stroužky česneku, 1 citrón, čerstvá bazalka, sůl, 6 lžic oleje

Lilek omyjeme a nakrájíme na plátky. Důkladně osolíme a necháme odstát minimálně hodinu. Poté opláchneme a osušíme v čisté utěrce. V pánvi rozehřejeme olej a lilek z obou stran dozlatova opečeme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Z citrónu vymačkáme ...

Čekankový salát s ricottou

Čekankový salát s ricottou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g čekanky, 250 g žampionů, 150 g pórku, 3 lžíce červeného vinného octa, 5 lžic dýňového oleje, 250 g sýru riccota, sůl, mletý pepř, 2 lžíce oregana

Čekanku rozebereme na listy, hořké části odkrojíme. Žampióny nakrájíme najemno. Prstýnky póru asi 2 minuty povaříme a na sítu přelijeme studenou vodou. Houby a zeleninu vložíme do mísy, zalijeme zálivkou z octa, oleje, soli a pepře. Ricottu rozdro...

Kapr na dovolené

Kapr na dovolené

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kapřích filet, sůl, hladká mouka, olej na smažení, citronová šťáva z 1/2 plodu, 2 ks rajčat, 30 g oliv, 15 g Nivy, 2-3 lžíce mléka, 1 lžička česneku - sušené kořenící směsi, 1/2 lžičky čerstvého tymiánu

Omyté a osušené filety nakrájíme na díly, lehce osolíme a obalíme v hladké mouce. Obalené porce osmažíme na pánvi. Rajčata oloupeme a nakrájíme na kousky, rozkrájíme olivy a omyjeme tymián. V kastrolku smícháme šťávu z citrónu, mléko, česnek a sýr...

Vepřová panenka báby Máry

Vepřová panenka báby Máry

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 středně velké vepřové panenky, čerstvá šalvěj, čerstvý rozmarýn, čerstvý koriandr, čerstvá petrželka, čerstvá saturejka, 1 dcl olivového oleje, 2 stroužky česneku, 1 lžíce citronové šťávy, čerstvě nadrcený pepř, sůl

Panenky omyjeme a osušíme. Připravíme marinádu z bylinek. Všechny bylinky posekáme najemno, prolisujeme česnek, přidáme citrónovou šťávu a vše smícháme s olivovým olejem. Maso osolíme, posypeme čerstvě nadrceným pepřem a potřeme marinádou. Vše nec...

Šašlík z telecího masa marinovaný v pivu

Šašlík z telecího masa marinovaný v pivu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg telecího masa, 200 g uzeného špeku, 3 ks cibule, 1/2 sklenky piva, 50 g octa, kořenící směs dle chuti, mletý černý pepř, sůl

Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na větší kostky. Vložíme je do hrnce, přidáme sůl, masové koření, pepř, pivo, ocet a promícháme. Přikryjeme a necháme hodinu ležet. Cibuli nakrájíme na silnější kolečka. Ze špeku odkrojíme 4 tenčí plátky a zbyt...

Závin báby Máry

Závin báby Máry

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 2 hrnečky mletých vlašských ořechů, 1 hrneček cukru moučka, 3 lžíce rumu, 3 lžíce másla, 1 vejce na potření

Na ořechovou náplň v misce smícháme ořechy s cukrem, přilijeme rum, přidáme rozměklé máslo a žloutek. Vše dobře promícháme. Těsto rozdělíme na 2 poloviny. Na pomoučené utěrce vyvalíme polovinu těsta do obdélníku a potřeme ho polovinou náplně. Pomo...

Bramborová růže

Bramborová růže

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší brambora, olej - tuk na smažení, párátka

Bramboru omyjeme, osušíme a nakrájíme na velmi tenké, téměř průhledné plátky. Jeden plátek pak stočíme do úzkého válečku, ke kterému budeme postupně přidávat kolem dokola další plátky. Můžeme si pomoci párátky, jimiž plátky připíchneme ke středu (...

Filety zapečené s bešamelem

Filety zapečené s bešamelem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4-5 plátků pangasia, 200 g žampionů, 50 g másla, 400 ml mléka, 100 g taveného sýra, 2 lžíce hladké mouky, 1-2 ks cibule, špetka soli, špetka Vegety, špetka pepře

Rozmrazené filety z oboch strán nasolíme a môžeme aj pokvapkať citrónovou šťavou. Osmahneme cibuľu a na nej podusíme šampiňóny, posolíme a okoreníme /opepříme :-)/. V druhom hrnci si pripravíme bešamel: roztopíme maslo, na ňom jemne osmahneme m...

Portugalské filé

Portugalské filé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4-6 ks rybího filé, 1/8 l oleje, 3 stroužky česneku, sůl, pepř, 1 lžička oregana, petrželová nať, kopr, Na omáčku: 8 lžic majonézy, 6 lžic smetany ke šlehání (šlehačky), 6 lžic mléka, 2 lžičky hořčice, 1/2 citrónu, sůl, pepř, 1/2 lžičky cukru, 2 lžičky Worcesterské (Worcesterové) omáčky, petrželová nať, kopr, řeřicha, pažitka

Filé nakrájíme na plátky asi 2-3 cm silné, naskládáme do nádoby a zalijeme asi polovinou oleje, do něhož přidáme nastrouhaný česnek, pepř, sůl, oregáno, petrželku a kopr. Necháme v chladu 24 hodin. Pak opečeme na oleji. Mezitím si připravíme omáčk...

stránka: