Chybějící obrázek

Dort s tvarohem, šlehačkou a jahodami

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

1dní 0h 0min
Čas vaření
30min

Celkový čas

1dní 0h 30min

Porce


Nutriční hodnoty

3688 kalorií
1.0g cukrů
191.0g tuků
84.0g bílkovin


Příprava

Vejce rozdělíme na bílek a žloutek. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Ke žloutkům přidáme olej, vodu a rozšleháme v napěněnou hmotu. Přidáme cukr, přesátou mouku s práškem do pečiva, vanilk. cukr. Vše promícháme a nakonec spojíme s našlehanými bílky.
Hmotu si rozdělíme na dvě části - do jedné přidáme kakao.
Do vymazané a moukou (hrubou) vysypané dortové formy doprostřed klademe pořád na jedno místo střídavě tmavou a světlou hmotu. Tím se nám v korpusu utvoří "letokruhy", které jsou velmi hezké při rozkrojení dortu. Těsto uhladíme a dáme péci - záleží na troubě každého z nás - já asi tak cca 25-30 minut při 200ºC.
Je-li korpus upečený zjistíme pomocí špejle, kterou zapíchneme doprostřed, pokud je suchá po vytažení - máme upečeno - pokud ne - chvíli ještě pečeme.
Po vystydnutí korpusu jej rozkrojíme na tři díly.
Spodní bílá vrstva krému:
Do spodní bílé vrstvy přidáme 250 g tvarohu. Natřeme slabou vrstvu, poklademe rozkrájenými
čerstvými jahodami, natřeme opět slabou vrstvou krému. Přikryjeme druhou částí korpusu.
Kakaová vrstva krému:
Do ušlehané šlehačky přidáme jeden a půl lžíce kakaa. Natřeme a přikryjeme třetí částí korpusu.
Celý dort potřeme bílou šlehačkou, po obvodu ozdobíme trubičkami.
Já převázala mašlí, dozdobila pralinkami a zbytkem šlehačky.

Dáme jej ztuhnout do lednice do druhého dne.

přidejte na:
Hanca333

19. 02. 2010

Další recepty


Přidat recenzi