Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Dort s tvarohem, šlehačkou a jahodami

Dort s tvarohem, šlehačkou a jahodami

Obtížnost Čas přípravy
1dní 0h 0min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 1dní 0h 30min
Nutriční hodnoty
3688 kalorií 1.0g cukrů 191.0g tuků 84.0g bílkovin

Příprava

Vejce rozdělíme na bílek a žloutek. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Ke žloutkům přidáme olej, vodu a rozšleháme v napěněnou hmotu. Přidáme cukr, přesátou mouku s práškem do pečiva, vanilk. cukr. Vše promícháme a nakonec spojíme s našlehanými bílky.
Hmotu si rozdělíme na dvě části - do jedné přidáme kakao.
Do vymazané a moukou (hrubou) vysypané dortové formy doprostřed klademe pořád na jedno místo střídavě tmavou a světlou hmotu. Tím se nám v korpusu utvoří "letokruhy", které jsou velmi hezké při rozkrojení dortu. Těsto uhladíme a dáme péci - záleží na troubě každého z nás - já asi tak cca 25-30 minut při 200ºC.
Je-li korpus upečený zjistíme pomocí špejle, kterou zapíchneme doprostřed, pokud je suchá po vytažení - máme upečeno - pokud ne - chvíli ještě pečeme.
Po vystydnutí korpusu jej rozkrojíme na tři díly.
Spodní bílá vrstva krému:
Do spodní bílé vrstvy přidáme 250 g tvarohu. Natřeme slabou vrstvu, poklademe rozkrájenými
čerstvými jahodami, natřeme opět slabou vrstvou krému. Přikryjeme druhou částí korpusu.
Kakaová vrstva krému:
Do ušlehané šlehačky přidáme jeden a půl lžíce kakaa. Natřeme a přikryjeme třetí částí korpusu.
Celý dort potřeme bílou šlehačkou, po obvodu ozdobíme trubičkami.
Já převázala mašlí, dozdobila pralinkami a zbytkem šlehačky.

Dáme jej ztuhnout do lednice do druhého dne.


Hanca333

19. 02. 2010, Recept navštíven: 3404x


Přidat recenzi
Přidat komentář
Hanca333
To určitě,já miluju jahody tak zkouším vše co je možný.

Hanca333 20. 02. 2010, 14:09

Facebook komentáře