Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Vepřové závitky s chutí Itálie

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
45min 1h 15min
Nutriční hodnoty
1104 kalorií 0.0g cukrů 67.0g tuků 121.0g bílkovin

Příprava

Z masa upravíme 4 větší plátky, které naklepeme, mírně osolíme a opepříme. Každý plátek potřeme asi 1/2 lžící bazalkového pesta, do středu masa položíme dva kousky okapaných rajčátek a 1/4 Mozzarelly. Plátky zamotáme do závitků, upevníme párátky a na pánvi je opečeme v rozehřátém oleji, aby se maso zatáhlo.
Opečené maso vložíme do zapékací misky, výpek zalijeme vínem, promícháme a přilijeme smetanu. Nakonec do šťávy přidáme nastrouhanou Nivu, vše promícháme, jen lehounce dosolíme a opepříme a směsí zalijeme připravené závitky.
Zapékáme je v troubě, kterou jsme rozehřáli asi na 180-200°C, zpočátku zakryté, později je odklopíme a dopečeme dozlatova. Pečeme celkem asi 40 minut.
Jako příloha se hodí brambory, těstoviny nebo gnocchi.

Bulb Tip k receptu

Můžeme podávat se sklenkou bílého vína, stejného, které jsme použili do zapékací směsi.


Přidat na Pinterest
Angel 666

21. 02. 2010, Recept navštíven: 4361x


Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře