Vepřové závitky s chutí Itálie

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

30min
Čas vaření
45min

Celkový čas

1h 15min

Porce


Nutriční hodnoty

1104 kalorií
0.0g cukrů
67.0g tuků
121.0g bílkovin


Příprava

Z masa upravíme 4 větší plátky, které naklepeme, mírně osolíme a opepříme. Každý plátek potřeme asi 1/2 lžící bazalkového pesta, do středu masa položíme dva kousky okapaných rajčátek a 1/4 Mozzarelly. Plátky zamotáme do závitků, upevníme párátky a na pánvi je opečeme v rozehřátém oleji, aby se maso zatáhlo.
Opečené maso vložíme do zapékací misky, výpek zalijeme vínem, promícháme a přilijeme smetanu. Nakonec do šťávy přidáme nastrouhanou Nivu, vše promícháme, jen lehounce dosolíme a opepříme a směsí zalijeme připravené závitky.
Zapékáme je v troubě, kterou jsme rozehřáli asi na 180-200°C, zpočátku zakryté, později je odklopíme a dopečeme dozlatova. Pečeme celkem asi 40 minut.
Jako příloha se hodí brambory, těstoviny nebo gnocchi.

Tip k receptu

Můžeme podávat se sklenkou bílého vína, stejného, které jsme použili do zapékací směsi.

přidejte na:
Angel 666

21. 02. 2010

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chutné závitky

hanka 20. 03. 2019, 21:47

Přidat komentář