Vepřové závitky s chutí Itálie
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Z masa upravíme 4 větší plátky, které naklepeme, mírně osolíme a opepříme. Každý plátek potřeme asi 1/2 lžící bazalkového pesta, do středu masa položíme dva kousky okapaných rajčátek a 1/4 Mozzarelly. Plátky zamotáme do závitků, upevníme párátky a na pánvi je opečeme v rozehřátém oleji, aby se maso zatáhlo.
Opečené maso vložíme do zapékací misky, výpek zalijeme vínem, promícháme a přilijeme smetanu. Nakonec do šťávy přidáme nastrouhanou Nivu, vše promícháme, jen lehounce dosolíme a opepříme a směsí zalijeme připravené závitky.
Zapékáme je v troubě, kterou jsme rozehřáli asi na 180-200°C, zpočátku zakryté, později je odklopíme a dopečeme dozlatova. Pečeme celkem asi 40 minut.
Jako příloha se hodí brambory, těstoviny nebo gnocchi.
Tip k receptu
Můžeme podávat se sklenkou bílého vína, stejného, které jsme použili do zapékací směsi.
Angel 66621. 02. 2010