Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Žampiónové špecle

Kotletky s cherry rajčátky a žampiony

Kotletky s cherry rajčátky a žampiony

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g vepřové kotlety, 7 g soli, 7 g pepře, 30 g žampionů, 10 g sójové omáčky, 80 g brambor, 7 g pažitky, 50 g cherry rajčátek, 1 lžička řepkového oleje

Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Kotletku osolíme, opepříme a osmažíme na oleji dozlatova. Přidáme rozpůlené žampiony a smetanu a podusíme. Na talíř dáme kotletku, žampiony a omáčku. Ozdobíme přepůlenými cherry rajčátky a pažitkou a podávám...

Kuřecí sendvič s rajčaty a žampiony

Kuřecí sendvič s rajčaty a žampiony

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks kuřecích prs, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 2 lžíce olivového oleje, 4 ks žampionů, 4 ks rajčat, 4 ks bagety, 4 lžíce hořčice z celých semen, 4 listy šalvěje, 40 g parmezánu

Kuřecí prsa podélně překrojíme, abychom získali 4 kusy. Ty osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Ke konci přidáme i žampiony a rajčata nakrájené na plátky. Bagety rozřízneme, potřeme hořčicí, posypeme nasekanou šalvějí, dáme plátek masa, rozdě...

Plněné žampióny s tvarůžky

Plněné žampióny s tvarůžky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g žampiónů, máslo, 1 menší cibule, 50 g šunky, 3 vejce, 100 g tvarůžků, 50 g parmazánu, sůl, drcený kmín

Žampióny oloupeme a kloboučky oddělíme od nožiček. Na másle osmažíme cibuli nakrájenou na drobno, přidáme pokrájené nožičky žampiónů, pokrájenou šunku, sůl, kmín a podusíme do měkka. Zalijeme rozšlehanými vajíčky a necháme je ztuhnout. Směs vychla...

Salát z dušených žampiónů

Salát z dušených žampiónů

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g žampionů, máslo, sůl, pepř, drcený kmín, křen, bílý jogurt, citronová šťáva

Žampióny nasucho očistíme, ale neloupeme. Nakrájíme na středně silné plátky. Propláchneme je studenou vodou a necháme okapat. Na pánvi si rozehřejeme máslo nebo olej, přidáme žampióny, osolíme, opepříme a okmínujeme drceným kmínem. Dusíme 5 minut ...

Těstovinový salát se žampiony a sýrem Cottage

Těstovinový salát se žampiony a sýrem Cottage

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g těstovin, 1 mrkev, 3 ks žampiónů, 50 g pórku, 7 g soli, 7 g pepře, 7 ml olivového oleje, 150 g sýru Cottage

Těstoviny uvaříme podle návodu – na poslední 3 minuty k nim přidáme žampiony a pórek nakrájené na plátky. Mrkev oloupeme a nastrouháme nahrubo. Těstoviny slijeme, zakápneme olivovým olejem a ještě teplé smícháme se sýrem Cottage. Osolíme, opepří...

Kuřecí stehno se žampiony v alobalu

Kuřecí stehno se žampiony v alobalu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks kuřecích stehen, 8 ks žampiónů, 2 ks cibule, 1 jablko, 2 lžičky citrónové šťávy, 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžička kari koření, 2 špetky soli

Připravíme si dva čtverce alobalu, dost velké na to, abychom do jednoho čtverce zabalili jednu kuřecí nohu. Žampióny, cibuli i jablko nakrájíme na plátky. Na čtverce alobalu rozdělíme cibuli, na ni žampióny, na to jablko, zakápneme citrónovou šť...

Žampionová pochoutka

Žampionová pochoutka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 dkg žampionů, 1 ks větší cibule , sádlo na opečení, 1/2 balení širokých nudlí, pepř, sůl, troška kmínu, houbové koření dle chuti, 1 šálek smetany (mléka)

Cibuli pokrájíme a osmahneme na sádle, kam po chvíli přidáme pokrájené žampiony. Orestujeme, zalijeme smetanou, okořeníme a smícháme s předem uvařenými nudlemi. Podáváme s libovolným pečivem.

Slaný závin se žampióny

Slaný závin se žampióny

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 listové těsto, 150 g šunky, 150 g plátkového sýra, 250 g žampionů, 1 cibule, 3 slepičí vejce, 1/4 lžičky soli, troška pepře, 1/4 lžičky kmínu, 2 lžíce másla

Žampióny oloupeme a nakrájíme na plátky. Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme žampióny a podusíme. Po odpaření vody vmícháme 2 vejce a za občasného míchání necháme ztuhnout. Osolíme, opepříme a dáme vychladnout. Listové těsto rozpůlíme, r...

Kapr se žampióny v alobalu

Kapr se žampióny v alobalu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks kapr, 1 lžička sůl, 1/2 hrnek olivový olej, 100 g cibule, 250 g žampion, 2 troška pepř, 1/2 ks citrón

Kapra očistíme, rozřízneme na 2 velké filety a osušíme. Porce osolíme, potřeme olivovým olejem, opepříme a necháme alespoň 20 minut odležet. Zatím si nakrájíme oloupanou cibuli na kolečka a zpěníme ji během 4 minut na oleji. Přidáme na plátky nak...

Kližka na hořčici se žampiony

Kližka na hořčici se žampiony

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce slunečnicového oleje, 1 cibule, 450 g hovězí klížky, 2 lžíce hrubozrnné hořčice, 200 g žampionů, 1 malá mrkev, 2 lžíce hladké mouky, 1/2 lžičky soli

Na oleji usmažíme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli do růžova. Na ní z obou stran orestujeme naklepané plátky masa. Přiklopíme poklicí a dusíme do vydušení šťávy. Přidáme hořčici, sůl, podlijeme vodou a dusíme skoro do měkka. K takto připrave...

Hovězí kostky se žampióny a mrkví

Hovězí kostky se žampióny a mrkví

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hovězího zadního, 2 střední cibule, 1 lžička soli, 1/4 lžičky pepře, 4-5 lžic slunečnicového oleje, 200 g žampionů, 1 střední mrkev , 1 lžička plnotučné hořčice, 1 lžička sójové omáčky, 2-3 lžíce hladké mouky

Cibuli nakrájenou na drobno usmažíme do růžova. Přidáme maso a dusíme ve vlastní šťávě. Poté osolíme, opepříme, podlijeme vodou a dusíme do měkka. Přidáme mrkev nakrájenou na kostičky, žampióny na plátky a dusíme ještě asi 10 minut. Ve studené vod...

Žampiónová omáčka s kuřecími nudličkami

Žampiónová omáčka s kuřecími nudličkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g kuřecích prsou, 1 lžíce slunečnicového oleje, troška Koření na kuře, špetka kmínu, špetka soli, 250 g žampionových hlaviček, 150 ml vody, 1 lžíce másla, 1 vrchovatá lžička hladké mouky, 1 balení smetany ke šlehání (šlehačky)

Nakrájené žampióny orestujeme na másle, osolíme, přidáme kmín, podlijeme vodou a dusíme do měkka. Zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně a povaříme. Na oleji orestujeme nakrájené a okořeněné maso.

Kližka se žampióny, olivami a smetanou

Kližka se žampióny, olivami a smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hovězí klížky, 200 g žampionů, 2 kuličky zelených oliv, 100 g libové anglické slaniny, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 větší cibule, 2 kostky hovězího bujónu, 400 g smetany na vaření, 3 lžíce polohrubé mouky

Maso, žampióny a olivy nakrájíme na plátky, cibuli na drobno a anglickou slaninu na nudličky. Na oleji v tlakovém hrnci orestujeme cibuli a anglickou slaninu. Na povrch položíme plátky masa, hrnec uzavřeme a velmi pomalu dusíme přibližně 10 min...

Zelňačka se žampióny a klobásou

Zelňačka se žampióny a klobásou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg kyselého zelí, 250 g žampionů, 2 měkké klobásy, 5 brambor, špetka soli, 5 lžiček koření Maďarský guláš, 2 lžičky mleté papriky, 2 lžíce slunečnicového oleje, 30 g sádla, 20 g hladké mouky, 2 bobkové listy, 4 kuličky nového koření, troška sušené petrželové natě, 2 stroužky česneku

Zelí scedíme a překrájíme na menší kousky. Pokud se nám zelí zdá moc kyselé, tak ho propláchneme vodou. Pokrájené zelí vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme do měkka s bobkovými listy a novým kořením. Brambory nakrájíme na kostičky a žamp...

Krémová žampionovo- lišková omáčka

Krémová žampionovo- lišková omáčka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g žampionů, 100 g Lišek obecných, 1 lžíce sádla, troška římského drceného kmínu , 3 lžíce hladké mouky, 600 ml vody, 220 ml polotučného mléka, 200 ml 12% sladké smetany, 1 lžička tekutého polévkového koření, 2 lžičky soli, troška bílého pepře , 100 g zakysané smetany

Houby očistíme, nakrájíme, osolíme a přidáme kmín. Sádlo rozpustíme a houby restujeme do měkka 7 minut (sádlo dobu zkracuje). Přidáme mouku, zalijeme vodou a necháme vařit 10 minut. Okořeníme solí, pepřem a polévkovým kořením. Mléko a smetany prom...

Hovězí v žampiónech s brokolicí

Hovězí v žampiónech s brokolicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hovězího masa (přední), 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 menší cibule, 200 g žampionů, 1/2 menší brokolice, 2 lžíce nastrouhané mrkve, 1 lžička soli, špetka pepř, 1 lžička hladké mouky

Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a usmažíme do růžova. Přidáme maso, které jsme si mezitím nakrájeli na menší kousky, promícháme a přiklopíme poklicí. Necháme chvilku vydusit a poté maso osolíme, opepříme a podlijeme vodou. Za občasného míchán...

Krůtí kousky se žampióny

Krůtí kousky se žampióny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g krůtích prsou, 200 g žampionů, plátek másla, 1 menší cibule, 2 lžičky Mexického koření, polohrubá mouka na zahuštění, špetka soli

Maso nakrájíme na kousky, cibuli nadrobno a žampióny na plátky. Na másle usmažíme cibuli do sklovita. Přidáme nakrájené maso, orestujeme ze všech stran, osolíme a přidáme koření. Zamícháme a ihned podlijeme vodou. K téměř udušenému masu přidáme ža...

Hovězí maso zapečené se žampiony

Hovězí maso zapečené se žampiony

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g zadního hovězího masa , 30 g přepuštěného másla, 1/2 lžičky mleté sladké papriky , 250 ml masového vývaru, 500 g žampionů, 2 lžíce citronové šťávy, 40 g másla, 75 g slaniny, 1 větší cibule, 1 stroužek česneku, špetka pepře, špetka soli, 0,2 l bílého vína, 4 lžíce smetany ke šlehání (šlehačka), 125 g strouhaného ementalu, 2 lžíce pažitky

Maso omyjeme a nakrájíme na jemné plátky a opečeme ze všech stran na přepuštěném másle. Okořeníme a zalijeme masovým vývarem. Dusíme na mírném ohni asi 20 minut. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky a pokapeme citronovou šťávou. Na pánvi zahřej...

Vepřová plec se žampióny a kapií

Vepřová plec se žampióny a kapií

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g vepřové plece, 2 lžíce slunečnicového oleje, sůl, mletý černý pepř, 1 lžička plnotučné hořčice, 4 žampiony, 1/4 ks červené kapie, kukuřičný škrob, 1/4 kostky bujónu

Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a opečeme z obou stran na oleji. Přidáme hořčici, bujon a podlijeme vodou. Žampióny očistíme, nakrájíme na plátky a kapii na nudličky. K téměř měkkému masu přidáme žampióny a kapii a dusíme do změknutí. ...

Žampiony plněné provensálskou zeleninou

Žampiony plněné provensálskou zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g žampiónů, 15 g cukety, 15 g papriky, 15 g cibule, 15 g Gorgonzoly, 5 g kapary, 1 lžíce majonézy a bílého jogurtu, sůl, pepř, rozmarýn

Žampiony očistíme a zbavíme nožiček. Necháme si předehřát troubu na 180°C, mezitím na drobno nakrájíme provensálskou zeleninu, orestujeme na olivovém oleji cca 3 min a nakonec přidáme na jemno nakrájený rozmarýn a dochutíme solí a pepřem. Orestova...

Žampiony s hlívou, kapií a vejci

Žampiony s hlívou, kapií a vejci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g žampiónů, 100 g hlívy ústřičné, 1 červená kapie, 1 cibule, 3 - 4 lžíce slunečnicového oleje, 3 vejce, 3 lžíce mléka, 1/2 - 3/4 kostky bujónu, 1/2 lžičky mletého pepře, 1 menší mrkev, 1 hrst nakrájené zelené petrželky

Očištěné žampióny, hlívu a kapii nakrájíme na nudličky. Oloupanou cibuli rozkrojíme na poloviny a nakrájíme na proužky. Oškrábanou mrkev nastrouháme na slzičkovém struhadle a petrželku nasekáme na drobno. Do misky rozdrobíme bujón, přidáme vejce, ...

Hovězí plátky se zelím a žampiony

Hovězí plátky se zelím a žampiony

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 plátky hovězího masa, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 cibule, 2 hrsti nakrájeného pekingského zelí, 2 hrsti nakrájených žampionů, sůl, pepř, hladká mouka

Na oleji usmažíme dorůžova oloupanou a na drobno nakrájenou cibuli. Vložíme maso, osolíme, opepříme, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Poté přidáme zelí a žampiony a ještě asi 15 minut podusíme. Zahustíme moukou rozmíchanou v troše studené vody a ...

Pstruh se žampiony

Pstruh se žampiony

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 pstruzi, 250 g žampionů, špetka soli, troška pepře, troška drceného kmínu, 40 g hladké mouky, 150 g másla, 2 lžíce petrželové naťi

Žampiony pokrájíme a poté je podusíme na kousku másla. Opepříme, osolíme a okmínujeme je. Dáme stranou. Pstruhy mezitím očistíme, lehce osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na pánvi rozehřejeme zbylé máslo a pstruhy osmažíme po obou stranách. Hoto...

Žampionová omáčka s petrželkou

Žampionová omáčka s petrželkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g čerstvých hub, 1 cibule, 2 lžíce másla, 1 šálek masového vývaru, 2 lžíce hladké mouky, 1/4 l masového vývaru, špetka soli, špetka pepře, troška kmínu, 1 lžíce petrželové naťi

Připravíme si nejdřív jíšku ze 2 lžic hladké mouky a 1 lžíce másla tu poté podlijeme 1/4 vývarem a chvíli povaříme a odstavíme stranou. Houby očistíme a nakrájíme (ideální jsou čerstvé). V kastrole na 1 lžíci másla osmahneme nadrobno nakrájenou ci...

Plec se žampióny a okurkou

Plec se žampióny a okurkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové plece, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 bobkový list, 4 kuličky nového koření, 200 g žampiónů, 3 sladkokyselé okurky, sůl, 1 kostka bujónu, 200 ml mléka, 2 - 3 lžíce hladké mouky, 500 ml smetany na vaření

Maso nakrájíme na kostky a orestujeme na oleji do mírného zhnědnutí. Poté podlijeme vodou, přidáme sůl, bobkový list a nové koření. Za občasného zamíchání a podlévání dusíme do změknutí masa. Žampióny oloupeme a s okurkami nakrájíme na menší kousk...