Rýže s pórkem
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
15min
Celkový čas
30min
Porce
Nutriční hodnoty
304
kalorií
0.0g
cukrů
29.0g
tuků
9.0g
bílkovin
Příprava
Na pánev s trochou oleje dáme uvařenou rýži, zpravidla se osvědčí, když uvaříme větší množství a zbude. Předtím si na jiné pánvi dáme zesklovatět jemně nakrájený pórek, pozor, ne dohněda, jen zesklovatět!
Smícháme na jedné pánvi a podle množství přidáme 1-2 vejce, která na mírném ohni necháme usmažit.
Přikořeníme podle své chuti (mletý kmín, sůl...)
Hotové posypeme sekanou pažitkou.
Tip k receptu
Tento recept se mnohým bude zdát podivný, mám ho již 20 let z tedy téměř nedostupné čínské kuchařky.
Mnohdy mi rýže zbývá a tenhle recept se mi docela osvědčil. Za pokus stojí.
Lze dělat i s jinou zeleninou, špenát, květák..., ale ta se musí nejprve trochu povařit, samotné osmažení by bylo málo, byla by tvrdá.
05. 09. 2011
Ingredience
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.