Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Sandokanovy oči

Sandokanovy oči

Obtížnost Čas přípravy
1h 0min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 1h 30min
Nutriční hodnoty
1400 kalorií 3.0g cukrů 69.0g tuků 26.0g bílkovin

Příprava

Připravíme si krabičku od bonboniéry (osvědčily se mi mořské plody) a do každé jamky dáme po jedné lentilce. Připravíme náplň. Do menšího kastrůlku dáme 125 g tuku Omegy, 2 lžíce kokosu, 3-5 lžic sušeného mlék a 40 g cukr moučka. Nad párou vše za stálého míchání zahřejeme až do rozpuštění. Pozor, hmota se nesmí vařit! Poté nalijeme na každou lentilku tak, aby ještě zbylo místo na další dvě náplně. Necháme ztuhnout.
Na druhou náplň spojíme 100 g ořechů, 50g cukru moučka a trošku rumu. Polovinu kávové lžičky dáme na zchladlou náplň, kterou jsme již vlili do bonboniéry. Je možno i více podle velikosti bonboniéry.
Nakonec si připravíme poslední náplň. Do kastrůlku vložíme 125 g tuku Omega, 40 g cukru moučka a 3 lžíce kakaa a připravíme stejně jako první náplň. Zalijeme všechny bonbóny a necháme polevu ztuhnout.

Bulb Tip k receptu

Je dobré vložit celé plato od bonboniéry do mrazáku. Bonbony rychleji ztuhnou a také se výrazně prodlouží doba trvanlivosti. Sandokanovy oči můžeme věnovat jako dárek nebo jako dobrotu pro nečekané návštěvy.


Romana Jakoubková

25. 09. 2009, Recept navštíven: 4628x


Přidat recenzi
majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi dobrý recept

22. 01. 2017, 13:49

Přidat komentář
Romana Jakoubková
Děkuji za komentář k receptu který jsem Vám zaslala.Mám radost,když druhému chutná. a také hlavně když je to moje práce.Romana

Romana Jakoubková 20. 12. 2009, 13:35

veerac
Tento recept vypadá zajímavě. Také jsem před x lety dělala, ale ten byl ze salka a dával se do plata od vajec (umělý)a bylo to tak příšerně sladké a velké kusy, že to nikdo nechtěl jíst.

veerac 17. 01. 2010, 18:59

Romana Jakoubková
Děkuji za Váš názor,je to opravdu sladké cukroví,ale chutné. Nejlepší je opravdu obal od mořských plodů.

Romana Jakoubková 18. 01. 2010, 15:19

veerac
To je dobrý nápad, protože obal z bonbonéry neni tak velký, a i když je to sladké, tak se to lépe sní.

veerac 18. 01. 2010, 18:36

Facebook komentáře