Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Sandokanovy oči

Sandokanovy oči
Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 1h 0min , Čas vaření: 30min
Celkový čas: 1h 30min , porce

1400 kalorií, 3.0g cukrů, 69.0g tuků, 26.0g bílkovin

Příprava

Připravíme si krabičku od bonboniéry (osvědčily se mi mořské plody) a do každé jamky dáme po jedné lentilce. Připravíme náplň. Do menšího kastrůlku dáme 125 g tuku Omegy, 2 lžíce kokosu, 3-5 lžic sušeného mlék a 40 g cukr moučka. Nad párou vše za stálého míchání zahřejeme až do rozpuštění. Pozor, hmota se nesmí vařit! Poté nalijeme na každou lentilku tak, aby ještě zbylo místo na další dvě náplně. Necháme ztuhnout.
Na druhou náplň spojíme 100 g ořechů, 50g cukru moučka a trošku rumu. Polovinu kávové lžičky dáme na zchladlou náplň, kterou jsme již vlili do bonboniéry. Je možno i více podle velikosti bonboniéry.
Nakonec si připravíme poslední náplň. Do kastrůlku vložíme 125 g tuku Omega, 40 g cukru moučka a 3 lžíce kakaa a připravíme stejně jako první náplň. Zalijeme všechny bonbóny a necháme polevu ztuhnout.

Bulb Tip k receptu

Je dobré vložit celé plato od bonboniéry do mrazáku. Bonbony rychleji ztuhnou a také se výrazně prodlouží doba trvanlivosti. Sandokanovy oči můžeme věnovat jako dárek nebo jako dobrotu pro nečekané návštěvy.

Romana Jakoubková

25. 09. 2009, Recept navštíven: 4358x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Sandokanovy oči

Sandokanovy oči

Připravíme si krabičku od bonboniéry (osvědčily se mi mořské plody) a do každé jamky dáme po jedné lentilce...

Zobrazit všechny podobné recepty k Sandokanovy oči Link-arrow

Přidat recenzi
Přidat komentář
Romana Jakoubková
Děkuji za komentář k receptu který jsem Vám zaslala.Mám radost,když druhému chutná. a také hlavně když je to moje práce.Romana

Romana Jakoubková 20. 12. 2009, 13:35

veerac
Tento recept vypadá zajímavě. Také jsem před x lety dělala, ale ten byl ze salka a dával se do plata od vajec (umělý)a bylo to tak příšerně sladké a velké kusy, že to nikdo nechtěl jíst.

veerac 17. 01. 2010, 18:59

Romana Jakoubková
Děkuji za Váš názor,je to opravdu sladké cukroví,ale chutné. Nejlepší je opravdu obal od mořských plodů.

Romana Jakoubková 18. 01. 2010, 15:19

veerac
To je dobrý nápad, protože obal z bonbonéry neni tak velký, a i když je to sladké, tak se to lépe sní.

veerac 18. 01. 2010, 18:36

Facebook komentáře