Chybí obrázek

Sandokanovy oči

Obtížnost

Čas přípravy

1h 0min
Čas vaření
30min

Celkový čas

1h 30min

Porce


Nutriční hodnoty

1400 kalorií
3.0g cukrů
69.0g tuků
26.0g bílkovin


Příprava

Připravíme si krabičku od bonboniéry (osvědčily se mi mořské plody) a do každé jamky dáme po jedné lentilce. Připravíme náplň. Do menšího kastrůlku dáme 125 g tuku Omegy, 2 lžíce kokosu, 3-5 lžic sušeného mlék a 40 g cukr moučka. Nad párou vše za stálého míchání zahřejeme až do rozpuštění. Pozor, hmota se nesmí vařit! Poté nalijeme na každou lentilku tak, aby ještě zbylo místo na další dvě náplně. Necháme ztuhnout.
Na druhou náplň spojíme 100 g ořechů, 50g cukru moučka a trošku rumu. Polovinu kávové lžičky dáme na zchladlou náplň, kterou jsme již vlili do bonboniéry. Je možno i více podle velikosti bonboniéry.
Nakonec si připravíme poslední náplň. Do kastrůlku vložíme 125 g tuku Omega, 40 g cukru moučka a 3 lžíce kakaa a připravíme stejně jako první náplň. Zalijeme všechny bonbóny a necháme polevu ztuhnout.

Tip k receptu

Je dobré vložit celé plato od bonboniéry do mrazáku. Bonbony rychleji ztuhnou a také se výrazně prodlouží doba trvanlivosti. Sandokanovy oči můžeme věnovat jako dárek nebo jako dobrotu pro nečekané návštěvy.

přidejte na:

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
velmi dobrý recept

22. 01. 2017, 13:49

Chybí obrázek
nenáročné,chutné

01. 05. 2018, 19:48

Přidat komentář
Chybí obrázek
Děkuji za komentář k receptu který jsem Vám zaslala.Mám radost,když druhému chutná. a také hlavně když je to moje práce.Romana

Romana Jakoubková 20. 12. 2009, 13:35

veerac
Tento recept vypadá zajímavě. Také jsem před x lety dělala, ale ten byl ze salka a dával se do plata od vajec (umělý)a bylo to tak příšerně sladké a velké kusy, že to nikdo nechtěl jíst.

veerac 17. 01. 2010, 18:59

Chybí obrázek
Děkuji za Váš názor,je to opravdu sladké cukroví,ale chutné. Nejlepší je opravdu obal od mořských plodů.

Romana Jakoubková 18. 01. 2010, 15:19

veerac
To je dobrý nápad, protože obal z bonbonéry neni tak velký, a i když je to sladké, tak se to lépe sní.

veerac 18. 01. 2010, 18:36

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.