Šašlík z telecího masa marinovaný v pivu
Obtížnost
Čas přípravy
1h 45min
Čas vaření
40min
Celkový čas
2h 25min
Porce
Nutriční hodnoty
20
kalorií
0.0g
cukrů
0.0g
tuků
0.0g
bílkovin
Příprava
Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na větší kostky. Vložíme je do hrnce, přidáme sůl, masové koření, pepř, pivo, ocet a promícháme. Přikryjeme a necháme hodinu ležet. Cibuli nakrájíme na silnější kolečka. Ze špeku odkrojíme 4 tenčí plátky a zbytek pokrájíme na malé kostičky. Plech vyložíme alobalem, na něj položíme plátky špeku a shora dáme mřížku. Troubu předehřejeme na 250ºC. Kousky marinovaného masa napichujeme na jehly střídavě s kostičkami špeku a kolečky cibule. Jehly poklademe na mřížku a pečeme. Maso pravidelně otáčíme. Šašlík je hotov ve chvíli, kdy se ze špeku, který leží na alobalu, začne kouřit.
Jiřulka16. 02. 2010
Ingredience
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: šalvěj
planeta 25. 04. 2019, 08:54
© 2024, Railsformers s.r.o.