Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Selská omeleta (z brambor)

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
15min 30min
Nutriční hodnoty
158 kalorií 0.0g cukrů 11.0g tuků 12.0g bílkovin

Příprava

Nakrájíme nadrobno cibulku a lehounce osmahneme na tuku na pánvi.
Vařené, oloupané brambory nakrájíme na kolečka, naklademe na cibulku a lehce osolíme a opepříme.
Když se trochu opečou, otočíme je a zalijeme vajíčky, rozšlehanými s trochou soli a pepře a přimícháme sterilovaný hrášek.

Můžeme přidat i jinou zeleninu, ale vařenou nebo by zůstala tvrdá.

Bulb Tip k receptu

Toto jídlo připravují pokud uvařím více brambor než je třeba či už s večeří počítám a vařím jich zámerně více. Ráda cibulku částečně nahrazuji pórkem, další obměna je mezi brambory nakrájet plátky rajských jablíček.
Do vejce lze zašlehat i strouhaný Eidam.


Přidat na Pinterest
Roxana

12. 03. 2010, Recept navštíven: 4807x


Přidat recenzi
Lucie
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Taky doma děláme s bramborem, ale bez hrášku. Ještě přidám i kousek salámu :)

05. 11. 2012, 20:56

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobra, rýchla večera, chutne suroviny

11. 12. 2016, 21:11

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
je to vyborna omeleta

31. 01. 2017, 20:33

Přidat komentář
mrak
Tak já tam dávám i salám,rychlá a výborná večeře

mrak 12. 03. 2010, 19:58

Roxana
Proč ne? Ono se nabízí možností obměn. Je fakt, že my si to dáváme taky k večeři, je to dobré a rychlé, ale salám jsem tam nikdy nedávala, já miluji smaženou cibulku a ty brambory, pak by to ten salám přerazil vůní a chutí, ale "proti gustu - žádný dišputát", věřím že to dobré je!

Roxana 12. 03. 2010, 20:11

Facebook komentáře