Šípková polévka
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
40min
Celkový čas
55min
Porce
Nutriční hodnoty
162
kalorií
0.0g
cukrů
12.0g
tuků
1.0g
bílkovin
Příprava
Šípky rozpůlíme, zbavíme stopek, okvětí a semen, dobře je omyjeme a vaříme ve vodě se špetkou soli asi 30 minut. Potom je protřeme sítem nebo rozmixujeme. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, rozšleháme ji s vodou a povaříme. Přidáme šípkový protlak, jablečný ocet, krátce povaříme, osolíme a osladíme. Před podáním přidáme do každé porce kostičky nasucho opečeného černého chleba.
Evík27. 03. 2012
Podobné recepty
Mohlo by vás zajímat
© 2024, Railsformers s.r.o.