Skořicoví šneci
Obtížnost
Čas přípravy
2h 0min
Čas vaření
50min
Celkový čas
2h 50min
Porce
Nutriční hodnoty
2748
kalorií
0.0g
cukrů
97.0g
tuků
81.0g
bílkovin
Příprava
Připravíme si kvásek z 250 ml vlažného mléka,40 g droždí a lžíce cukru. Necháme ho vzejít. Z mouky, 2 žloutků, rozehřátého másla, cukru a vzešlého kvásku vypracujeme těsto. Necháme jej cca 40 minut kynout.
Mezitím si připravíme náplň. Nahrubo mletá lísková jádra, skořicový cukr a 4 lžíce rozpuštěného másla smícháme v konzistentní hmotu.
Vykynuté těsto lehce propracujeme a rozválíme z něj tenký plát. Potřeme jej náplní, stočíme stejně jako závin. Z toho pak nakrájíme cca 4 cm široké plátky. Potřeme rozšlehaným vejcem.
Pečeme na vymazaném či pečícím papírem vyloženém plechu dozlatova.
07. 04. 2009
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.