Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Sladkokyselá salátová omáčka

Obtížnost Čas přípravy
10min
Čas vaření Celkový čas Porce
25min 35min
Nutriční hodnoty
160 kalorií 0.0g cukrů 2.0g tuků 0.0g bílkovin

Příprava

Hlávkový salát, nejlépe ledový, opláchneme od nečistot a zbavíme tuhých částí. Poté jej nakrájíme na tenké krátké nudličky a vhodíme do vroucí vody. Vaříme asi 10 minut, salát musí být měkký, ale nerozvařený.
Omáčku zahustíme máslovou jíškou, nebo hotovou instantní. Lze použít i mouku rozmíchanou v troše vody. Provaříme a ochutíme kostkou bujónu. Po rozpuštění bujónu můžeme jěště dochutit solí, cukrem a octem. Do odstavené omáčky vmícháme smetanu.
Omáčku podáváme s jakýmkoiv vařeným masem a knedlíkem, nebo vařenými brambory a vařeným vejcem, či volím okem. Ke knedlíkům můžeme dát více smetany a k bramborám více salátu.


Přidat na Pinterest
JanaB

08. 09. 2011, Recept navštíven: 1716x


Přidat recenzi
planeta
Restaurant_star
zajímavý recept, ale bujón nepoužívám

22. 01. 2016, 18:07

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
omáčka je chuťovo vyborná

05. 02. 2017, 13:31

Přidat komentář
Thumb
Jo,kdyby byla jak od babičky za mých dětských let!Od těch dob jsem ji nejedla.Musím ji vyzkoušet a uvařit sama! Díky za recept.

LL 30. 09. 2011, 21:26

Facebook komentáře