Sladkokyselá salátová omáčka
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
25min
Celkový čas
35min
Porce
Nutriční hodnoty
160
kalorií
0.0g
cukrů
2.0g
tuků
0.0g
bílkovin
Příprava
Hlávkový salát, nejlépe ledový, opláchneme od nečistot a zbavíme tuhých částí. Poté jej nakrájíme na tenké krátké nudličky a vhodíme do vroucí vody. Vaříme asi 10 minut, salát musí být měkký, ale nerozvařený.
Omáčku zahustíme máslovou jíškou, nebo hotovou instantní. Lze použít i mouku rozmíchanou v troše vody. Provaříme a ochutíme kostkou bujónu. Po rozpuštění bujónu můžeme jěště dochutit solí, cukrem a octem. Do odstavené omáčky vmícháme smetanu.
Omáčku podáváme s jakýmkoiv vařeným masem a knedlíkem, nebo vařenými brambory a vařeným vejcem, či volím okem. Ke knedlíkům můžeme dát více smetany a k bramborám více salátu.
08. 09. 2011
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.