Sladkokyselá salátová omáčka

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

10min
Čas vaření
25min

Celkový čas

35min

Porce


Nutriční hodnoty

160 kalorií
0.0g cukrů
2.0g tuků
0.0g bílkovin


Příprava

Hlávkový salát, nejlépe ledový, opláchneme od nečistot a zbavíme tuhých částí. Poté jej nakrájíme na tenké krátké nudličky a vhodíme do vroucí vody. Vaříme asi 10 minut, salát musí být měkký, ale nerozvařený.
Omáčku zahustíme máslovou jíškou, nebo hotovou instantní. Lze použít i mouku rozmíchanou v troše vody. Provaříme a ochutíme kostkou bujónu. Po rozpuštění bujónu můžeme jěště dochutit solí, cukrem a octem. Do odstavené omáčky vmícháme smetanu.
Omáčku podáváme s jakýmkoiv vařeným masem a knedlíkem, nebo vařenými brambory a vařeným vejcem, či volím okem. Ke knedlíkům můžeme dát více smetany a k bramborám více salátu.

přidejte na:
JanaB

08. 09. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
zajímavý recept, ale bujón nepoužívám
planeta 22. 01. 2016, 19:07
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
omáčka je chuťovo vyborná
katka16031 05. 02. 2017, 14:31
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
velmi chutné
palino 08. 10. 2017, 22:27
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dobrá omáčka
Svetlana 07. 11. 2017, 21:05