Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Smažený květák

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 30min , Čas vaření: 30min
Celkový čas: 1h 0min , porce

3720 kalorií, 0.0g cukrů, 222.0g tuků, 66.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Květák očistíme a povaříme ve vodě, až změkne. Po uvaření necháme okapat, rozdělíme na růžičky, osolíme a obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance. Smažíme po obou stranách na rozpáleném oleji. Podáváme s bramborem.

Alergino

19. 01. 2010, Recept navštíven: 3453x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Smažený květák

Smažený květák

Květák očistíme a povaříme ve vodě, až změkne. Po uvaření necháme okapat, rozdělíme na růžičky, osolíme a o...

Zobrazit všechny podobné recepty k Smažený květák Link-arrow

Přidat recenzi
maruskaji
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Květák vůbec nevařím jen jej pak pozvolna smažím. Chutově mi připadá mnohem lepší než vařený.
Přidané ingredience: pepř a chilli přidávám do mouky

21. 02. 2013, 22:27

planeta
Restaurant_star
květák vařím jen chvíli, do strouhanky přidávám drcené kukuřičné lupínky, květák je pak křupavější
Přidané ingredience: kukuřičné lupínky

17. 03. 2014, 06:00

Přidat komentář
Roxana
To tedy první budu, já se nebojím. Jaký je rozdíl od smaženého celeru? rozšlehaným vajíčku rozšlehaným vajíčku ach jo

Roxana 19. 01. 2010, 15:49

Alergino
já taky ne, někdo sbírá bodíky :-) Jinak smažený květák se nejlépe smaží ve fritéze. Je to rovnoměrný a rychlejší.

Alergino 19. 01. 2010, 15:53

Roxana
Dík za opravu, nebylo to moc pěkné. Škoda, že to nejde smazat i mně...

Roxana 19. 01. 2010, 20:54

Roxana
No jo, na to fritéza byla dobrá, ale já ji vyhodila, tedy jednu, druhá zůstala v Praze, nechci ji.

Roxana 19. 01. 2010, 20:56

Evík
Lepší je když se květák nepředvařuje, obalte ho syrový, je chutnější,není to takový blemcák.

Evík 07. 09. 2012, 20:08

Facebook komentáře