Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Smažený květák

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 1h 0min
Nutriční hodnoty
3720 kalorií 0.0g cukrů 222.0g tuků 66.0g bílkovin

Příprava

Květák očistíme a povaříme ve vodě, až změkne. Po uvaření necháme okapat, rozdělíme na růžičky, osolíme a obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance. Smažíme po obou stranách na rozpáleném oleji. Podáváme s bramborem.


Přidat na Pinterest
Alergino

19. 01. 2010, Recept navštíven: 4233x


Přidat recenzi
maruskaji
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Květák vůbec nevařím jen jej pak pozvolna smažím. Chutově mi připadá mnohem lepší než vařený.
Přidané ingredience: pepř a chilli přidávám do mouky

21. 02. 2013, 22:27

planeta
Restaurant_star
květák vařím jen chvíli, do strouhanky přidávám drcené kukuřičné lupínky, květák je pak křupavější
Přidané ingredience: kukuřičné lupínky

17. 03. 2014, 06:00

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
klasika recept, dobrý

10. 02. 2017, 21:03

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star
klasický pripravený karfiol

06. 03. 2017, 20:15

Přidat komentář
Roxana
To tedy první budu, já se nebojím. Jaký je rozdíl od smaženého celeru? rozšlehaným vajíčku rozšlehaným vajíčku ach jo

Roxana 19. 01. 2010, 15:49

Alergino
já taky ne, někdo sbírá bodíky :-) Jinak smažený květák se nejlépe smaží ve fritéze. Je to rovnoměrný a rychlejší.

Alergino 19. 01. 2010, 15:53

Roxana
Dík za opravu, nebylo to moc pěkné. Škoda, že to nejde smazat i mně...

Roxana 19. 01. 2010, 20:54

Roxana
No jo, na to fritéza byla dobrá, ale já ji vyhodila, tedy jednu, druhá zůstala v Praze, nechci ji.

Roxana 19. 01. 2010, 20:56

Evík
Lepší je když se květák nepředvařuje, obalte ho syrový, je chutnější,není to takový blemcák.

Evík 07. 09. 2012, 20:08

Facebook komentáře