Smažený květák

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

30min
Čas vaření
30min

Celkový čas

1h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

3720 kalorií
0.0g cukrů
222.0g tuků
66.0g bílkovin


Příprava

Květák očistíme a povaříme ve vodě, až změkne. Po uvaření necháme okapat, rozdělíme na růžičky, osolíme a obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance. Smažíme po obou stranách na rozpáleném oleji. Podáváme s bramborem.

přidejte na:
Alergino

19. 01. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
maruskaji
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
Květák vůbec nevařím jen jej pak pozvolna smažím. Chutově mi připadá mnohem lepší než vařený.
Přidané ingredience: pepř a chilli přidávám do mouky

maruskaji 21. 02. 2013, 22:27

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
květák vařím jen chvíli, do strouhanky přidávám drcené kukuřičné lupínky, květák je pak křupavější
Přidané ingredience: kukuřičné lupínky

planeta 17. 03. 2014, 06:00

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
klasika recept, dobrý

palino 10. 02. 2017, 21:03

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
klasický pripravený karfiol

katka16031 06. 03. 2017, 20:15

Přidat komentář
Roxana
To tedy první budu, já se nebojím. Jaký je rozdíl od smaženého celeru? rozšlehaným vajíčku rozšlehaným vajíčku ach jo

Roxana 19. 01. 2010, 15:49

Chybějící obrázek
já taky ne, někdo sbírá bodíky :-) Jinak smažený květák se nejlépe smaží ve fritéze. Je to rovnoměrný a rychlejší.

Alergino 19. 01. 2010, 15:53

Roxana
Dík za opravu, nebylo to moc pěkné. Škoda, že to nejde smazat i mně...

Roxana 19. 01. 2010, 20:54

Roxana
No jo, na to fritéza byla dobrá, ale já ji vyhodila, tedy jednu, druhá zůstala v Praze, nechci ji.

Roxana 19. 01. 2010, 20:56

Chybějící obrázek
Lepší je když se květák nepředvařuje, obalte ho syrový, je chutnější,není to takový blemcák.

Evík 07. 09. 2012, 20:08

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.