Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Smetanové řezy

Obtížnost Čas přípravy
50min
Čas vaření Celkový čas Porce
35min 1h 25min
Nutriční hodnoty
3060 kalorií 0.0g cukrů 123.0g tuků 55.0g bílkovin

Příprava

Do mísy prosejeme 250 g polohrubé mouky s kypřícím práškem do pečiva. Přidáme 100 g moučkového cukru a 1 vanilkový cukr, rozšlehaná vejce a zakysanou smetanu. Zpracujeme těsto, které rozetřeme na vymazaný a vysypaný malý pekáček hrubou moukou. Jablka nastrouháme nahrubo, zakapeme citronovou šťávou a urovnáme na těsto. Povrch posypeme drobenkou připravenou z 90 g másla, 90 g polohrubé mouky, rumu, 80 g moučkového cukru a 1/2 sáčku vanilkového cukru. Pečeme při teplotě 180 °C asi 35 minut.


Přidat na Pinterest
Maja

10. 11. 2009, Recept navštíven: 2379x


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi dobrý recept

14. 01. 2016, 11:04

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
nenáročný zákusok

15. 01. 2016, 10:26

Přidat komentář
Roxana
Tak tento recept vůbec neznám...a je jednoduchý. Máš i hezký talíř, ale kdo se nemohl dočkat a kus ho urafl?

Roxana 15. 02. 2010, 01:21

Maja
Rox určitě vyzkoušej, když ji upeču buchta je hned pryč. Ten talíř je takové umělecké dílo a mám k němu i speciální hrníček na kávu. Někdy vyfotím i ten hrníček, ale zatím nevím co nového bych vymyslela za recept.

Maja 16. 02. 2010, 10:48

Roxana
Zkusím, jablka tu nečinně leží, a díky té smetaně může být docela dobře vláčný. Musím si v těch receptech začít dělat trochu nějaký systém, sic nic nenajdu a budu z toho na hlavu.

Roxana 16. 02. 2010, 13:26

Facebook komentáře