Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Smetanové řezy

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 50min , Čas vaření: 35min
Celkový čas: 1h 25min , porce

3060 kalorií, 0.0g cukrů, 123.0g tuků, 55.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Do mísy prosejeme 250 g polohrubé mouky s kypřícím práškem do pečiva. Přidáme 100 g moučkového cukru a 1 vanilkový cukr, rozšlehaná vejce a zakysanou smetanu. Zpracujeme těsto, které rozetřeme na vymazaný a vysypaný malý pekáček hrubou moukou. Jablka nastrouháme nahrubo, zakapeme citronovou šťávou a urovnáme na těsto. Povrch posypeme drobenkou připravenou z 90 g másla, 90 g polohrubé mouky, rumu, 80 g moučkového cukru a 1/2 sáčku vanilkového cukru. Pečeme při teplotě 180 °C asi 35 minut.

Maja

10. 11. 2009, Recept navštíven: 2134x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Smetanové řezy

Smetanové řezy

Do mísy prosejeme 250 g polohrubé mouky s kypřícím práškem do pečiva. Přidáme 100 g moučkového cukru a 1 va...

Smetanové řezy s ananasem

Smetanové řezy s ananasem

Žĺtky vymiešame s 200 g cukru do peny, postupne pridávame olej, teplú vodu, preosiatu múku s práškom do peč...

Hruškové smetanové řezy

Hruškové smetanové řezy

Máslo, moučkový cukr, vanilku a celé vejce vyšleháme. Přidáme smetanu, prosátou mouku a prášek do pečiva. 2...

Zobrazit všechny podobné recepty k Smetanové řezy Link-arrow

Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi dobrý recept

14. 01. 2016, 11:04

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
nenáročný zákusok

15. 01. 2016, 10:26

Přidat komentář
Roxana
Tak tento recept vůbec neznám...a je jednoduchý. Máš i hezký talíř, ale kdo se nemohl dočkat a kus ho urafl?

Roxana 15. 02. 2010, 01:21

Maja
Rox určitě vyzkoušej, když ji upeču buchta je hned pryč. Ten talíř je takové umělecké dílo a mám k němu i speciální hrníček na kávu. Někdy vyfotím i ten hrníček, ale zatím nevím co nového bych vymyslela za recept.

Maja 16. 02. 2010, 10:48

Roxana
Zkusím, jablka tu nečinně leží, a díky té smetaně může být docela dobře vláčný. Musím si v těch receptech začít dělat trochu nějaký systém, sic nic nenajdu a budu z toho na hlavu.

Roxana 16. 02. 2010, 13:26

Facebook komentáře