Solamylové cukroví
Obtížnost
Čas přípravy
3h 30min
Čas vaření
10min
Celkový čas
3h 40min
Porce
Nutriční hodnoty
4608
kalorií
6.0g
cukrů
231.0g
tuků
35.0g
bílkovin
Příprava
V míse smícháme rukou mouku, Solamyl a cukr. Přidáme nakrájenou Heru, žloutky a citrónovou šťávu. Zpracujeme ve vláčné těsto - má velmi příjemnou konzistenci, barvu i vůni. Zabalíme do sáčku nebo fólie a necháme nejméně dvě hodiny odpočinout (vůbec nevadí, bude-li to přes noc).
Z odpočinutého těsta po částech rozválíme na pomoučené podložce pláty cca 3mm a vykrajujeme tvary (sudý počet), které pokládáme na tukem vymazaný plech (případně vyložený pečícím papírem). Pečeme v dobře vyhřáté troubě cca 8- 10 minut. Pozor - cukroví musí být i po upečení velmi světlé. Vychladlé tvary slepujeme rybízovou marmeládou a pomocí mašlovačky zdobíme rozpuštěnou čokoládou na vaření.
Tip k receptu
Všechny ingredience by měly mít pokojovou teplotu.
kaccka11. 11. 2009
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.