Štrůdl s jarní zeleninou
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
30min
Celkový čas
50min
Porce
Nutriční hodnoty
3680
kalorií
15.0g
cukrů
279.0g
tuků
64.0g
bílkovin
Příprava
Máslo rozpustíme na velké pánvi, přidáme na kolečka nakrájený pórek a pět minut opékáme. Přidáme na nudličky nakrájenou mrkev a za dalších pět minut i špenát. Necháme zavadnout, vmícháme nadrobno nakrájenou petrželku, osolíme a opepříme a necháme vychladnout. Lučinu rozmícháme se dvěma vejci a přimícháme ke zchladlé zelenině. Dle chuti dosolíme.
Listové těsto rozválíme na pomoučené pracovní ploše, vložíme náplň a zarolujeme do štrůdlu. Ten potřeme žloutkem a posypeme hrubou solí a dáme na půl hodiny péct do trouby předehřáté na 180°C.
15. 06. 2011
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.