Štrůdl s jarní zeleninou

Obtížnost

Čas přípravy

20min
Čas vaření
30min

Celkový čas

50min

Porce


Nutriční hodnoty

3680 kalorií
15.0g cukrů
279.0g tuků
64.0g bílkovin


Příprava

Máslo rozpustíme na velké pánvi, přidáme na kolečka nakrájený pórek a pět minut opékáme. Přidáme na nudličky nakrájenou mrkev a za dalších pět minut i špenát. Necháme zavadnout, vmícháme nadrobno nakrájenou petrželku, osolíme a opepříme a necháme vychladnout. Lučinu rozmícháme se dvěma vejci a přimícháme ke zchladlé zelenině. Dle chuti dosolíme.
Listové těsto rozválíme na pomoučené pracovní ploše, vložíme náplň a zarolujeme do štrůdlu. Ten potřeme žloutkem a posypeme hrubou solí a dáme na půl hodiny péct do trouby předehřáté na 180°C.

přidejte na:
Chybí obrázek

14. 06. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
super recept, povrch těsta bych lehce propíchala vydličkou, aby mohla odejí pára z plnění

25. 03. 2014, 08:44

Chybí obrázek
dobrý zeleninový štrudl

28. 05. 2016, 18:53

Chybí obrázek
dobrý nápad na chutný štrudl

18. 04. 2018, 15:47

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.