Studená zázvorová omáčka
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
0min
Celkový čas
10min
Porce
Nutriční hodnoty
1104
kalorií
5.0g
cukrů
113.0g
tuků
6.0g
bílkovin
Příprava
Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Majonézu, kari koření, prolisovaný česnek a strouhaný zázvor dobře promícháme a uložíme do lednice. Necháme vychladit asi dvě hodiny a podáváme. Hodí se hlavně k pečenému grilovanému masu a grilované zelenině.
Omáčku můžeme v lednici nechat rozležet až dva dny. Bude potom pikantnější.
Tip k receptu
Do omáčky můžeme přidat i jakékoli čerstvé bylinky. Já mám nejradši nať z celeru nebo koriandr.
andrea9203. 10. 2010
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.