Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Sýrový chléb

Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 1h 40min , Čas vaření: 50min
Celkový čas: 2h 30min , porce

3062 kalorií, 10.0g cukrů, 44.0g tuků, 55.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Z mouky, droždí, cukru, vody, soli, pepře a olivového oleje vytvoříme vláčné těsto, které alespoň 5 minut důkladně prohněteme. Z těsta vytvoříme bochánek, který necháme na teplém místě kynout, dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem. Trvá to asi hodinu, ale raději těsto hlídáme.
Ementál nakrájíme na malé kostičky, přidáme do těsta a dobře propracujeme. Těsto vložíme do vymazané kulaté formy (24 cm) a necháme ještě 20 minut kynout.
Troubu předehřejeme na 170–200 °C.
Žloutek se lžící vody prošleháme a potřeme jím těsto. Pečeme 45–50 minut.

Smart Press

29. 10. 2010, Recept navštíven: 1911x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Sýrový chléb

Sýrový chléb

Z mouky, droždí, cukru, vody, soli, pepře a olivového oleje vytvoříme vláčné těsto, které alespoň 5 minut d...

Sýrový chlebík s olivami a schwarzwaldskou šunkou

Sýrový chlebík s olivami a schwarzwaldskou šunkou

Do mísy prosijeme obě mouky, přidáme droždí, sůl, přilijeme olej a víno, které má pokojovou teplotu, přidám...

Zobrazit všechny podobné recepty k Sýrový chléb Link-arrow

Přidat recenzi
Přidat komentář
Vera
To vypada hodne dobre :-) Ta kucharka musí být naslapana super recepty!

Vera 29. 10. 2010, 17:06

Roxana
Jestlipak by to šlo v domácí pekárně, snad ano....

Roxana 09. 01. 2012, 08:15

Facebook komentáře