Sýrový chléb
Obtížnost
Čas přípravy
1h 40min
Čas vaření
50min
Celkový čas
2h 30min
Porce
Nutriční hodnoty
3052
kalorií
10.0g
cukrů
44.0g
tuků
55.0g
bílkovin
Příprava
Z mouky, droždí, cukru, vody, soli, pepře a olivového oleje vytvoříme vláčné těsto, které alespoň 5 minut důkladně prohněteme. Z těsta vytvoříme bochánek, který necháme na teplém místě kynout, dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem. Trvá to asi hodinu, ale raději těsto hlídáme.
Ementál nakrájíme na malé kostičky, přidáme do těsta a dobře propracujeme. Těsto vložíme do vymazané kulaté formy (24 cm) a necháme ještě 20 minut kynout.
Troubu předehřejeme na 170–200 °C.
Žloutek se lžící vody prošleháme a potřeme jím těsto. Pečeme 45–50 minut.
29. 10. 2010
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.