Sýrový chléb

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

1h 40min
Čas vaření
50min

Celkový čas

2h 30min

Porce


Nutriční hodnoty

3052 kalorií
10.0g cukrů
44.0g tuků
55.0g bílkovin


Příprava

Z mouky, droždí, cukru, vody, soli, pepře a olivového oleje vytvoříme vláčné těsto, které alespoň 5 minut důkladně prohněteme. Z těsta vytvoříme bochánek, který necháme na teplém místě kynout, dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem. Trvá to asi hodinu, ale raději těsto hlídáme.
Ementál nakrájíme na malé kostičky, přidáme do těsta a dobře propracujeme. Těsto vložíme do vymazané kulaté formy (24 cm) a necháme ještě 20 minut kynout.
Troubu předehřejeme na 170–200 °C.
Žloutek se lžící vody prošleháme a potřeme jím těsto. Pečeme 45–50 minut.

přidejte na:
Smart Press

29. 10. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
vyborný recept
majka 18. 12. 2016, 21:33
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
syrový chlieb veľmi chutný
katka16031 04. 06. 2017, 21:32
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chystam sa vyskúšať
hanka 28. 09. 2017, 22:57
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
veľmi dobrý chlieb
palino 19. 10. 2017, 23:02