Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Sýrový chléb

Obtížnost Čas přípravy
1h 40min
Čas vaření Celkový čas Porce
50min 2h 30min
Nutriční hodnoty
3062 kalorií 10.0g cukrů 44.0g tuků 55.0g bílkovin

Příprava

Z mouky, droždí, cukru, vody, soli, pepře a olivového oleje vytvoříme vláčné těsto, které alespoň 5 minut důkladně prohněteme. Z těsta vytvoříme bochánek, který necháme na teplém místě kynout, dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem. Trvá to asi hodinu, ale raději těsto hlídáme.
Ementál nakrájíme na malé kostičky, přidáme do těsta a dobře propracujeme. Těsto vložíme do vymazané kulaté formy (24 cm) a necháme ještě 20 minut kynout.
Troubu předehřejeme na 170–200 °C.
Žloutek se lžící vody prošleháme a potřeme jím těsto. Pečeme 45–50 minut.


Přidat na Pinterest
Smart Press

29. 10. 2010, Recept navštíven: 2185x


Přidat recenzi
majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborný recept

18. 12. 2016, 20:33

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
syrový chlieb veľmi chutný

04. 06. 2017, 19:32

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chystam sa vyskúšať

28. 09. 2017, 20:57

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
veľmi dobrý chlieb

19. 10. 2017, 21:02

Přidat komentář
Vera
To vypada hodne dobre :-) Ta kucharka musí být naslapana super recepty!

Vera 29. 10. 2010, 17:06

Roxana
Jestlipak by to šlo v domácí pekárně, snad ano....

Roxana 09. 01. 2012, 08:15

Facebook komentáře